czwartek, 07 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Problem z jakością sygnału nTV

Witam, od popołudniowych godzin mam problem z jakością sygnału w nTV jest równa zeru przy sile w granicach 85-91%. Antena nie była ruszana a rano było ok, stad pytanie do innych użytkowników z okolic czy maja podobny problem - moze to kwestia awarii po burzach gdzieś na nadajnikach?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Problem z jakością sygnału nTV

Niestety przy nTv tak bywa gdy są deszcze lub burze .Aktualnie zmieniłem talerz na 90 to przy takich warunkach siła jest na poziomie 25-30

Raul

Thx, wbrew pozorom to info lepsze niz awaria konwertera itp.

byc moze sie przesunela, wystarczy milimetr, niedaleko ronda na pieknej dziala ok

Pomimo sygnału na poziomie 25-30 wszystko odbiera ok .

Raul

U mnie podobne szopki jak u autora tematu. Jednego dnia mam 100% siły i 90% jakości, a przy kiepskiej pogodzie jakośc leci na 10-20%, albo i w okolice zera. O dziwo, siła sygnału jest wtedy nadal bardzo wysoka.

róbmy swoje

Taki region - dodam tylko że mam takie problemy nawet na talerzu 90-tce bo mniejszy odradzono mi już przy pierwszym montażu. Z drugiej strony antena zainstalowana jest na mocno odkrytym terenie każdy większy podmuch wiatru powoduje większe lub mniejsze kłopoty z jakością. Korzystam jeszcze z nTV w domku w lesie teren mocno zalesiony ale brak wiatru - problemów zero.

Mam to samo. Działa jak jest słoneczna pogoda Byle jaki deszcz, zachmurzenie i tvn i kilka innych kanałów już nie działa. Przy burzy nie działa nic.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org