sobota, 26 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
cyfrowa telewizja naziemna.

czy ktoś wie gdzie jest nadajnik i czy mósi sie antena na moim dachu z tym nadajnikiem widziec.abym miał kanały cyfrowe.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: cyfrowa telewizja naziemna.

no...

e chee

Z tego co wiem to w naszym woj. na razie tylko sledzikowo i okolice maja dostep, cos ma sie zmienic w maju br.

mam rodzine w Jedwabnym co sam zamontowałem dekoder i antene siatkową Póki co śa:TVN,TV4,POLSAT,POLSAT SPORT NEWS,PULS,TV6. W Łomzy teoretycznie ma nie odbierać, ale antena ma zasieg 80-100km max w lini prostej wiec z Białego na lacie można sciągnać+ jakiś zasilacz jak coś

Jeśli posiadasz odpowiednio antene w kierunku B-stoku kanał 49 i pozostaly dekoder odpowiednio to zsynchronizujesz czytaj forum elektroda na 100% bedziesz odbieral kanały w DVBT jakość jest ok. Powodzenia jeśli posiadasz doswiadczenie w tym temacie masz 100% gwarancji { Ja od paru miesiecy odbieram DVBT}

Łomżanin

łomża i okolice MUX 2 bez problemów Krynice k.49 kierunek Białystok, Ostrołęka kierunek wiadomo k.41. Od maja Mux 3 z Krynic

W Łomży też można odbierać telewizję cyfrową ja mieszkam nieopodal Łomży i ją odbieram.

Ale tylko na BLM-ach podobno.

Może ktoś się orientuje kiedy ruszy nadajnik o mocy 100 kW w Ławach k/Ostrołęki ... wtedy nie trzeba by było bawić się w anteny kierunkowe i inne cuda, tylko na przysłowiowym gwoździu by to "latało"

Z tego co czytałem na forach to Emitel nie dogadał się z operatorem obiektu w Ławach dlatego teraz jest z ulicy Kopernika co wpłynęło na moc zaledwie 5 kW ( w Ławach plan 100) wiec pozostaje czekać do 2013 albo dłużej.

Co do mux 1 to Łomży ma zacząć odbierać przez 1 czerwca 2012 roku z nadajnika w Łomży a ktoś może wie z którego z tego co widziałem jadąc z Zambrowa do Łomży to po prawej mamy nadajnik oraz zobaczyłem że po lewej stronie w okolicach sadów jakiś powstał wiecie do czego on będzie słuzył ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org