niedziela, 03 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy nie jest za zimno na spanie w namiocie?

Planujemy ze znajomymi wyjazd na weekend majowy - zastanawiamy się aby jechać na mazury tylko pod namioty. Tylko pytanie czy jeszcze nie jest za zimno :) ??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy nie jest za zimno na spanie w namiocie?

Prześpij się dziś w nocy na trawniku i będziesz wiedział co i jak.

Klid

Stanowczo za zimno.

Nawet w jakimś grubym śpiworze? To jak śpią himalaiści ?

Jesli towarzystwo mieszane, wal smialo ,na bank bedzie goraco

Wazer, taki sprzęt jak mają himalaiści kosztuje mnóstwo pieniędzy (min. kilkadziesiąt tysięcy złotych). W takim sprzęcie można nawet spać w srogi mróz ;) Poza tym nie porównuj wyjazdu pod namiot na mazury z paczką znajomych do noclegu himalaisty, bo to w ogóle inna bajka.
Mrozu jak na razie w nocy już nie ma, ale ja uważam, że nocleg w namiocie i to jeszcze na terenie Mazur to jeszcze jak na tą pogodę mało rozsądne. Można po takim noclegu nabawić się niezłej choroby.
Popatrzcie lepiej na jakieś oferty domków.

nad ranem moze być kilka stopni, to dosyć zimno, nie polecam spania w namiocie. w zeszle wakacje spalismy w niewiadówce i nad ranem bylo 10 stopni... zimnica ! mimo ze przyczepa itp. spiwór nie wystarczy na majówkę ...

Też kiedyś byłam na takiej imprezie na początku maja. Część ekipy spało w aucie, część w namiocie, zmarzliśmy, ale wspomnienia bezcenne.
Jak masz fajną ekipę to jedź.
Śpiwór to podstawa, sprawdź sobie ten tutaj http://www.bron.pl/survival/spiwory/spiwor-bcb-un-sleeping-bag. Ma dobrą izolację termiczną, będzie trzymał ciepło w środku i izolował zimno z zewnątrz.

To zależy w jakim śpiworze. Jeśli masz przystosowany do takich temperatur, (do tego karimata do izolacji od ziemi) to czemu nie? Ja już niedługo wybieram się pod namiot. Tylko wpierw kupię śpiwór ;).

:)

No najlepsza oczywiście byłaby kanapa :D A serio myślę, że jeszcze z miesiąc lub dwa trzeba poczekać.

nie jest, odpowiedni spiwor i da sie rade przenocowac.

Pewnie, że nie. Przecież w górach himalaiści śpią w namiotach przy ujemnych temperaturach.

jak się dobrze zahartujecie czemu nie

Pomysłowo.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org