Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Instalacje LPG |
Witam, temat już był poruszany ale około 5 lat temu. Mam pytanie do forumowiczów 4lomza, Gdzie w Łomży i okolicach polecacie montaż Gazu Sekwencyjnego, Proszę o opinie, w jakiej firmie najlepiej montować i podanie przyblizonej ceny. Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Instalacje LPG |
Witam ja polecam Auto Gaz "Kubuś" w łomży tu masz stronke co i jak http://www.autogaz-kubus.pl/
|
|
Masakra ...
|
|
Wojciech Dyl Piątnica Nowoprojektowana i nikt inny 3 lata gaz sekwencja i zero problemów.
|
|
Też polecam Dyla. U Kubusia sekwencja 2 lata na gwarancji i potem nawala. A miałem przypadki w rodzinie, że wiercił kolektory bez zdejmowania a potem te opiłki z wiercenia rozwalały silnik. I nie był to ppojedyńczy przypadek. A Dyl ostatnio mi poprawiał po Kubusiu gaz i chodzi jak marzenie.
|
|
Kolega wyzej ma racje trzeba z tym pilnować większośc gazowników....
|
|
A co sadzicie o Mak-Rob na senatorskiej? Jeszcze kolega polecał Maniek-Servis w Jankowie. Co o tych firmach sadzicie? Bo juz Kubus odpada.
|
|
ja zakladalem u kubusia i juz tyle czasu wszystko gra
|
|
mmisiek puknij sie w leb jak moze ci naleciec opilkow przy wierceniu każde wiertlo wyzuca opilki na zewnatrz a nie do srodka kilka lat zakladam instalacje i nigdy bez potrzeby niezdejmuje kolektora moze i te opilki z plastikowego kolektora rozwala silnik gdzie naczytales siie tych bredni chlopcze ....
|
|
Tez polecam Dyla w Piatnicy
|
|
jaro2818 sam się puknij w łeb bo chyba nigdy wiertła w ręku nie miałeś. Przy wierceniu opiłki zostaja wokół wiertła i nie ma szans żeby podczas wyciągania wietła z otworu nic nie wpadło do środka. Tym bardziej, że kolektor jest wykonany z żeliwa z którego tworzą się drobne opiłki. Popytaj mechaników jak wyglądają silniki poźniej po takiej operacji. Ile syfu po sekwencji jest później po takim wierceniu. I nie musiałem czytać na ten temat bo to przykłady z życia wzięte.
|
|
Ma ktoś z was jakieś propozycje jeszcze?
|
|
na to nie ma reguły, każdy będzie polecał swoje, a pamiętaj że dobrych zakładów wcale nie trzeba reklamowac ani polecac, w u mnie w rodzinie wszyscy od ładnych lat zakładają na senatorskiej i zawsze jest tak samo dobrze, zero problemów znam kolegę który tam często przebywa i on wie jak tam robią, po kim poprawiają i skąd do nich auta przyjeżdżają, żeby było dobrze
|
|
misiek jeszcze nie spotkalem sie z zeliwnym kolektorem ssacym bo w tym wiercone sa otwory a teraz przewaznie kolektory sa plastikowe i nawet jesli jakis drobny opilek z aluminium dostanie sie na tlok to nic sie nie stanie bo wywali go przez zawor wydechowy naczytasz sie glupot a potem je powtarz zalozylem tyle instalacji i bez potrzeby nikt kolektora nie sciaga ....
|
|
Opiłek z aluminium znajdujący się na tłoku albo zostanie wyrzucony przez zawór wydechowy (co jest bardziej prawdopodobne), albo też może zagnieżdzić się pomiędzy pomiędzy tłokiem, a cylindrem czego skutkiem będą rysy na gładzi, uszkodzenie pierścieni i spadek ciśnienia sprężania. Gdyby czystość tego, co dostaje się do cylindrów nie była tak istotna, to nie byłoby filtrów na drodze powietrza zasysanego przez silnik. W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
nie mowie o tysiacu opilkow tylko o kilku drobniutkich nawet jesli nie wyleca przez zawor to sie spala ....
|
|
Dzięki paplik. A jaro2818 - gratuluje fachowości wykonania instalacji. Nie chce się ściągać kolektora z lenistwa a później wszystko bokiem wychodzi. A kolektor aluminiowy a nie żeliwny jak wcześniej napisałem. Sorki za błąd. Pomyliłem z wydechowym. Może ktoś sie wypowie kto miał remoncik silnika z powodu opiłków w cylindrach. Ja znam kilka osób. A jeśli chodzi o wiercenie to spróbuj wywiercić otwór w kawałku aluminium i sprawdź czy przy końcowej fazie wiercenia nic ci nie wpadnie przez otwór. A liczenie na to, że sie opiłki spalą w silniku mija się z celem prawidłowo założonej instalacji.
|
|
chlopie jedz zakladaj gdzie chcesz i badz przy montażu i zobaczysz czy ktos bedzie ci sciagal kolektor a jakie masz auto to powiem ci czy jest taka potrzeba ....
|
|
Polecam Senatorską zakładałem sekwencję w 2 autach i bez żadnych problemów. Słyszałem również dobre opinie o Dylu a Kubusia odradzam.
|
|
od sierpnia mam kolejną sekwencję w nowym aucie, poprzednie wszystkie też zakładałem na Senatorskiej w Mak-Robie, nigdy nie miałem problemów, najważniejsze, że nie ma problemów z gwarancją czy płatnymi regulacjami, bo u niektórych to porażka ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Kiełek na senatorskiej zakłada , napewno będzię taniej
|
|
dla słabo zorientownych w temacie-Dyl uczył się u Kubusia jak wy piliście kaszę mamką...opiłki z wiertła buhahah zero pojęcia o branży LPG myśle że każdy mechanik LPG ma z was ubaw,a zakład Kubuzia znam od podszewki i wielu mogłoby sie od nich nauczyć pozdrwiam etc...
|
|
etc to powiec kto pierwszy w lomzy montowal instalacje lpg i u kogo pracowala wiekszosc wlascicieli zakladow zajmujacych sie montazem lpg z lomzy i piatnicy pewnie wiesz skoro jestes tak zorientowany a ci gówniarze naczytaja sie bajek na necie i pisza swoje madrosci ....
|
|
MarkRob Senatroska w Łomzy cena najnowszej i najlepszej klasy 2300 złotych polecam jestem zadowolony - bardzo miła i profesjonalna obsługa polecam nie ze wzgledu ze tu na siłe ich lansuje ale po prostu jestem z tej firmy bardzo zadowolony Fantic
|
|
innych nie oceniam bo nie znam korzystam tylko z usług tej jednej firmy Fantic
|
|
co jest ważne w tej firmie o której pisze nikt nikogo nie pozostawia bez pomocy w razie problemu , tam widac naprawdę zainteresowanie klientem i chęc niesienia pomocy. W naszym miescie to niezywkle sporadycznie spotykane zjawisko. Fantic
|
|
Fantic, jedno zastrzeżenie do Mak-Rob, umówienie się z nimi to jeden wielki problem, bo jak postawisz tam swój samochód do naprawy to zawsze jest tam z dziesięć samochodów i nigdy nie mogą wyrobić się na czas. A ja swój czas szanuję...
|
|
No jestem zorientowany pierwsze instalacje byly na senatorskiej gdzie miedzy innymi pracowal kubus,byl tam jedynym chlopakiem ktory mial jakies pojecie o gazie mial wtedy jakies 18 lat teraz ma panad 30 i dalej jest w tej branzy wiec lata praktyki mowia same za siebie kazdy montuje gdzie chce i jak chce ale jesli mam wybierac wole doswiadczona firme ktora sie rozwija i idzie do przodu a nie stoi w miejscu kubus jako pietrwszy uzyskal homologacje na montaz diesla montuje gaz nawet w tirze jak masz taka ochote to o czyms swiadczy nie mowie ze ktos jest gorszy kwestia wyboru ty placisz i wybierasz ja tylko pisze co wiem sam tez chcialbym swiadomie podjąc decyzje i juz jak mam zainwestowac pieniadze to chce je zainwestowac dobrze w zwiazku z powyzszym szczerz i bezmiennie polecam K U B U S I A pozdro dla wszystkich etc...
|
|
No jestem zorientowany pierwsze instalacje byly na senatorskiej gdzie miedzy innymi pracowal kubus,byl tam jedynym chlopakiem ktory mial jakies pojecie o gazie mial wtedy jakies 18 lat teraz ma panad 30 i dalej jest w tej branzy wiec lata praktyki mowia same za siebie kazdy montuje gdzie chce i jak chce ale jesli mam wybierac wole doswiadczona firme ktora sie rozwija i idzie do przodu a nie stoi w miejscu kubus jako pietrwszy uzyskal homologacje na montaz diesla montuje gaz nawet w tirze jak masz taka ochote to o czyms swiadczy nie mowie ze ktos jest gorszy kwestia wyboru ty placisz i wybierasz ja tylko pisze co wiem sam tez chcialbym swiadomie podjąc decyzje i juz jak mam zainwestowac pieniadze to chce je zainwestowac dobrze w zwiazku z powyzszym szczerz i bezmiennie polecam K U B U S I A pozdro dla wszystkich etc...
|
|
no fakt taki ruch na Senatroskiej ,ze mimo szczerych chęci panowie nie są w stanie tego ogarnąć i kukulka ma racje. Fantic
|
|
Polecam ![]()
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |