sobota, 19 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
fatalne drogi

Jestem zszokowana wypadkami, do których ostatnio dochodzi w okolicach Łomży. Wystarczy przeczytać o tych z niedzieli... co ciekawe, kierowcy nie są pod wpływem, ale "na wybojach stracił panowanie nad kierownicą". A remontów nie widać... pewnie nie opłaca się remontować, bo obwodnica ma być... tylko zanim dotrze, połowa kierowców zginie na drogach.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: fatalne drogi

jak można zwalać winę na drogi za brak myślenia,wyobrazni a zwłaszcza nadmierną prędkośc !!!!!! ludzie opamiętajcie się nic nie jest w stanie zastąpić myślenia nawet najlepsze drogi ! pomijam już ludzi którzy siadają za kierownice po alkocholu !!!!i
Pozdrawiam panów z czarnej vectry czeszcie łosi i to ostro -a tych nie brakuje

Takich rajdowców powinno się traktować jak pijanych kierowców. Statystyki mówią, że najwięcej wypadków powoduje nadmierna prędkość.

Jakich rajdowców? jaka statystyka, często tam przejeżdzam ten stan utrzymuje się już od jesieni i z każdym dniem jest gorzej, na ocinku Łomża mężenin jest tych miejsc 6 w tym 3 w okolicach Gaći i tam ten wypadek się wydarzył ( notabene los sprawił że ten wypadek widziałam i w tym czasie tam byłam) otóż są to pasy poprzeczne szerokie ok 3 metrów gdzie wcale nie ma asfaltu tylko powybijane dziury, codziennie w tym miejscu można znależć pourywane tłumiki i rury. Myślę że to jakieś celowe działanie albo zemsta drogowców za narzekanie na stan dróg wystarczyło by zalać to cholerstwo niewielką ilością asfaltu ale??? no właśnie po co jak kilka osób zginie to wtedy może ktoś pomyśli ale chyba te dziury są specjalnie chodowane, może to sposób na przyciągnięcie turystow??? może jakaś nowa forma promocji tego regionu??

angella

Jeszcze dodam że faktycznie od jesieni stoją znaki ograniczenia do 30 ale jak samochód wpadnie w dziurę gł, pół metra to co? a jak wjedzie do romu to jaka prędkość potrzebna żeby się przewrócił???

angella

Odnośnie prędkości... koleiny na drodze do Zambrowa są takie, że jadę 80km na godz. i czuję, że samochód i tak nosi. Więc to nie nadmierna prędkość jest przyczyną. A ustawianie na trasie znaków ograniczenia do 30.... to chyba ewenement na skalę europejską. Zamiast naprawić drogę, każą ludziom zejść do prędkości jazdy traktorem. Nie o to chyba chodzi...

No właśnie ale chyba (ja takie mam wrażenie) komuś taki stan rzeczy odpowiada , albo ktoś w tym ma jakiś interes, ludzie powinni to podać do prokuratury przecież to jest jawny zamach na czyjeś życie. W każdym razie drastyczna ignorancja i nie wywiązywanie się z obowiązków kogoś za to odpowiedzialnego.

angella

Jeżeli będziesz poruszał sie samochodem na który sam zarobiłes to zastanowisz sie dwa razy i zwolnisz, no ale gdy tatowy wyciągniesz z garażu bedziesz miał w 4 literkach z jaką prędkoscią przemierzysz dziury i w jakim stanie znajdujdzie sie stan zawieszenia autka :)

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

Jednak ktoś się chyba wystraszył, dzisiaj już pozalewali asfaltem w tempie ekspresowym owe dziury, zacieranie śladów? ha ha

angella

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org