Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
CATERING "RUTKI" - STUDNIOWKA MECHANIAK |
Witam chciałbym opisać sobotni catering w wykonaniu "fachowców" z Rutek ;) -Zupą nie zachwycili, grzybowa bardzo tłusta.. Rosół był chyba ok.. -Frytki flaki, jakby z mikrofalówki podgrzewane + Zimne.. nie dalo sie zjesc..Na szczescie byl na stolach chleb.. -Kotlet był podany zimny i niedobry .. czuć było mąkę. -Bardzo mało jedzenia na stołach.. -dwa małe kawalki ryby po greckiej na talerzu.. Wielka oszczednosc:) -OWOCE NIEUMYTE! -po 24 wymieniajac napoje nie dawali na stół "coli,sprite..." tak jak postawili na poczatku studniowki tylko wode gazowana Cisowianke za 1zł w sklepie! WSTYD! Jak za ta cene bardzo malo jedzenia i wielkie rozczarowanie. Liczylismy na cos lepszego. Przyszli studniowkowicze.. z całego serca odradzam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: CATERING "RUTKI" - STUDNIOWKA MECHANIAK |
Chciało się modnie i ładnie?? Z obfitością tego pogodzić się nieda:):):)
|
|
CATERING "RUTKI" - już jest chyba z 15 takich "firm" więc musisz konkretniej powiedzieć który rolnik to dostarczał
|
|
nie trzeba było wynalazków szukać, tylko łomżyńską sprawdzoną restaurację wybrać
|
|
jak nie pasowało to trzeba było rodzicom powiedzieć niech swoim pociechom sami by ugotowali
|
|
Wiele razy zdarzyło mi się korzystać prywatnie z usług tej firmy cateringowej i złego słowa nie mogę powiedzieć. Wszystko było smaczne, świeże i w sporych ilościach. Widocznie jakość znacznie się zepsuła...
|
|
Zapomnialem dodac o surowce gorzkiej i niedobrej :)
|
|
A to wszystko z biedronki. Za niecałe 5złoty na głowę..a narzekają.. :))
|
|
Ja również potwierdzam iż catering na tej studniówce był TAKI SOBIE. Po 1 dania były letnie i niedoprawione. Po 2 makaron rozgotowany. Po 3 frytki - bez komentarza. Po 4 zmiana talerzy po 1 daniu gorącym - talerze innych osób zostały zmienione, mój nie więc o to poprosiłem. Pani podeszła powiedziała że już się tym zajmuje. Zrzuciła resztki do kosza i oddała talerzyk. Przeżyłbym, ale sztućce które też miały być wymienione na czyste, a wróciły jeszcze brudniejsze niż te które zostały mi zabrane to już lekka przesada. Nie powiem bo ciasta były dobre :D. P.S. Dobrze, że alkohol organizowali uczniowie a nie catering bo nic dobrego by z tego nie było :P. Osobiście nie polecam.
|
|
Ja również wszystkim odradzam, rosół był w ogóle nie doprawiony , sztućce brudne, zła obsługa. Wszystko co najgorsze...
|
|
Dokładnie która firma z Rutek? Ja znam jedną i złego słowa nie mogę powiedzieć, zawsze wszystko cacy u nich było ;)
|
|
Najwieksza niewiadoma jest dla mnie , z czego zostala zrobiona tak paskudna surowka?! Ci, ktorzy byli na studniowce napewno wiedza o czym mowie :)
|
|
ZGARNELI TYLE PIENIEDZY I BRAK PROFESJONALIZMU ZE STRONY TEJ FIRMY! NIECH SIE WSTYDZA!
|
|
marek skoncz pierd.....lic i odpowiedz na pytanie debilu !!! co to za catering ? jest tam chyba z 15 firm ktore sie tym zajmuja a ty pieprzysz o nie dobrych surowkach i nie polecasz tego cateringu... WIEC CHCEMY WIEDZIEC KTOREGO ??????!!!!!!!! brawo zys: Autor: zys (---.lomza.vectranet.pl) Data: 21-01-13 19:50 jak nie pasowało to trzeba było rodzicom powiedzieć niech swoim pociechom sami by ugotowali
|
|
ps. marek po twoim IP podejzewalbym ze twoj ojciec jest jednym z tych 15 cateringow z Rutek i niestety sie nie zalapal zeby obslugiwac ta imprezke a ty byles tam gosciem ( lub nawet i nie ) i przezyc nie mozesz - dlatego tak krytykujesz...
|
|
A moze to Ty masz cos zwiazanego z ta firma, bo chyba kogos zabolala prawda ? Dla Twojej jasnosci bylem na tej studniowce nie jako gosc tylko jako uczen, ktory ma za 100 dni mature, wiec nie probuj dochodzic. Po prostu chce ostrzec innych ludzi przed ta "Antyprofesjonalna Firma". Jezeli podejmowala sie zrobienia tak wielkiej studniowki, to my uczniowie liczylismy na cos lepszego. Powyzsze komentarze ludzi z mechaniaka takze udowadniaja, ze catering sie nie popisal. Tak poza tym to jest forum, wiec troszke kulturki, buraku i lepiej idz sie przespij, bo najwidoczniej szare komorki juz troszke slabiej pracuja. Dobranoc :)
|
|
Marek chcesz ostrzec a nie piszesz przed kim. Bizness wyraznie napisal zebys podal dokladnie ktory to catering bo jest ich z 15. A ty dalej swoje! przestrzegasz ostrzegasz przed antyprofesjonalna firma a nie piszesz o kogo dokladnie chodzi. doczekamy sie odpowiedzi?
|
|
No i przez tę ochydna sałatke marek niezda matury:):)
|
|
a co do tej firmy, to niestety nie znam nazwy, zostalismy jedynie poinformowani, ze to firma z "Rutek" : ) PS. mam prosbe, dajcie sie udzielic studniowkowiczom z Mechaniaka, a nie jakies zbedne komentarze, Maruda :)
|
|
restauracje,bale,kreacje a w głowie pustka
|
|
hmm po 1 to jest tak ze ktos ta firme wam na tą studniówkę poleci tak?, więc zapytajcie o nazwę tejże (super tanio po znajomości ) fimy osobę która zamawiała pozatym numeru tel też nie macie ? zazwyczaj na takich imprezach chcą się zareklamować i na 87% przypadków na stołach wykładają przynajmniej po 1 swojej wizytówce . Więc Marku do dzieła :) bd wiadomo która firme unikac a tak nawiasem bo widzę że niektórzy tu piszą sądząc po Ip to niektórzy mają neostereo hah noi tam są zmienne Ip :) nie ubliżając nikomu
|
|
Byłam gościem na tej studniówce i niestety ale Marek1112 napisał całą prawdę o jakości dań. Dodałabym jeszcze nieestetyczny wygląd i sposób podania . Podejmując się takiego zadania właściciele powinni zdawać sobie sprawę,że w dzisiejszych czasach nie liczy się ilość ,ale przede wszystkim jakość i profesjonalizm. Reasumując , nie poradzili sobie z tak dużą imprezą ,także nie polecam tej firmy : Catering familijny W.grodzka,T.Grodzki .
|
|
Patrzę, że w Mechaniaku mimo upływu lat dalej to samo. Podejrzewam ze zespół składał się z byłych uczniów mechaniaka i również do bani?
|
|
Znam kilka cateringów z tych okolic ale tego akurat nie znam i chyba są mało popularni. Pozostałe są ok ,na temat tego cateringu nie mogę się wypowiedzieć bo go niestety nie kojarzę.
|
|
no i juz wiadomo.... catering z Gorskich. Tam jest z 6 cateringow. trzeba byla wziasc Łapińskich . http://www.lapinscy-catering.pl/ lub p. Marzene Urbanska z Dębnik ( ok.Rutek) 2 sprawdzone i najstarsze Cateringi
|
|
z ciekawości sprawdziłam, czy autor i inne osoby, które są wstrząśnięte tą sytuacją, są wiarygodne. Wydaje mi się, że chyba średnio, bo każda z tych osób ma na swoim koncie po kilka postów, inne założyły konta tylko po to, by dodać jeden wpis. Jak dla mnie to marna antyreklama.
|
|
Fakt,to mój pierwszy post i nie świadczy to o jego niewiarygodności.Celem mojej wypowiedzi było tylko potwierdzenie zarzutów ujętych w tym temacie. Niejednokrotnie opinie z tego forum były bardzo przydatne i rzetelne.
|
|
A ty pauliska993 jesteś wiarygodna? Mamy cię uważać za wiarygodną tylko dla tego, ze prawie w każdym temacie się udzielasz? A ktoś kto tylko raz się odezwał to już według ciebie kłamie? Co za bzdety piszesz!
|
|
Dziwne , bo na mylomża.pl wszyscy zachwyceni studniówka i nikt na zarcie nie narzeka:) A tu? jak zwykle trzeba firme obsmarowac. A może jesteście tymi którzy wężykiem łazili po korytarzach? jak to ktos na mylomza.pl napisał ? I nie pamiętacie cateringu, bo zajęci byliście innymi przyjemnościami?
|
|
Dzięki debi40 za wsparcie.To, że się nie udzielam na forum o niczym nie świadczy. Traktuję je właśnie jako źródło informacji .
|
|
|
haha, dokładnie :) nie ma to jak obsmarować innych i do tego pozakładać kilka kont. Stary sprawdzony sposób.
|
|
Jak widać większość oponentów co jest tu normą ,w każdej wypowiedzi widzi albo kryptoreklamę ,albo antyreklamę co w większości przypadków zapewne jest prawdą.Śledzę to forum od lat i niejednokrotnie miałam ochotę się tu wypowiedzieć ,nie zrobiłam tego wcześniej ponieważ każdy nowy"forumowicz jest tak przez was traktowany. A co do wypowiedzi na Mylomza, dobra zabawa nie oznacza tylko "żarcia" ale przede wszystkim zależy od towarzystwa i atmosfery.
|
|
Ale z ciebie detektyw, prawie jak Rutkowski, wszędzie przestępstwo węszysz.
|
|
"Autor: pauliska993 (---.lomza.mm.pl) Data: 22-01-13 12:08 z ciekawości sprawdziłam, czy autor i inne osoby, które są wstrząśnięte tą sytuacją, są wiarygodne. Wydaje mi się, że chyba średnio, bo każda z tych osób ma na swoim koncie po kilka postów, inne założyły konta tylko po to, by dodać jeden wpis. Jak dla mnie to marna antyreklama." smieszna jestes :) Nikt nie zalozyl kont tylko dlatego, zeby obsmarowac katering. Po adresie IP mozna dojsc czy rzeczywiście ta sama osoba stworzyla konta, jesli sie nie znasz na niektorych sprawach to prosze Cie , nie udzielaj sie. Dziekuje za skomentowanie kilku studniowkowiczom z mechaniaka. Ten temat zostal zalozony, zeby ostrzec innych przed tym cateringiem . Jezeli nie radza sobie z tak duza studniowka to niech nastepnym razem nie biora odpowiedzialnosci za to, bo niestety nie sa najwidocznie wprawieni. "A co do wypowiedzi na Mylomza, dobra zabawa nie oznacza tylko "żarcia" ale przede wszystkim zależy od towarzystwa i atmosfery." <- POPIERAM TE SLOWA W 100 %!
|
|
to w takim razie tobie zalezało tylko na żarciu a nie na dobrej zabawie :):)
|
|
Nie zalezalo tylko na jedzeniu tylko jak wspomnialem, skoro placimy to wymagamy, zeby jedzenie bylo jak najlepsze a co najwazniejsze cieple.. btw Maruda daruj sobie te komentarze i idz z łaski swojej udzielaj sie na tematach Twojego poziomu.
|
|
Ten poziom akurat jest odpowieni dla mnie, skoro i ty na nim się udzielasz:)
|
|
Maruda ma najwyraźniej problem czytania ze zrozumieniem.Nie ulega wątpliwości ,że w czasie każdej imprezy miło jest posilić się czymś smacznym i ciepłym .
|
|
byleby nr kont odczytywał to najważniejsze
|
|
Zawsze, gdy chce się zamówić catering na jakąkolwiek imprezę, należy zwrócić uwagę na kilka aspektów takich jak menu, usługi świadczone przez firmę. Ważne, by spotkać się wiele razy nie tyle z osobą odpowiedzialną za rachunki, ale co ważniejsze, z szefem kuchni odpowiedzialnym za menu. Czy ktoś z zamawiających przed imprezą wyraźnie określił; jakiego rodzaju usług oczekujecie??? kto będzie obsługiwał ??? – bardzo ważny czynnik, czy profesjonalna czy przypadkowa obsługa? no i sposób podania potraw, dekoracje potraw, ilość dań itp. A tak cóż porażka…. ale za rok historia się powtórzy bo „jedna baba drugiej babie… Jak określić cenę do wykonanej usługi? drogo było czy tanio… jak barszcz Wika
|
|
łatwo komentować, a ciekawe czy zrobiłbyś lepiej.
|
|
Krótko mówiąc:):) Jakie były ustalenia i wasze zainteresowanie, takiej obsługi się doczekaliście :):):)
|
|
ewik tu się z Tobą zgadzam w 100%,zawiodły osoby odpowiedzialne za te drobiazgowe ustalenia ,ale też i sama firma. Co to oznacza ,że jeśli nie ustalisz ,tych wszystkich szczegółów łącznie z kolorem marchewki do dekoracji to efekt będzie jak za czasów PRL-u ,byle co i byle jak.
|
|
gertex - zgadzam się z Tobą. Dobrze, że skonkretyzowaliście nazwę tej firmy i nie robicie antyreklamy dla naprawdę porządnych cateringów. Mi zdarzyło się zamawiać kilka razy jedzenie u państwa Łapińskich i rewelacja! Wszyscy byli zachwyceni jedzeniem. Czasami warto rozważyć trochę inna aspekty niż tylko cena... Nie znam dokładnie sytuacji, ale często rodzice kierują się jak najtańszymi ofertami i takie są skutki...Jak wiadomo nie od dziś jakość jest proporcjonalna do ceny a na tego typu imprezach chce się "pojechać" po kosztach a i tak każdy zawsze narzeka, że drogo...
|
|
a więc moi drodzy :) Wieszajcie psy na organizatorach a nie na firmie:) Chyba że to sami organizatorzy wieszaja psy na firmi żeby ukryć swoje niedbalstwo :):)
|
|
Organizatorzy wydali zimne jedzenie? Organizatorzy nie potrafia zrobic porzadnego kotleta? Organizatorzy wydali frytki flaki ? Organizatorzy zrobili surowke, ktorej sie zjesc nie dalo?
|
|
Jednak nie umiesz czytać ze zrozumieniem :) Albo niechcesz zrozumiec :):) Widoczne byłeś jednym z organizatorów:) Napiasne było wyraznie : JAK ZOSTAŁO WSZYSTKO USTALONE Z FIRMA ,TAKIE DANIA OTRZYMALIŚCIE :):) Dziękuje za uwagę :):) I na tym kończę swoje wypowiedzi w tymże watku :)
|
|
Spokojnie chłopcze - nie oburzaj się tak. Rozumiem Cię, w końcu zapłaciłeś za to ( w sumie rodzice) i oczekiwałeś na porządny catering, ale... niestety. Przed organizowaniem trzeba sprawdzić renomę firmy, opinie jakie panują na jej temat wśród osób które korzystały z jej usług. Ktoś w końcu musiał wybrać ten catering, sam się nie pojawił :) Wiec organizatorzy kierowali się: albo ceną, znajomościami, dobrą opinią innych, lub w ogóle niczym i wzieli w ciemno. Możliwe, że to znajomy znajomych organizatorów i z polecenia wyszła taka heca. Nie wiem, nie znam sytuacji. Może to była jednorazowa wpadka, albo ten catering jest marnej jakości od zawsze. Ale w sumie porządny catering nie pozwoli sobie na takie wpadki które psują im renomę. Mogłoby sie zdarzyć jakieś niedopatrzenie w jednej potrawie aaa nie zaniedbanie po całości...
|
|
dokładnie na poczatek polecilbym ci marku wywiad srodkowy chociażby nawet na tym forum a na pewno nie mial bys pretensji do tego jaki catering wybralibyscie. a z tego co wynika polecieliscie do najtanszej firmy i wychodzi szydło z worka... teraz zostało ci tylko obsmarowywanie i pisanie głupot na forum z własnej winy....
|
|
|
smieszne sa te wszystkie pląsy... duzo ludzi dobrze pisze ze mozna bylo rozejrzec sie, zaczerpnac opinii innych itp. W dobie dzisiejszego przekazu informacji zapoznanie sie z opinia na temat firmy jest dziecinnie proste. Wydaje sie ze chcieli zaplacic niewiele i byc ugoszczonym jak krolestwo... to jak kupic mrozona pizze i miec pretensje ze nie jest tak dobra jak ta z pizzerii.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |