poniedziałek, 21 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
płyn do centralnego

Mam pytanie czy ktoś korzystał z płynu niezamarzającego do centralnego ogrzewania c.o (układ otwarty). Lepiej kupić koncentrat czy sam płyn. Zdaje to w ogóle egzamin warto zainwestować ? możecie polecić jakiś sklep z takimi płynami .Czytałam trochę na forach i różnie tam piszą zwłaszcza że koncentrat po jakimś czasie jak go się rozrobi to zamarza.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: płyn do centralnego

kup gotowy glikol, nie kombinuj z rozrabianiem.

Polecam sklep na Zjezdzie - Instalator .

Do CO jest specjalny płyn.
Płyny samochodowe powodują korozję instalacji.
Zapytaj w hurtowni na terenie dawnego POMu.
I nie zapomnij mi podziękować ;)

Dzięki Panowie teraz wiem jak się do tego zabrać gdzie jechać popytać, poczytałam jeszcze na temat tego rozrabiania, nie za dobrze to zawsze wychodzi tym bardziej że od czasu do czasu trzeba dopuszczać wody, no i zobaczymy jak cenowo będzie wychodzić
antyklakier w którym miejscu jest ten sklep tam gdzie jest PRYMA1 na przeciwko stacji paliw bp?

Jak będziesz grzał całą zimę to może być woda a jak nie będziesz to spuść wodę.

Wody spuścić nie można bo wtedy może szlag trafić piec przez zimę przynajmniej są takie opinie chyba ze się mylę . Tam będzie palone, będzie trzeba jeździć ale wiadomo kilka razy rano się nie pojedzie i woda może przyłapać.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org