Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pomoc dla rolnikow |
i znowu kabarety dofinansowanie dla rolnikow w wysokosci 50 tys zlotych za to ze tatus przepisze na synka gospodarstwo nie dosc ze i tak maja w uj dotacji krus dostaja zwrot podatku za zakupione paliwo to jeszcze taki gratis im sie robi niech poczuja wreszcie jak sie zyje ludziom bez tych wszytskich przywilejow albo jak wszystkim dawac to wszystkim niech napisza program w ktorym za przepisanie mieszkania na dziecko za to ze chce mieszkac nadal w bloku dostaje 50tys zl i oczywiscie zwrot podaktow za paliwo za dojazdy do pracy
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pomoc dla rolnikow |
aleś ty mądry najpierw sie dowiedz co trzeba spelnic za warunki zeby pozniej tego nie zwracac i nie mysl ze jak ktos dostanie jakos pomoc to ma te pieniadze dla siebie naprawde ludzie to sa jacys nienormalni co takie bzdety wypisuja bo szkoda mi slow ja mam rodzine na gospodarstwie to wiem jak ktos nie wie to niech sie najpierw dowie i dopiero pisze
|
|
Ja nawet jak by mi mieli płacić 100 tyś zł to bym sie nie zdecydował być rolnikiem. Co taki rolnik użyje ??? Co z tego ze bieże 30 tyś na miesiąc za mleko jak całe życie spedni z krowami. NA wakacje nie pojedzie bo bydło trzeba nakarmić. Odkłada tą kasę i guzik ma z życia.
|
|
niewiem czego tu zazdroscic ,wczesniej była tu mowa jak ci ze wsi na BLM jerzdza nie przepisowo i nie potrafia sie zachowac w ruchu drogowym ,ze jerzdza z gnojem i zasmradzaja otoczenie ,a teraz jak rolnik spełniający warunki takie co powinny byc ,by dostac te dofinansowanie spełnia i bierze kase to wam mieszczuchom kopara opada, ale w momencie gdy rolnik nie wywiąrze sie z umowy i po kontroli po upływie 5 lat nie spełnia chociaz jednego warunku co był w umowie ZWRACA +25% wiecej w skali rocznej to co wziol i to moze dac sume nawet 80 tysi , to tego nikt nie bierze pod uwage, a tacy byli co zwracają wiec nie wem o co tu kaman > jesli niewiesz o co chodzi zawsze chodzio kase
|
|
Jeśli ktoś kradnie nienależne pieniądze, bo o tych karafla piszesz to normalne, że powinien oddać z nawiązką. Jeśli chodzi o wakacje to pier...isz Stefan banialuki. Ja co roku wyjeżdżam na 2 tyg, a robociarz zapierniacza u mnie za kasę. A rolnik jak rolnik, narzekać potrafią tylko ci po 50-ce bo komuna ich przyzwyczaiła. Porozmawiaj z rolnikami w wieku 30-40 lat, na pewno nie beczą. Weśta bereta i palnijta sie w łeb
|
|
oczywiscie ze wyjezdzaja sam znam takich, Egipt, Majorka i inne to standard, wlasnie to ta chyba norma do spelnienia! a robociarz za 1300 zł miesiecznie siedzi w oborze z krowami. Kolejne spełnianie norm to chyba kupno kolejnego mieszkania zgodnie z norma powyżej 60 metrow, samochodu kolejna norma nie za mniej jak 30000, plazmy na sciane oczywiscie wielkosc nusi byc spelniona z norma czyli jakies 120 cali mniejszy nie przejdzie! Poprostu szlak czlowieka trafia! nie mowie, ok maja, prowadza gospodarstwa itd ale poprostu jak slysze typu wypowiedzi - taka bieda na wsi, rolnicy nie maja, im sie nalezy itp szok!!! Fiku
|
|
chyba się przekwalifikuję, lepiej z krowami gadać niż z ludźmi :)
|
|
Przyjdź do mnie zobaczysz jak jest łatwo na wsi, a wystarczy że będziesz chodziła za mną jeden z drugim tylko przez tydzień. Nawet nie będziesz musiał nic robić by się nie pobrudzić, ale biedzisz razem ze mną wstawał o 5 i kończył dzień o 11godz. oraz był przy mnie przez cały tydzień ( zobaczymy czy starczy ci sił aby nadążyć ). Ciebie głowa nie będzie o nic bolała np. choroby bydła, dotacje ue, czy na wszystko starczy , itp. Nikt nie ma łatwo, ale jak ktoś ścieżko pracuje to ma pokorę w sobie i szacunek do pracy innych. Rolnik też może narzekać że w Gminie to zarabiają i nic nie robią, itp. Świat się zmienia trzeba go zrozumieć takim jakim jest, a nie mieć płaskie wyobrażenie o nim. "Zarzuć spróchniałe ustroje i zacznij budować nową rzeczywistość..."
|
|
ty ROLNIK ty nie maz pojecia co ty piszesz, jakie kradnie pieniadze , ty wogule nie wiesz o co w tym chodzi ,jakie tam są podpunkty ,zapoznaj sie dobrze z programem a potem pisz,ja sie starałem o te dofonansowanie 4 lata temu i nici nie wypaliło warunkow nie spełniałem .....a wszyscy widzicie tylko tych co maja krowy i wygody a popatrzecie normalnie na te zabiedzone wioski ludzie naprawde od brzega do brzega ledwo im starcza .....
|
|
Dlaczego cały czas mówi się tylko o dotacjach unijnych dla rolników, a nie mówi się np. o dofinansowaniu z UE dla bezrobotnych na rozpoczęcie własnej działalności, dla sektora MSP, dla samorządów. Jeśli już tak równo jedziemy po rolnikach to pojedźmy też po całej reszcie. Jeśli jesteście tak dobrze obeznani w zasadach i warunkach udzielania dotacji unijnych to powinniście zacząć się wypowiadać nie tylko w kwestii rolniczych dotacji, ale w kwestii pozostałych beneficjentów unijnych funduszy również. ...........................................
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |