Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Domasiewicz ma mądrą banię |
Aż dziw, ,że do tej pory nikt nie wpadł na pomysł Domasiewicza , proste a jednak będzie działać. O zbliżającej się wizycie w poradni Szpital Wojewódzki w Łomży zaczął przypominać SMS-em. Ma to uchronić pacjentów przez przegapieniem wizyty, a szpitalowi pomóc w pełnym wykorzystaniu swoich zasobów. niestawiennictwo pacjentów w 2023 roku kosztowało szpital ponad 3 mln zł. https://4lomza.pl/index.php?wiad=69742 obiektywny realista
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Domasiewicz ma mądrą banię |
Pewnie kolega informatyk mu podpowiedział
|
|
Tylko, że jest pewien problem, bo jak ja dostałem sms- em właśnie takie przypomnienie i chciałem odwołać wizytę dzwoniąc pod podany nr tel., to telefon był martwy . Po kilu próbach, o różnych porach się poddałem.
|
|
Jak nikt nie wpadł? W Polsce od dawna to funkcjonuje. Brawo, że zastosował. Ja bym to jeszcze rozwinął. 3 dni przed wizytą, zapytanie czy przyjdzie. 2 dni przed, drugie zapytanie jak nie potwierdził pierwszego. 1 dzień przed informacja o wykreśleniu z listy.
|
|
@ D.Wie wystarczy przeczytać wiadomość i wystarczy odpisać NIE i nie trzeba nigdzie dzwonić
|
|
Sieroto przeczytaj smsa a nie dzwonisz XD ![]() ułomków co nie przychodzili na wizyty powinni z automatu pobierać opłatę pod koniec roku rozliczeniowego
|
|
niby nic, no ale niech tylko szpital zaoszczędzi na tym te 3 mln. zł rocznie, to już coś obiektywny realista
|
|
A jak nic nie odpowiedź to co będzie ?
|
|
A osoby starsze, mające problem z xxxxx
|
|
Dzisiejszy 70-cio latek ogarnia SMSy. A osoby, które wymagają opieki podają do kontaktu telefon opiekuna.
|
|
Ja napisałem w związku z sms- em jaki otrzymalem około miesiąc temu i w tamtym powiadomieniu był podany nr tel. na który należało zadzwonić, a nie pisać tak lub nie.
|
|
Pić na wodę fotomontaż z tymi stratami szpitala. Zrezygnować z wizyty możesz, ale kogoś innego wpisać w wolne miejsce nie da się. Przetestowałem osobiście. Pani w rejestracji powiedziała że kolejka jest rejestrowana w NFZcie i Szpital nie może w zwalniane miejsce wpisać inną osobę. Na moje pytanie jaki więc jest sens informowanie szpitala o rezygnacji z wizyty wzruszyła ramionami.
|
|
forciu to jesteś mało kumaty, na zwalniane miejsce nie można wpisać kogoś w zwalniane miejsce, sztuka z sztukę , kto nie czeka w kolejce, bo była by to patologia, ktoś rezerwuje wizytę na kilka miesięcy naprzód, a póżniej to odsprzedaje, a ty cwaniaczku, chciałbyś przeskoczyć kolejkę , po prostu system adekwatnie może uwzględnia przypadki na cito itp... zgłoś się do lekarza specjalisty obiektywny realista
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |