sobota, 26 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
MECHANIK - ASTRA BERTONE

Witam! Polećcie mi dobrego mechanika z Łomży lub okolic.

Jeżdżę Astrą Bertone i od dłuższego czasu mam problemy z samochodem, a mianowicie na początku często przerywał zwłaszcza na gazie, potem też na benzynie. Zaprowadziłam do wyregulowania gazu i niby wszystko było w porządku. Ale w pewnym czasie, miałam problemy z odpaleniem auta, kręcił, ale nie odpalał. Został zaprowadzony do mechanika... Mechanik stwierdził, że to głowica, została wymieniona i dalej jest źle, a nawet jeszcze gorzej, gdyż w tej chwili samochód gaśnie podczas jazdy (spada z obrotów, a tym samym z prędkości)... Strach nim jeździć. Następny mechanik podłanczając pod komputer stwierdził, że jest to najprawdopodobniej cewka.
Tak więc, nie wiem co robić, bo nie chcę po raz drugi zawieść się na majstrach.

POMOŻCIE I POLEĆCIE DOBREGO I WYKWALIFIKOWANEGO MECHANIKA !! :)
DZIĘKUJĘ ZA POMOC !

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: MECHANIK - ASTRA BERTONE

Nie "podłanczaj" się więcej pod komputer tylko kup sobie drugie auto...... tylko żeby było to znów Astra Bertone albo jeszcze lepiej BMW- tak dla zasady;ppppppppppppppp

(...) podłączając (...) ! :)

Jak dobrze, że ten słownik jest w necie;pppp

Masz szczęście, że ci jeszcze turbina w tym Bertone nie padła. To dopiero będzie wydatek i kieszonkowe poleci;pppp

Turbina w samochodzie z lpg.... rece opadaja

Opcji może byc dużo, dlaczego tak się dzieje. Trzeba byłoby sprawdzic układ zapłonowy (świece, przewody, cewkę), sprawdzic przepływkę, czy nie jest zabrudzona.

Jeśli na początku przerywał Ci zwłaszcza na gazie, jak napisałaś, to wcale nie znaczy, że musiała to byc wina instalacji gazowej, a może właśnie benzyny? Auto na gazie jest bardziej czułe na różne defekty, i czasem na benzynie tego nie odczujesz, a na gazie tak.

Zacznij od tego, żeby zrobic porządek z silnikiem. A właśnie, jaką pojemnośc masz w tej Bertonce?

A przepraszam bardzo ... Czy turbina w aucie plus gaz to jakaś przeszkoda? Bo ciekawi mnie Twoja wypowiedź :)

Tak się składa, że miałem Bertonę i to właśnie z silnikiem OPC 2.0Turbo, na gazie i to auto do dzisiaj jeździ bez najmniejszego kłopotu, grunt to dobrze dobrana i założona instalacja.

Pojemność 2.2.
Świece są w porządku, gdyż zostały sprawdzane . I jestem świadoma tego, że przyczyn może być wiele... "makmarc" kogo polecasz ?

monciaaa1993
poszła wiadomość do Ciebie na @ :)

silniczek krokowy wyczysc wpisz w gogle zobaczysz jak wyglada i gdzie jest

Autor: monciaaa1993 (---.xdsl.centertel.pl)
Data: 08-01-13 18:58

Witam! Polećcie mi dobrego mechanika z Łomży lub okolic.

Jeżdżę Astrą Bertone i od dłuższego czasu mam problemy z samochodem, a mianowicie na początku często przerywał zwłaszcza na gazie, potem też na benzynie. Zaprowadziłam do wyregulowania gazu i niby wszystko było w porządku. Ale w pewnym czasie, miałam problemy z odpaleniem auta, kręcił, ale nie odpalał. Został zaprowadzony do mechanika... Mechanik stwierdził, że to głowica, została wymieniona i dalej jest źle, a nawet jeszcze gorzej, gdyż w tej chwili samochód gaśnie podczas jazdy (spada z obrotów, a tym samym z prędkości)... Strach nim jeździć. Następny mechanik podłanczając pod komputer stwierdził, że jest to najprawdopodobniej cewka.
Tak więc, nie wiem co robić, bo nie chcę po raz drugi zawieść się na majstrach.

POMOŻCIE I POLEĆCIE DOBREGO I WYKWALIFIKOWANEGO MECHANIKA !! :)
DZIĘKUJĘ ZA POMOC !

Który pajac stwierdził że to głowica, Niech inni go omijają ,

Jedź do Auto Kliniki
ul. Sosnowa 1 obok sklepu spożywczego ( Osiedle Maria )
509 733 020

Jeżeli auto przerywa na benzynie może być sporo przyczyn a w szczegulności trzeba zakręcić butle od gazu czy przypadkiem nie robi sie mieszanka benzyny z gazem 2.sprawdzic cisnienie na cylindrach 3.sprawdzic iske,4 ciśnienie paiwa,5 wtryski 2,2 jak sie nie mylę jest to wtrysk bezpośredni czyli ma pompę paliwa wyskociśnieniową częsta usterka dosyć w tym aucie jak by co podaje numer telefonu 785216933

Masakra ...

Też bym chciał się dowiedzieć który to magik wymieniał głowicę w tej dolegliwości, naciągnął cię jak strunę w fortepianie.

Bardzo naciągnął ! :\

Miałem identyczzną sytuację. Problem rozwiązał, ku mojemu zadowoleniu, p. Śmiarowski - tuż za "Retro" (kier. Nowogród). Radzę unikać zakładu p. Kijewskiego, szczególnie pracującego tam człowieka, cechującego się poszarpaną twarzą i naderwanym prawym uchem. Nie jest uczciwy, a kasę żdziera!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org