Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Apel |
Witam. Apeluje do osob zajmujacych sie serwisem 4lomza.pl aby zwracali wieksza uwage na zamieszczane niusy. Oznaka jakze watpliwego profesjonalizmu jest chociazby to forum, lecz serwisowcy 4lomza.pl posuwaja sie dalej. Umieszczaja niusy zawierajace nie tylko bledy skladniowe, ale takze ortograficzne - najlepszym przykladem moga byc tu "kszeselka" z wiadomosci o rozbudowie stadionu czy "auto lustracja" prezydenta Brzezinskiego. A takich "bykow" na 4lomza mozna znalezc w brod. Jako baczny obserwator chcialbym rowniez zwrocic uwage na niski styl prezentowanych notek. Przyklad: "Na razie nie wiadomo kiedy będzie remont wysłużonego stadionu przy ul. Zjazd, ale właśnie do miasta dotarły plansze przedstawiające jak to wszystko będzie wyglądało gdy on się już zakończy." Pierwsza czesc zdania mowi sama za siebie. Wiekszosc tekstow na 4lomza czyta sie jak gdyby wyszly spod palcow ucznia podstawowki. Oto tylko kilka z ostatnich, razacych literowek: "Jak podkreśla Józef Przybylski dyrektor szkoły wszystko odbywa się spokojnie, maturzyście nie panikują i nie protestują." - maturzyscie? "Niemal 40 tegorocznych maturzystów będzie miało powtórkę w matury w styczniu." - w matury w styczniu? Nie wspominajac o tym, ze aby uzyskac np. "czterdziestu" nalezy po 40 ("czterdziesci") postawic kropke. Tego typu usterek jest duzo, duzo wiecej. Od serwisu informacyjnego mozna oczekiwac nie tylko rzetelnosci ale i poprawnosci tekstow. Niech 4lomza nie tworzy Towarzystwa Krzewienia Ignorancji Jezyka Polskiego. A pozniej dziwota ze internauci (a na 4lomza jest takich sporo) pisza z bledami, brzydko, koslawo, bez polotu, nudnawo itp. Wstyd panowie, wstyd. Radze kupic Slownik Jezyka Polskiego badz w razie watpliwosci zajrzec na www.pwn.pl Ah. I prosze bez "kazdemu zdarzaja sie bledy" bo przy takiej ilosci newsow mozna w zupelnosci zadbac o ich poziom. ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Apel |
Miodek dostanie zawału... Pozdrawiam
|
|
W obronie 4lomza dodam, że spora część artykułów jest po prostu kopiowana z innych serwisów i to właśnie na tych stronach skąd kopiowane są teksty pojawiają się błędy. Sam wychwyciłem inne wpadki np: W dniu 1 czerwca na stronie Radia Białystok pojawił się jakiś błąd i przy dacie 01.06 prezentowane były informacje z 1 maja. Ktoś kto zajmuje się przeklejaniem z serwisu elomza tak zawzięcie kopiował artykuły , że nie zauważył błędu i w czerwcu pojawiły się na elomza informacje o obchodach Święta Pracy w Łomży :P Pozdrawiam PS Ten się nie myli kto nic nie robi :)
|
|
Tak, ja wiem ze wiadomosci sa kopiowane ale to w zaden sposob nie usprawiedliwia tych ktorzy kopiuja. Tu nie ma co zrzucac winy na innych tak jak w przypadku ogloszen. "Nie ponosimy odpowiedzialnosci za tresc publikowanych ogloszen" - tu nie dziala. Tutaj wiadomosci pojawiaja sie na stronie glownej i kazdy kto wchodzi o czyta widzi blad. I znajduja sie tacy jak ja, ze blad widza, ale znajduja sie inni ktorzy go nie zauwazaja i utrwalaja sobie bledna pisownie. A jezeli chodzi o scislosc - watpie ze np. artykul o stadionie byl kopiowany, napisal go niejaki cz ktory duzo publikuje (a moze "kopiuje"). Wniosek - kopia jest tylko kopia. ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
No i widzicie nawet takie serwisy jak 4lomza robio błedy lub te serwisy z których jest kopiowany artykuł na 4lomza i nikt tego nie sprawdza to jusz Miodzio(lol2) he a tak pozatym to PoZdRóWkA Dla Miodzio... oki to tyle .=) ![]()
|
|
zovo masz rację artykuł o stadionie nie jest przeklejony, swoją drogą to ciekawe czy w przeklejanych artykułach można poprawiać cokolwiek bo to już jest ingerencja w treść kopiowanego materiału - do którego przecież podaje się źródło pochodzenia... jak to wygląda od strony prawnej... To by dopiero było jakby jakaś rozgłośnia radiowa podała do sądu serwis inernetowy za poprawienie błędów ortograficznych w przeklejonym od nich artykule jako ingerencję w treść :P Pozdrawiam
|
|
zovo, o co chodzi w poniższym: "Tutaj wiadomosci pojawiaja sie na stronie glownej i kazdy kto wchodzi o czyta widzi blad." To akurat jest przeklejone z Ciebie. Sam robisz literówki, nie stosujesz w ogóle polskich znaków i czepiasz się autorów serwisu... Przy liczbie wpisywanych komentów mógłbyś bardziej zadbać o ich poprawność językową.
|
|
Madaj, błąd znalazłeś, ale tekstu nie zrozumiałeś. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Tekst o modernizacji stadionu jest niezmiernie zagadkowy. Pytanie do autora: cóż to za twór zwany, tu cytuje "Zintegrowany Program Rozwoju Gospodarczego"? Na literówkę to mi to nie wygląda ;-) A teraz cytat obserwacyjno-porównawczy mający zastosowanie do poziomu pracy wielu lokalnych mediów (palma pierwszeństwa dla TV Łomża via Vectra) - [IMO oczywiście]: "Jeśli nie wiesz co mówić, to mów niewyraźnie."
|
|
"...kazdy kto wchodzi o czyta widzi blad"- szczera prawda. Ni cholery nie zrozumiałem! Przetłumacz. Prooooszęęęęę...
|
|
madaj napisal: >"Tutaj wiadomosci pojawiaja sie na stronie glownej i kazdy kto wchodzi o >czyta widzi blad." >To akurat jest przeklejone z Ciebie. Sam robisz literówki, nie stosujesz w >ogóle polskich znaków i czepiasz się autorów serwisu... Oczywiscie chodzi o literowke, Szerloku. Litera 'I' znajduje sie na klawiaturze blisko 'O'. Ja nie mowie, ze literowki sa w ogole niedopuszczalne i powinny byc karane, literowki sa dopuszczalne, bo kazdy popelnia bledy, np. na forum - spieszac sie z odpowiedzia itd.. Jezeli jednak chodzi o tworcow serwisow to nie powinny im sie zdarzac, bo w tekscie informacyjnym, publicystycznym to po prostu razi, bardziej niz w luznym teksie na forum. Na 4lomza jest ich zatrzesienie - stad moja uwaga. Jezeli chodzi o nieuzywanie polskich znakow robie to w pelni swiadomie stosujac sie do tzw. "netykiety". Jest wiele osob zza oceanu czytajacych 4lomza i najprawdopodobniej w komputerach, ktore nie sa ich wlasnoscia np. w pracy nie ma standardu ISO Europa Srodkowa idt. (chodzi o kodowanie). Inni z kolei maja zle ustawione kodowanie. Takim osobom polskie znaki "krzacza". Z tych trzech powodow nie uzywam ogonkow. Przepraszam. >Przy liczbie wpisywanych komentów mógłbyś bardziej zadbać o ich >poprawność językową. Liczbe wpisywanych komentow widac gdy klikniesz w moj nick - tam wszystko jest poprawnie. :)) A gdy mam odpowiadac na to co miales na mysli ale nie potrafiles wyrazic - sa poprawne jezykowo, ale uwage zapamietam. Jezeli natomiast chodzi o ingerencje w teksty przyklejane, mysle ze nie ma problemu gdy chodzi o tzw. "korekte" - poprawki przecinkow czy bykow. Problem jest wtedy gdy ktos pisze "kszeselka" i robi to swiadomie i w jakims celu ("ars poetica" czy jakos tak :)). Mysle jednak, ze nikt z 4lomza takich wygibasow nie uskutecznia. :) markac - masz wielkiego plusa za krotki acz efektowny i efektywny komentarz, a jeszcze bardziej za ten emblemat. Gdyby kogos interesowalo i wie o co chodzi - bylem na premierze :))) ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
Ah. I prosze bez "kazdemu zdarzaja sie bledy" To Twoj zapis z 14 czerwca. Rewelacja, że odmawiasz innym tego co sam stosujesz... A swoją drogą zgadzam sie z tym, że warto zadbać o poprawnośc pisowni.
|
|
Alez pisze ze chodzi o portal internetowy a nie o szaraczka, co faktu nie zmienia ze szaraczki tez powinny dbac o to co ww. Poza tym, piszac to co przytoczylas mialem na mysli "bledy" czyli "byki". Literowki to powtarzam - drobne przewinienia ktore nie powinny sie zdarzac portalowi internetowemu. I to w takiej zatrwazajacej ilosci jak na 4lomza. Wymienilem je jako cos co "przepelnia czare" tych ortow, wszak nie bede wypominal kazdego zle postawionego przecinka. :) Nastepnie... Jak to odmawiam innym tego co sam stosuje? Ja sam niczego nie stosuje. Pisanie z bledami? O to chodzi? W jaki sposob to stosuje? Najwyrazniej sie nie rozumiemy. A teraz odpowiedz na twoj zarzut - ponizej pasa i niezasadny. Prosze zwrocic uwage, ze ciagle apeluje o zwracanie uwagi na usterki w portalu przez jego publicystow. Dlaczego? Bo oni maja moc by w kazdej chwili artykul poprawic. Ja natomiast nie mam mocy by zedytowac swojego posta, gdybym mogl niezwlocznie poprawilbym swoj blad, robie to zwykle - ale na forach phpbb. gdzie taka opcja istnieje. Prosze wiec nie wmawiac mi ze ja komus czegos zabraniam a sam to stosuje (wiem, niejasno to brzmi ale przytaczam), bo gdybym mogl edytowac swe posty tak jak edytowac artykuly moga ludzie z 4lomza to nie przeczytalibyscie mojej literowki. Rozumiesz na czym polega roznica czy dalej masz zamiar wywlekac moja literowke ktorej i tak nie moge poprawic? Jezeli masz sie czepiac to najpierw pomysl czy jest to uzasadnione (w tym przypadku nie bylo z ww. przyczyn) i czy sama nie dajesz powodow do czepiania sie. Bo gdybym mial sie czepiac to stwierdzilbym ze osoba piszaca: "A swoją drogą zgadzam sie z tym, że warto zadbać o poprawnośc pisowni." jest niekonsekwentna (raz stosowanie polskich znakow raz nie). Nie jestem za ogonkami lub nie-ogonkami. Jestem za konsekwencja. I tu masz problem, bo ja z twoich zaczepek jakos wyszedlem, a ty, co powiesz? Ze zacial ci sie ALT? :))) W najnowszym artykule 4lomza tez jest literowka. I tutaj widzimy ze ktos swej pracy nie traktuje powaznie, bo gdyby traktowal to tekst przeszedlby 5 razy korekte a po opublikowaniu przeszedlby ja jeszcze razy dwa. Jezeli mnie zdarza sie jedna literowka (ktorej nie moge poprawic) na tyle znakow ilem tu wpisal to wszystkim zycze takich wynikow, szczegolnie ludziom z 4lomza. pzdr ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
1. Dzięki za przetłumaczenie "co autor miał na myśli". 2. Wiem, że to kiepsko twórców portalu tłumaczy, ale ja ich chyba rozumiem, bo: -znaczna część przeklejeń to informacje radiowe, a tam pisząc można sobie pozwolić na literówki, błędy ortograficzne a nawet nieco inny styl języka, który razi w formie zapisanej- tak że jak się czepiać to do administratorów stron radiowych, -gdyby ich było więcej i robili tylko to, pewnie "byków" byłoby mniej, ale z tego co się orientuję skład redakcji jest niezbyt liczny i jego członkowie robią także różne inne rzeczy, fajnie że chce im sie także to i dosyć szybko reagują z pisaniem czy przeklejaniem. 3. Jeśli uważasz, że rezygnacja z polskich liter coś tłumaczy (twórczość eksportowa?), to pozwól, że przytoczę historyjkę o tym jak informatyk nie chciał jedemu ze swoich kolegów w firmie ustawić polskiej czcionki, twierdząc, że jest to właśnie mało ważne (netykieta, tak?). Zmienił zdanie, kiedy z tegoż komputera, pozbawionego polskich czcionek, dostał maila o treści "Zrob mi laske i popraw te litery". Szybko uznał, że literka "ł" jest jednak niezbędna. Czego i Tobie życzę.
|
|
Wiesz, chcesz sie klocic o jakies glupoty, ok. Dla mnie nieuzywanie polskich znakow konsekwentnie jest tak samo dobre jak uzywanie polskich znakow. Jak mozesz pisac ze mozna sobie pozwolic na bledy ortograficzne? Przeciez to chore. To samo tyczy sie literowek - nie mozna sobie na takie bledy pozwalac jezeli chce sie by portal byl traktowany jako rzetelny i powazny. Wytlumaczenie polegajace na tym ze sklad redakcji jest maly jest smieszne. Wiec niech sobie znajda czlowieka od korekty, bo to co wyprawiaja to zakrawa na blazenade. I choc w jednym masz racje - kiepsko tworcow tlumaczy :) Jezeli chodzi o twoj zart - bardzo smieszne. Tylko ktos zakompleksiony badz majacy problemy ze zrozumieniem konwencji niepisania polskich znakow moze zdanie przytoczone przez ciebie zrozumiec tak jakbys chcial by je rozumiano. Bardzo dobry chwyt. Pare razy zdarzylo mi sie uzyc slowa "laska" w znaczeniu "łaska" podczas rozmow na gg, lecz uznalem ze moi znajomi sa na tyle inteligentni i wyrozumiali ze do mnie zalu miec nie beda. Wiec teraz, zrob mi laske i przejdz do meritum, jezeli nic w tym temacie nie masz do powiedzenia to zamilknij, bo na takie przepychanki szkoda czasu w obliczu problemu ktorym poruszyl. ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
Kochani! Zgadzam się, że należy dbać o poprawność językową, ale jeśli chodzi o popełniane błędów to prym wiedzie jednak telewizja. Wystarczy posłuchać co i w jaki sposób mowią prezenterzy TV. Gdzie sa te czasy, że w TV słyszało się poprawną polszyznę i jak to ma się do misji edukacyjnej np. TV publicznej?? Jako przykład, błędu raczej merytorycznego, podam, że jakiś czas temu dowiedziałem się w TV1, że Zambrów leży na Podlasiu. podkreślam: "na Podlasiu", a nie "w województwie podlaskim" O zgrozoooo !!! Co za nieuki! W takim wypadku nie dziwmy się, że nasza wrażliwość na poprawność językową maleje. Pozdrawiam
|
|
Ależ ja cały czas dyskutuję o meritum, tylko że dla Ciebie tym meritum stał sie temat nie ojczyzny- polszczyzny a dokopania autorom portalu i dlatego tak trudno nam ustalić wspólna płaszczyzne porozumienia. Jeśli twierdzisz, że nie ważne są polskie znaki diakrytyczne, jak możesz wygłaszać opinie, że ważna jest ortografia? Był wszak i taki postulat (od zwolenników netykiety zapewne), żeby uprościć pisownię w elektronicznych środkach przekazu do jednego "u" i jednego "ż" (przepraszam, po Twojemu to bedzie "z"). Istnieje zresztą gałąź wiedzy nazwana fonetyką i zapewniam Cię, że zupełnie legalny zapis fonetyczny jest jeszcze prostszy niż to co proponujesz, jest zgodny z polska wymowa i lekce sobie waży wszelkie niuanse ortograficzne. Bo dlaczego niby Twoja "laska" miałaby być lepsza od fonetycznej "uaski"? P.S.Cieszę się, że spotykasz inteligentnych i wyrozumiałych znajomych na gg. Ja widac ani do jednych, ani do drugich, ani nawet do trzecich nie należę.
|
|
Ależ ja cały czas dyskutuję o meritum, tylko że dla Ciebie tym meritum stał się temat nie ojczyzny- polszczyzny a dokopania autorom portalu i dlatego tak trudno nam ustalić wspólną płaszczyznę porozumienia. Jeśli twierdzisz, że nie ważne są polskie znaki diakrytyczne, jak możesz wygłaszać opinie, że ważna jest ortografia? Był wszak i taki postulat (od zwolenników netykiety zapewne), żeby uprościć pisownię w elektronicznych środkach przekazu do jednego "u" i jednego "ż" (przepraszam, po Twojemu to bedzie "z"). Istnieje zresztą gałąź wiedzy nazwana fonetyką i zapewniam Cię, że zupełnie legalny zapis fonetyczny jest jeszcze prostszy niż to co proponujesz, jest zgodny z polską wymową i lekce sobie waży wszelkie niuanse ortograficzne. Bo dlaczego niby Twoja "laska" miałaby być lepsza od fonetycznej "uask'i"? P.S.Cieszę się, że spotykasz inteligentnych i wyrozumiałych znajomych na gg. Ja widać ani do jednych, ani do drugich, ani nawet do trzecich nie należę.
|
|
A ja stale tlumacze, ze nie tedy droga. Nie chce juz przepychanek typu "zrobiles literowke", "nie piszesz polskich znakow" bo nie o tym chcialem. Niektorzy zamiast zgodzic sie badz nie z moja obserwacja zaczeli zupelnie bezsensowne przepychanki. Mam prawo mowic o ortografii, poniewaz drazni mnie jej brak w tym portalu. Polskich znakow nie uzywam i uzywac nie bede w internecie, tak samo jak maile pisze w formacie txt a nie html oraz ze nie postuje podwojnie albo nie pisze z caps lockiem. Powtarzam, prosze zostawic ten temat. Internet jest tak specyficznym miejscem ze nieuzywanie polskich znakow nie jest przestepstwem a wrecz czasem jest wygodniejsze i wskazane. Nie raz spotkalem sie na forach ze zdaniami "nie piszcie polskich znakow bo mi krzaczy". Jak widac nie da sie dogodzic wszystkim bo zawsze znajdzie sie ktos kto nie rozumie, ze mna nie kieruje lenistwo lecz cos innego. Jezeli jestes takim strasznym zwolennikiem ogonkow to znajdz sposob by po wpisaniu "www.4łomża.pl" wyswietlila sie ta strona. I wystosuj oficjalny apel do PZPS (Polski Zwiazek Pilki Siatkowej) aby Artur(?) Gołaś mial na koszulce "Gołaś" a nie "Golas" bo to co dzisiaj zobaczylismy jest smieszne i niedopuszczalne. Prosze tez zglosic organizatorom konursow np. "Kangur" by pojawily sie kratki z polskimi znakami, bo np. gdy ktos sie nazywa Lukasz to musi literke 'L' zamalowac, a nie "Ł". Zaloze sie, ze wszyscy Lukasze wybiegna na ulice i oprotestuja ten stan wlasnie. Zrob to za nich. I dlaczego w kodzie html nie ma polskich znakow! Wstyd! Czy tak trudno pojac czemu jest akurat tak a nie inaczej? Co do twoich bardzo zgrabnych dywagacji o fonetyzacji. Powiem krotko: uprawiasz demagogie. I dobrze o tym wiesz. Aha, i dlaczego chcesz slowo 'laska' chcesz zapisywac fonetycznie jako "uaska"? Jezeli wciaz masz zamiar klocic sie o moje nieuzywanie polskich znakow to prosze bardzo ale beze mnie, moge cie jednak zapewnic ze znajdzie sie pare osob ktore klac beda na tych przez ktorych im krzaczy, a ja bede w grupie ktora wykleta nie bedzie. :) A meritum okreslilem na samej gorze lecz ktos juz o tym zapomnial. Dobro jezyka polskiego lezy mi bardzo na sercu i tepie ignorowanie jego zasad. Tutaj prosze mi nie udowadniac ze ignoruje jego zasady nie stosujac ogonkow bo ten chwyt juz znam, prosze natomiast mnie zapewnic ze kazdy kto tu wejdzie bedzie mial standard ISO Srodkowoeuropejski a ogonkow bede uzywal tu zawsze. ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
wiesz co nie chce mi sie juz rozpisywac nawet polskich znakow ani czcionek nie chce mi sie pisac ani nawet kropek i przecinkow to napisze tylko ze napisalem u zamiast l bo nie mam czcionki ktora jest odpowiednia gloska w fonetyce a najblizsza ksztaltem i wymowa jest u wlasnie chyba ze mowisz l przedniojezykowozebowe bo ja nie
|
|
nie zrozumiales ironii, jestes najslabszym ogniwem. madaju, musisz odejsc. ----------------------------------- Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.
|
|
dajcie spokuj w szkole sie trzeba bylo szkolic a tu samowola
|
|
wracając do tematu...... jeden z nielicznych "autorskich" tekstów na elomza : "Około godziny 13 tuż po gwizdku sędziego głównego trzy Panie i ośmiu Panów rzuciło się w wodę by pokonać dystans ponad 7 km z Siemienia do Łomży. Najlepszym okazał się Michał Kosiński, który na przepłynięcie dystansu w pław potrzebował godziny i trzech sekund. (...) Ratownicy na kajakach, łodziach motorowych, policja strasz miejska i straż pożarna czuwała nad bezpieczeństwem całej jedenastki. Jest do duże przedsięwzięcie jak mówił Leszek Muczyński organizator maratonu. Mimo tego, że płynie się z prądem to łatwo nie było. Maraton juz po pierwszych minutach rozbił się na 3 grupy i rozciągał się do samego końca. ??? Do mety na plaży miejskiej dotarło 10 zawodników, jeden uczestnik musiał zrezygnować z powodu skurczy mięśni. Michał Kosiński piętnastolatek zdobywca pierwszego miejsca pochodzi ze szczytna i po raz pierwszy brał udział w maratonie na rzece. Następny tym razem jubileuszowy Maraton odbędzie się za rok " bez komentarza .....
|
|
pomijąc już fakt, ze według informacji zamieszczonej przez 4lomza był to 11 maraton, a według elomza - 9 :P Pozdrawiam
|
|
Łatwo krytykować. Znam kolegę osobiście (administratora elomza) i dużo czasu poświęca na zbieranie materiałów, przeprowadzanie wywidów itp. Całym portalem administruje on sam. Zamiast krytykować może zaoferujesz swoją pomoc w rozwoju portalu? -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
To było odnośnie wypowiedzi Vlada. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
zbieranie materiałów i przeprowadzanie wywiadów? markac - czy przeklejanie informacji prasowych wg. Ciebie to żmudne zbieranie materiałów? A jeśli juz się porywa na umieszczenie własnego tekstu na stronie należy poświęcić się na tyle aby wykonać minimum wysiłku w celu sprawdzenia ortografów :) "może zaoferujesz swoją pomoc w rozwoju portalu?" jasne czemu nie, jestem otwarty na propozycje :) Pozdrawiam
|
|
Maraton juz po pierwszych minutach rozbił się na 3 grupy i rozciągał się do samego końca. Do końca czego?? I co się rozciągało?? Jeżeli uczestnicy maratonu, to chyba dobrze - ot tak sobie, dla rozgrzewki... Dobrze, ze maraton nie rozpił się, bo to by dopiero było...:D
|
|
Co do uwag Zovo, to przyganiał kocioł garnkowi... To było odnośnie wypowiedzi Markaca...:P
|
|
Madaj, Numer z "laską" był przedni - znowuż mię trzęsło ze śmiechu, a kierownica patrzy...
|
|
Ryskago, nie wiem o czym Ty do mnie rozmawiasz :> -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
O panu Zosiu Samosiu, którego bronisz, a który napisał: "Wytlumaczenie polegajace na tym ze sklad redakcji jest maly jest smieszne. Wiec niech sobie znajda czlowieka od korekty, bo to co wyprawiaja to zakrawa na blazenade. I choc w jednym masz racje - kiepsko tworcow tlumaczy :)" :P
|
|
Eh, koluch :P -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Oj! Markacyku! Dzisiaj nijak sie ze soba dogadać nie możem - tera ja nie pojmuję o czym Ty gęgasz...:(
|
|
"Po 13 dniach marszu przyklęknęli przed Cudownym Obrazem Maryi" Łomżanie na do stup klasztoru dotarli o 18.45. Matko Boska Częstochowska ratuj nas !
|
|
Autor: zovo (---.elomza.pl) Data: 14-06-05 19:51 (..)"osob zajmujacych sie", "wieksza uwage", "Oznaka jakze watpliwego profesjonalizmu jest chociazby to forum" najpierw samemu trzeba nauczyć się języka, żeby móc krytykować innych. kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką
|
|
To pewnie taki nawyk z pobytu w Stanach (brak polskich znaków). ;)
|
|
"Jedna osoba zabita, pięć radnych , to efekt wypadków jakie w sobotę wydarzyły się w regionie. ." Niech wam będzie,że pięć (jak coś to już pięciu ;]) radnych xD, ale co z nimi ranni, zabici? A tak na poważnie, to nie wiem kto tutaj pracuje,albo w jakim stanie...
|
|
a to tutaj jest admin ??;) ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS ŁKS
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |