Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wybór monitoringu wokół domu |
Witam, mam wolno stojący dom w obrysie prostokąt około 12m szerokości i 11m długości. Chciałbym zainstalować system monitoringu ze względu na powtarzające się ostatnio dziwne zjawiska ludzkie..min próba włamania do garażu, wyrzucanie śmieci do naszych śmietników czy próba wejścia na ogród. Myślałem o zestawie 4 kamery + rejestrator, na co zwrócić uwagę, o czym nie zapomnieć jakie rozdzielczości kamer zastosować (standard to chyba 420linii) . Od razu mówię, że nad piętrem znajduje się ocieplone nieużytkowe poddasze, o wysokości ok 1m a instalacji żadnych pod kamery pociągniętych nie mam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wybór monitoringu wokół domu |
Zaproś fachowca. Sam nic nie kombinuj, bo zdaje się nie jesteś za mocny w temacie :) ![]()
|
|
najlepszymi strozami szkolone psy. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Zamontuj kamerki samochodowe teraz są na TOPie ... ![]()
|
|
Samochodową wokół domu :) Nie no proszę Cię :) Monitoring ma być bardziej odstraszający, działać prewencyjnie. Jak już montujesz monitoring, to niech to będą kamerki megapiselowe działające po IP. Teraz chyba innych się nie stosuje. Ceny tych przyzwoitych modeli zaczynają się od 400 zł w górę. Zapytaj jeszcze tutaj http://ivel.pl/i7,monitoring-domu.html Najlepiej jakiegoś technika czy instalatora.
|
|
Gdybyś chciał coś robić na własną rękę to możesz zajrzeć tutaj http://dom-inteligentny.pl/kamery Znajdziesz tam różnego rodzaju kamery do monitoringu domu.
|
|
Proponuję Ci zapoznać się z ofertą monitoringu budynku na ediamond.eu, mają bardzo profesjonalny sprzęt, o szerokim zasięgu, wysokiej jakości obrazu, dzięki specjalnym aplikacjom możesz mieć podgląd do kamery w dowolnym miejscu czy odtwarzać nagrania na urządzeniach mobilnych.
|
|
Nie karmić trolli
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |