Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tablice rejestracyjne Polsko-Angielski ? |
Siema! Tak jak w temacie , ostatnio widziałem furkę ( nie zdążyłem zobaczyć , czy to jeszcze anglik czy już europejczyk ) ale miał z tyłu takie tablice jak są w Angli czyli żółte i czarne litery a z prawej strony tablicy było PL i znaczki unii , nie wiecie co to za tablice ? Czy ten przepis już wszedł w życie , że można rejestrować angliki w Polsce ? OCB ? Pozdro
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tablice rejestracyjne Polsko-Angielski ? |
jeżeli taki wzór: ![]() to było to po prostu auto zabytkowe.
|
|
A Anglia to co to jest?????? Nie Europa?????????????????????????? Kurcze !!! To jak mnie pani od Geografii uczyła ????????????????
|
|
Nie Franio to nie ten wzór , wiem jak wygląda wzór zabytkowców , tamte autko to był jakiś lexus czy coś biały Ktoś coś , nie dopiepszaj się -.-
|
|
Widziałem tez coś takiego w jakimś SUVie na reymonta. I też mnie to zdziwiło.
|
|
Witam nie spotkałem się jeszcze z taka tablicą a trochę się tym interesuje zapraszam na portal poświęcony tylko tablicom rejestracyjnym tam jest forum mozesz zadac pytanie(trzeba sie rejestrować) http://www.wptr.pl/ tam znajdzisz wszystkie informacje. Pozdrawiam
|
|
mozna juz rejestrowac, albo to obejsc;p wystarczy zarejestrowac anglika np we francji, a potem w polsce, bo niby robia opor z bezposrednio rejestracja anglika
|
|
Ma ktoś jakieś dokładniejsze info dot. tych rejestracji ? :) Sebo pewnie mówimy o tym samym SUVie ;]
|
|
Buheheehehehe zarej. we francji ? a co to zmienia , dalej kiera nie po tej stronie , lampy to samo . Nie ma takich tablic , wytłumaczenie jest proste gość sobie przykleił PL-kę jak przyjechał do polski i tyle .
|
|
Poczta123 duzo zmienia;) na twoje proste myslenie to nic;p ale sa sposoby aby obejsc te prawo a to jest jeden przyklad
|
|
po pierwsze czy ktos sie pyta przy rejestracji po ktorej stronie jest kierownica samochodu sprowadzonego z niemiec francji lub wloch? itd:) jesli ktos chce to zarejestruje;p
|
|
hheeheh widać chłopie jakie ty masz pojęcie o rej auta. Musisz posiadać badanie techniczne i nie wazne że teraz uznają badania UE bo i tak w większości każą robic to od nowa , a jeżeli trafi ci się że uznają że masz ważne badania z UE to i tak w tłumaczeniu dokumentów wyjdzi ci że to lhd lub rhd , poz tym dodatkowo w wydziale komunikacji dekoduje się numer VIN więc zapomnij że ci go toś zarej. chyba że w jakimś zapierdziowiu na wsi za kawe mieloną hehehhe. Także nie pieprz głupot jak nie masz pojęcia oc co biega znawco na wygnaniu.
|
|
Elo_Pro, pewnie tak ;) Mam podobne myślenie co Poczta123 co do tej naklejki, ale to tylko przypuszczenie. Nie mówię, że tak na pewno jest, ale jest to bardzo prawdopodobne. W Polsce wzór tablic rejestracyjnych jest znormowany i nie ma żadnych ustępstw co do wzoru.
|
|
Poza tym wg mnie w Polsce niemożliwe byłoby zarejestrowanie anglika choćby z Francji, bo przecież jakiekolwiek sprowadzone z zagranicy auto musi przejść u nas badanie techniczne. A żaden diagnosta (chyba że przekupiony) nie wystawi zaświadczenia z kierownicą po prawej stronie.
|
|
Raczej wątpię , żeby to było doklejanie PL , fakt widziałem jego chwilkę , ale wydaje mi się , że to było tak oryginalnie , poza tym miał wejść przepis ( i właśnie nie jestem pewny czy wszedł ) , że WSZYSTKIE pojazdy , również te z Anglii miałby mieć pozwolenie na rejestracje w Polsce , bo nie wiem czy wiecie , ale litwa , niemcy , francja ma normalnie pozwolenie na rejestracje takich pojazdów ( zwłaszcza na litwie to widać , jak ktoś z Was tam lata ) Ogólnie w całej europie można rejestrować , tylko Polska jest odmienna
|
|
elo-pro.litwa jestem tam co tydzien ale nigdy niewidziałem tego.przy rejestracj musisz miec zaświadczenie od diagnosty atam ztwierdzi gdzie masz kierownice chyba ze jest zabytkowy
|
|
znalazłem takie info. z dnia 6 X 2010r., czyli w miarę aktualne, jeżeli ktoś nie chce zaglądać, to tylko powiem, że na razie nie można, ale Komisja Europejska wzywa...
|
|
Auto z kierownicą po prawej stronie można zarejestrować w Polsce, pod waruniem, że jest to pojazd specjalny. Może jest tak w przypadku auta, o którym mówicie. W naszych realiach, odpowiednio gruba koperta potrafi spowodować, iż każde auto zostanie do takich zakwalifikowane :).
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |