piątek, 08 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Mleko Bebilon Pepti 2

Za puszke mleka dla 3 letniej corki place ponad 23zł. Corka ma potwierdzenie od allergika iz musi pic takie mleko. Temat wałkowałem na poczatku roku kiedy to zmienił sie sposob refundacji ktory przysługiwał od tego roku jedynie dzieciom do 12 miesiaca zycia. Czy cos sie zmieniło w tej kwestii ? Czy ktos z was kupuje mleko z refundacja za okolo 7-8zł za puszke mleka na dziecko powyzej 12 miesiaca zycia ? Jesli tak moze ktos odsprzeda powiedzmy za 12zł za puszke ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Mleko Bebilon Pepti 2

Znalazłem takie ogłoszenie:

http://www.gumtree.pl/cp-bezpieczenstwo-i-zdrowie-dziecka/monki/sprzedam-mleko-bobilon-pepti2-463089606

bez przesady, 3letnie dziecko, nie pije tyle co niemowlę, odżywia się już w miarę normalnie, a mleko to tylko dodatek...

Witam
Z tego co mi wiadomo to dzieci powyżej 1 roku życia też mają refundację moje dziecko ma 1,5 roku i mam również zaświadczenie od alergologa zaświadczenie i bez problemu mam wystawiane recepty ze zniżką.
Myślę że zależy od lekarza

Frick@ Nie każde. Są dzieci, które są znacznie dodatnie na alergeny, gdzie mleko to, jest nie tyle odżywcze (ale również) działające jako anty-alergicznie. Trzy letnie dziecko musi mieć poważne problemy skoro potrzebuje tego mleka.

moja córka ma 4 lata, też jeszcze pije to mleko i płacę pełną stawkę. kiedyś nam powiedziano, że refundowane jest to 2 roku życia.

Zurcio

Za jasną cholerę nie mogę znaleźć aktualnego ChPL Bebilonu. Do tej pory nie była określona górna granica wieku. Jeżeli masz opakowanie, zajrzyj w ulotkę we fragmencie "wskazania do stosowania" i sprawdź, czy owa granica jest określona. Jeżeli nie, nie ma powodu, aby nie pisać ze zniżką.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org