Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Problem z jakością sygnału nTV |
Witam, od popołudniowych godzin mam problem z jakością sygnału w nTV jest równa zeru przy sile w granicach 85-91%. Antena nie była ruszana a rano było ok, stad pytanie do innych użytkowników z okolic czy maja podobny problem - moze to kwestia awarii po burzach gdzieś na nadajnikach?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Problem z jakością sygnału nTV |
Niestety przy nTv tak bywa gdy są deszcze lub burze .Aktualnie zmieniłem talerz na 90 to przy takich warunkach siła jest na poziomie 25-30 Raul
|
|
Thx, wbrew pozorom to info lepsze niz awaria konwertera itp.
|
|
byc moze sie przesunela, wystarczy milimetr, niedaleko ronda na pieknej dziala ok
|
|
Pomimo sygnału na poziomie 25-30 wszystko odbiera ok . Raul
|
|
U mnie podobne szopki jak u autora tematu. Jednego dnia mam 100% siły i 90% jakości, a przy kiepskiej pogodzie jakośc leci na 10-20%, albo i w okolice zera. O dziwo, siła sygnału jest wtedy nadal bardzo wysoka. róbmy swoje
|
|
Taki region - dodam tylko że mam takie problemy nawet na talerzu 90-tce bo mniejszy odradzono mi już przy pierwszym montażu. Z drugiej strony antena zainstalowana jest na mocno odkrytym terenie każdy większy podmuch wiatru powoduje większe lub mniejsze kłopoty z jakością. Korzystam jeszcze z nTV w domku w lesie teren mocno zalesiony ale brak wiatru - problemów zero.
|
|
Mam to samo. Działa jak jest słoneczna pogoda Byle jaki deszcz, zachmurzenie i tvn i kilka innych kanałów już nie działa. Przy burzy nie działa nic.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |