Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy nie jest za zimno na spanie w namiocie? |
Planujemy ze znajomymi wyjazd na weekend majowy - zastanawiamy się aby jechać na mazury tylko pod namioty. Tylko pytanie czy jeszcze nie jest za zimno :) ??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy nie jest za zimno na spanie w namiocie? |
Prześpij się dziś w nocy na trawniku i będziesz wiedział co i jak. Klid
|
|
Stanowczo za zimno.
|
|
Nawet w jakimś grubym śpiworze? To jak śpią himalaiści ?
|
|
Jesli towarzystwo mieszane, wal smialo ,na bank bedzie goraco
|
|
Wazer, taki sprzęt jak mają himalaiści kosztuje mnóstwo pieniędzy (min. kilkadziesiąt tysięcy złotych). W takim sprzęcie można nawet spać w srogi mróz ;) Poza tym nie porównuj wyjazdu pod namiot na mazury z paczką znajomych do noclegu himalaisty, bo to w ogóle inna bajka. Mrozu jak na razie w nocy już nie ma, ale ja uważam, że nocleg w namiocie i to jeszcze na terenie Mazur to jeszcze jak na tą pogodę mało rozsądne. Można po takim noclegu nabawić się niezłej choroby. Popatrzcie lepiej na jakieś oferty domków.
|
|
nad ranem moze być kilka stopni, to dosyć zimno, nie polecam spania w namiocie. w zeszle wakacje spalismy w niewiadówce i nad ranem bylo 10 stopni... zimnica ! mimo ze przyczepa itp. spiwór nie wystarczy na majówkę ...
|
|
Też kiedyś byłam na takiej imprezie na początku maja. Część ekipy spało w aucie, część w namiocie, zmarzliśmy, ale wspomnienia bezcenne. Jak masz fajną ekipę to jedź. Śpiwór to podstawa, sprawdź sobie ten tutaj http://www.bron.pl/survival/spiwory/spiwor-bcb-un-sleeping-bag. Ma dobrą izolację termiczną, będzie trzymał ciepło w środku i izolował zimno z zewnątrz.
|
|
To zależy w jakim śpiworze. Jeśli masz przystosowany do takich temperatur, (do tego karimata do izolacji od ziemi) to czemu nie? Ja już niedługo wybieram się pod namiot. Tylko wpierw kupię śpiwór ;). :)
|
|
No najlepsza oczywiście byłaby kanapa :D A serio myślę, że jeszcze z miesiąc lub dwa trzeba poczekać.
|
|
nie jest, odpowiedni spiwor i da sie rade przenocowac.
|
|
Pewnie, że nie. Przecież w górach himalaiści śpią w namiotach przy ujemnych temperaturach.
|
|
jak się dobrze zahartujecie czemu nie Pomysłowo.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |