wtorek, 22 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Referendum w sprawie hipermarketu.

Witam!Czemu nie dawano kart do głosowania w sprawie hipermarketu na zawadzkiej?prosze o odpowiedzi :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Referendum w sprawie hipermarketu.

Sa 2 komisje. W roznych pomieszczeniach. Byles w obu czy tylko w komisji wyborczej??

youngbloodz
wszystkie moje posty mają prawa autorskie ® ... edytowanie, kopiowanie, usuwanie, cytowanie lub przenoszenie bez mojej wiedzy i zgody jest zabronione i karane karą grzywny

W tym właśnie problem- wszyscy zapominają o referendum, jak już spełnią swój obywatelski obowiązek wobec samorządu i nie rozglądają się za tym "drugim" lokalem.

Ale dobra wiadomość- można iść jeszcze raz, już specjalnie, żeby oddać głos w sprawie hipermarketu.

I też głos będzie ważny.

Obawiam się, że wielu potencjalnych wyborców opcji budowy hipermarketu nie pójdzie do tej drugiej komisji, bo po prostu nie będą wiedzieli, że takowa jest. Ja po prostu zapytałem, dlaczego nie ma karty do głosowania na hipermarket i dopiero mi powiedziano, że jest właśnie druga komisja...

zobaczycie ze beda takie jaja, ze frek. bedzie wynosila mniej niz 30%...

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

Ja też byłam zaskoczona że są komisje w oddzielnych pomieszczeniach. Dla komiski zwróciłam uwagę że brak odpowiedniej informacji odnośnie referendum. Odpowiedzieli ze jest tablica przed wejściem. Wielu wyborców wróci do domu nieświadomych że nie brali udziału w referendum.

taka łomżyńska organizacja

Specjalnie to jest zrobione nasi radni z ratusza zakombinowali żeby nikt nie zauważył 2 komisji .Boją się o swoje du...i o swoje sklepiki

<b>Dosyć tej kombinacji .Mam już wasz dość panowie radni i tego że wciąż blokujecie całą gębą budowę marketu .Koniec tego zacofania .Obejrzyjcie się i zwróćcie uwagę nie tylko na siebie oprócz was żyją także młodzi ludzie w łomzy nim się obejrzycie zostaniecie w łomży sami i nie będziecie się bali już o swoje dupy .Mówiono że komuna okłamywała ludzi ale po tym co wy odpie... to komuna istnieje w łomży dalej </b>

prezes38 i inni: nie pozostaje nic innego jak drugi raz iść i oddać swój głos

trzeba czytać tabliczki informacyjne w lokalu wyborczym.

ja zagłosowałem.

oczywiście na TAK.

W tym momencie mafia sklapikarska górą! Widać na czyim pasku idą nasi "samożondofcy" ...

Tabliczki informacyjne są tak mało widoczne, że mało kto je zauważy. I chyba o to chodzi...

Świetnie, chyba o to chodziło. Roztargnieni wyborcy nie zobaczą tabliczek i nie zagłosują.
I tak, moi rodzice, przychylni hipermarketowi, nie oddali głosów :|

mizzlost:Lokale są czynne do 20.00 Nic straconego!

To wy nie wiecie że jest referendum? Jak nie zauważasz informacji, to użyj języka.

Mieszkańcy naszego miasta, mogli w referendum lokalnym wyrazić w drodze głosowania swoją wolę, dotyczącą potrzeby budowy Centrum Handlowego ze sklepem wielkopowierzchniowym u zbiegu ulic Gen. Sikorskiego i Zawadzkiej. Wzięło w nim udział 29,17% uprawnionych do głosowania. Tym samym referendum jest nieważne.

Informacja Urzędu Miasta.

W głosowaniu oddano 14310 głosów ważnych i 65 głosów nieważnych , na „TAK” było 11 578, zas na „NIE” 2 732

tez niezaglosowalem bo niebylo tej karty a o jakiejs drugiej komisji pierwsze slysze, to byla celowa zagrywka tych z ratusza zeby referendum bylo niewazne,zaglosowalo 29% z czego 11 tys. na TAK a 2-3 tysiace na NIE,wiec wszystko jasne czego chca mieszkańcy Łomży.Na TVP3 bialystok muwili w obiektywie ze to referendum kosztowało 50 tys.zł.Zmarnotrawili nasze publiczne pieniadze a za ta sume by odnowili jedna kamienice,wyposazyli szkole itp itp HAMSTWO!!

REFERENDUM było sprawdzianem jakiegokolwiek myślenia mieszkanców naszego miasta i widać już efekty. a bo nie było tabliczki, a bo nie podali karkti do ręki.

wiedzieliście, że jest referendum? nie macie języka? trzeba było się zapytać.

żydowscy sklepikarze mogą triumfować

chociaż oczywiście ostatni głos nalezy do radnych, a ci widząć 80% poparcie dla hipermarketu nie mają CHYBA wyjścia i POWINNI zagłosować tak jak chce większość ludzi która na nich głosowała

mi tez sie zdaje ,ze tu zalezalo komus na tym aby oznakowanie bylo kiepskie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org