środa, 06 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Re:

sorry, przez użycie apostrofu,
na 4lomza - tekst się nie ukazał .

Telewizja Republika wbrew faktom połączyła zabieg posła PiS Edwarda Siarki z karami nałożonymi na posłów tego ugrupowania za okrzyki \"morderca\" w Sejmie. Stacja przekazała, że rzekomo polityk \"przeszedł zabieg po udarze, po tym, jak został ukarany\" przez Szymona Hołownię. Ani Siarka, ani marszałek nie byli obecni w tym czasie w Sejmie.

W niedzielne popołudnie Telewizja Republika opublikowała na swojej stronie artykuł, który zawierał kłamstwa i wprowadzał odbiorców w błąd.

\"NASZ NEWS. Poseł PiS Edward Siarka przeszedł zabieg po udarze, po tym, jak został ukarany przez Hołownię\" - napisano.

Rozwinięcie tytułu było bardzo krótkie i również zawierało kłamstwa. \"Poseł PiS zasłabł krótko po nałożeniu kary przez marszałka Hołownię za okrzyki na sali plenarnej \"morderca\" pod adresem posła KO Romana Giertycha\" - wprowadzono w błąd.

W oficjalnym sejmowym zestawieniu widać, że ani Edward Siarka, ani Szymon Hołownia w ubiegłym tygodniu nie brali udziału w głosowaniach. Nie było ich na sali plenarnej, kiedy w środę doszło do awantury pomiędzy Jarosławem Kaczyńskim a Romanem Giertychem. W związku z nieobecnością nie dziwi więc też to, że Siarki nie ma na liście ukaranych posłów PiS, która została opublikowana na stronie internetowej Sejmu.

obiektywny realista

Odpowiedz na tę wiadomość

Re:

...a POtem De.wotka i jej ślepe chviszcze erdolą trzy PO trzy, że coś niby było, albo czegoś innego nie było...

obiektywny realista

Re:

TV Republika sieje nienawiść, szczuje, manipuluje, kłamie.

obiektywny realista

Re:

Siarka: — Jestem na zwolnieniu, bo przeszedłem zabieg, ale znacznie wcześniej. W ogóle nie było mnie w Sejmie, kiedy doszło do awantury z Giertychem. Nie można łączyć tych dwóch faktów — mówił poseł PiS.

obiektywny realista

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org