wtorek, 22 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wymiana prawa jazdy

Czy ktoś z was orientuje się ile dni maja magistraty na wydanie nowego prawa jazdy.
Byłe dzis w Urzedzie Miejskim i pani powiedziała ze jak złozyłem dokumenty 12 czerwca to poczekam 2 miesiące.
To juz lekka przesada-w koncu nie straciłem uprawnień do kierowania pojazdami tylko Państwo zmienia nam stare papierowe ksiażeczki na nowe plastikowe(oczywiście za opłatą).

Pozdrawiam

Dyzmir

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wymiana prawa jazdy

Nasz polska rzeczywistość. Ale 2 miesiące to przesada na 100%. Faktem jest że kolejki się wydłużyły, ale o wydanie prawa jazdy ubiegają się też nowi kierowcy, świeżo po egzaminie, a tak zawsze czekało się ok.2 tygodni. Teraz podejrzewam że z miesiąc, bo ruch w urzędzie jakich mało.

Ja zlozylem dokumenty tez na poczatku czerwca no i musze czekac jeszcze kilka dni. Nie dosc ze musimy placic sami za nowe dokumenty, bo przeciez z placonych przez nas podatkow nie mozna wziac. Czas wykonania dokumentu jest tak szybki jak budowa autostrad w Polsce.

Musisz czekać 2 miechy poniewarz dużo ludzi wymienia prawko i nie mają czasu wymieniac.

Witam.
Termin ustawowy to 27 dni.

Pozdrawiam

Szkoda że tak późno o tym pomyślałeś. Od dawna o tym bębniono w każdym medium. Ja żłożyłem wniosek 20 maja i na 10 czerwca miałem odbiór.

A ja już wymieniłem :-)

rok temu ;-)

No właśnie dlaczego Polacy zawsze robią wszystko na ostatnią chwilę!!??
I bardzo dobrze!! Czekajcie nawet 3 miesiące!! Było wymienić wcześniej a nie odkładać bo co się odwlecze to nie uciecze... Pozdro

Jaka komunikacja Prezydenta taki i wydział komunikacji w podległym mu urzędzie.
Powinien pogonić troche to towarzystwo ale jest na urlopie

PSY SZCZEKAJĄ A KARAWANA IDZIE DALEJ

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org