czwartek, 24 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Żeńska drużyna piłki nożnej

Ten wątek służy do dyskusji i zadawania wszelkich pytań w sprawie powstawania żeńskiej drużyny piłki nożnej dla dziewcząt w wieku licealnym. W sprawie zgłoszeń proszę się kontaktować telefonicznie pod nr 505-483-533 od godziny 16 lub poprzez maila: monica.12@wp.pl.

Narodził się pomysł trenowania dziewcząt, które lubią sport i chciałyby nauczyć się grać w piłkę nożną, by następnie przejść do poziomu bardziej zaawansowanego. Koszt miesięczny byłby minimalny na pokrycie kosztów wynajęcia sali i dojazdów instruktora. Nie wykluczone jest, że po okresie przygotowawczym drużyna wystartowałaby w Miejskiej Lidze Piłki Nożnej ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Żeńska drużyna piłki nożnej

ciekawy pomysl,fajnie ze niektorzy chcą spedzac czas aktywnie i z korzyscią dla sampoczucia i zdrowia,aczkolwiek co do startu w MLPN podchodze sceptycznie,wiedzac swoje na temat tej ligi nie wyobrazam sobie kobiet w starciu z meską druzyną na boisku,pewnie kazdy minimalny kontakt konczylby sie faulem i odgwizdaniem wolnego

Koncepcja jest fajna. Chociaż nie jestem kobietą, ale podoba mi się ten pomysł ;]

X-anonim, czemu tak mówisz? Chodzę na zajęcia jednego z warszawskich AZS-ów i nieraz widziałem dziewczęta walczące ramię w ramię z facetami. Jeśli Panie, z zespołu który powstaje, będą tylko chciały i nie będą bały się starć z rosłymi mężczyznami, ich występ w lidze może być całkiem udany. A nawet jeśli, tak jak mówisz każdy kontakt kończyłby się odgwizdaniem faulu, to dla dziewczyn był to olbrzymi plus, o ile odpowiednio opanowałyby wykonywanie stałych fragmentów ;p

A poza tym, sam uczestnicząc w MLPN i znając wielu jej graczy, jestem pewien że nikt nie zagra przeciwko żeńskiej drużynie tak jak gra przeciw męskiej dostosowując użycie siły do warunków fizycznych przeciwnika ;]

Monika_kom życzę Ci powodzenia w tworzeniu drużyny, bo naprawdę chwali się, że zamiast malować paznokcie i szlajać do dyskotekach wychodzisz z tak wspaniałą inicjatywą! ;]

Marcin co ty porównujesz warszawę do Łomży? W Warszawie jest kilka drużyn kobiecych, które grają w polskiej lidze piłki nożnej kobiet, w tym jedna ekipa w I lidze, więc tu niektóre dziewczyny trenują po 10 lat. A jeśli dziewczyna dotąd kopała piłkę kilka razy na wfie w podstawówce 10 lat temu to o czym ty mówisz.

Co do inicjatywy, pomysł założenia drużyny jak najbardziej trafiony, bardzo fajny i trzymam kciuki, żeby wam się udało. Jednak start w miejskiej lidze jest nierealny. No chyba, że z jakimiś młodszymi rocznikami ;)

Powodzenia!

To o czym Ty mówisz ;] Oczywiste jest, że są drużyny z zawodowej ligi, ale są również treningi dla dziewczyn, które nigdy z piłką nożną styczności nie miały, bo pochodzą z miast takich jak Łomża gdzie nie miały na to możliwości. I dopiero w wieku 19 lat uczą się grać w piłkę trenując ze swoimi rówieśnikami płci przeciwnej. Jeśli tylko się nie boją to radzą sobie całkiem przyzwoicie. Więc jeśli, Kolego drogi, masz nikłe pojęcie w temacie, to nie zabieraj głosu ;]

Poza tym, jeśli dziewczyny mają marzenie i za cel stawiają sobie grę w MLPN to z odpowiednim podejściem i mądrym trenerem cel ten osiągną. A ja wierzę, że przy zacięciu i włożeniu ciężkiej pracy w każdy trening są w stanie pokazać się w lidze bardziej niż przyzwoicie. Zwłaszcza gdy większość z zawodników II ligi MLPN przez zimę będzie zapuszczała się z piwem przed telewizorem, a one kilka razy w tygodniu będą grały i ćwiczyły ;]

Trzymam kciuki za ideę Moniki i liczę, że na wiosnę zaskoczycie wielu forumowych niedowiarków.

Grałam keidyś w takiej lidzie i powiem że chętniej bym w niej grała.. ale 14 lat mam. gimnazjum.... wyszło by coś z tego ??

Oczywiście. Proszę o kontakt na maila lub telefon ;]
Chodziło głownie o dziewczęta w wieku licealnym, ale oczywiście nie będziemy tak rygorystyczni w kryteriach, tak więc jak najbardziej, tymbardziej, że masz już jakieś doświadczenie :)

w końcu jakiś mądry pomysł w Łomży !

Zapraszam chętne do gry w żeńskiej drużynie piłki nożnej na spotkanie organizacyjne w piątek 29.10.2010r. o godz. 16.20 pod Katolickim Liceum Ogólnokształcącym :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org