wtorek, 22 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
bezmyślność królów parkowania...

Jadę sobie przez skate park i widzę to co u dołu. Miałem wybór... zarysować czy zadzwonić na policję. Uznałem, że skoro jesteśmy na tyle cywilizowani, że przyjęli nas do UE to zadzwonię na 997. Panowie przyjechali, popatrzyli i.... odjechali. Dlatego następnym razem nie będzie litości dla takich bezmózgów. Stracicie lusterko raz czy dwa i się nauczycie. A tymczasem popatrzcie sobie na swoje wozidła.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: bezmyślność królów parkowania...

Tak, żeby rozjaśnić - to jest ścieżka rowerowa!

i ja sie zgadzam z tobą w 100 % ja ktos jest kuurwa na tyle pieerdolnięty zeby nie wiedziec jak parkowac to niech jezdzi zarysowaną furką do takich debili to tylko strzelac a ty moim zdaniem powinienes zrobic pare ładnych rysek na samochodziku pzdr.

troche zrobiles glupote ze napisales to na forum publicznym takich rzeczy ze zarysujesz komus fure nie pisze sie publicznie teraz jak ktos zauwazy na swoim samochodzie ryse bedzie wiedzial co powiedziec na policji

Jesteśmy w UE, więc te rysy to raczej żart, ale jak mnie poniesie to kto wie. Póki co wchodźcie na userbara - będę naklejał naklejki tak jak wielu ludzi, nie jest to zakazane!

a czy ktos tu napisał ze zarysuje komus fure??? bo ja nic takiego nie widze

Nie tylko na ścieżkach rowerowych nawet na parkingach potrafią zaparkować 2 a nawet 3 miejsca zając bo oczywiście najważniejsze żeby sobie mieć a inni później muszą wciskać sie w zakamarki, albo połowie na chodniku a drugą połowo na ulicy np ul.Sikorskiego .

Przyznam, że na Mazowieckiej to czasem dzieją się parkingowe "cuda". Zwyczajnie - za mało jest miejsc do parkowania, ale nie usprawiedliwia to głupoty niektórych kierowców.

Półtora metra na chodniku ma być miejsca i basta, jak nie, to przypadkiem można zarysować wózkiem z dzieckiem samochodzik.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Zastawia mnie jedno czemu (panowie) w niebieskich beretach sobie odjechali zamiast wezwać hol, przecież mają taki obowiązek przy blokowaniu drogi przez jakieś debila. Droga rowerowa to też droga, blokując ją pierd*** frajer sprowadza niebezpieczeństwo na jej użytkowników. Ciśnie mi się na usta tylko jedna odpowiedz jakiś śmierdzący łoś ma układy.

MoJe ŻyCie To MentoR.

o ja *******ę, a nie mogłeś ominąć? :]
spróbuj czasem zaparkować samochód na tych wielkich parkingach, których nie ma...
trochę wyrozumiałości dla kierowców...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

A mnie strasznie wkurza parkowanie przy 'Galerii Stokrotka'. Mam na myśli parking bezpośrednio przy Galerii. Jest tam metrowy chodnik, którego najczęściej jest tylko pół metra lub 30 cm. Problemem jest przejście z reklamówką, trzeba ją nieść przed sobą i się przeciskać. Natomiast dla matki lub ojca z małym dzieckiem w wózku - to koszmar. Należałoby stworzyć specjalną galerię i tam publikować fotki 'takich kierowców'.

Następnym razem zadzwoń do straży miejskiej to ich robota.

panowie zacznijmy od tego ze parking pod stokrotką nie jest drogą publiczną więc policja i straż miejska niewiele mogą zrobic ;P

SaneOne - ścieżka rowerowa jest dla rowerzystów, a dla samochodów jest parking i koniec w tym temacie. Mam w nosie to że nie umiecie parkować i dlatego jest jak jest, ścieżka rowerowa jest dla rowerzystów i tyle!!!

przy galerii tak jest i tak bedzie ,a kierowcy tam parkujacy nic źle nie robią, gdyż tam jest chodnik ,jak wspomnialem metrowy ,a gdy kierowca zaparkuje to "przód" auta bedzie "zajeżdżał" na chodnik. i tu jest wina tylko i wyłącznie osoby która to zaplanowała.

A ja nie rozumiem ludzi , którzy parkują na liniach... nie "tako" są pomalowane , ale patrze , że trzeba zacząc tak samo robić , żeby ktoś też sobie niezaparkował :-) Na chamstwo tylko chamstwem mozna odpowiedzieć:-) To taki mały offtopic , a co do tematu zgadzam sie , zakleic cały samochód!...

Co do tematu to zgadzam się oczywiscie.Ale weź przyjedź po 20h na mazowiecką(dokladniej pod blok nr5) i znajdź normalne miejsce parkingowe.. przegięcie dosłownie ktoś cos powinien z tym zrobic.No ale niestety jak niektorzy po 3 samochody maja to co zrobic...:/

PrZeMo

odnośnie komunikacji przy stokrotce to zostawie to bez komentarza.przy nowej galerii to juz nie wspomne.co oni odp....lili zeby rozwalic wjazd na osiedle tylko po to zeby przeniesc je 3 metry dalej i wjezdzac przez galerie.nie wiem kto to projektowal bo bym mu powiedział pare ładnych słow.

Dwa zjawiska: najczęściej wiocha nie potrafi parkować w mieście i zawsze jednym samochodem są dwa miejsca zajęte.
A drugie to wp...lic prezesom spółdzielni, ze nie ma miejsc do parkowania. Budują bloki a parkingów zero.

Uwaga!!! nabity :)))))

cs-iak13 : To się trzeba nauczyć parkować. Tam gdzie zaczyna się chodnik, powinien się kończyć samochód, a nie jechać aż się oprze kołami o krawężnik. Trochę wyobraźni i wyrozumiałości. A przede wszystkim więcej pokory dla innych.
Osoba która zaplanowała ten chodnik, zaplanowała go dobrze, tak że można po nim dobrze, bez przeszkód przejść, zarówno z zakupami jak i z wózkiem. Ale niestety, wyszła z założenia, że kierowcy tam parkujący będą kulturalni, myślący i przede wszystkim umiejący parkować tak jak się należy. Niestety, jak widać akurat w tym się ta osoba pomyliła. Powinna pół metra przed chodnikiem zaprojektować kolce dziurawiące opony...

No tak tylko wtedy "****" moze wystawać i znowu kierowcy sie przyczepią ze nie da sie przejechać..

PrZeMo

he tam gdzie gwiazdki chodzi o tył auta..

PrZeMo

o tej porze roku to rower na strychu powinien byc

Sezon na rowery jest zawsze!

wrzuc to na strone Nie parkuj jak ...
http://www.nieparkuj.pl/galeria_polowanie.php?lp=0

Jest jeden sposób na takich cwaniaków. Trzeba robić wysokie krawężniki i po sprawie. Raz zaczepi to się nauczy

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

Co do autora posta marcina135 to faktycznie drugie auto które widać Renault Espace nie dość że stoi przy zakręcie to jak widać dość długo bo deszcz padał, a pod autem sucho. Jeśli ktoś zarysuje czy zrobi inną szkodę to dopełni czynu i będzie w pełni karalny, lecz jeśli będziemy mieli cienką sklejkę z wkrętami i podłożymy pod koła takiego cybanta nawet wszystkie koła to już będzie inaczej oceniane nawet według prawa (tzw. mała szkodliwość społeczna nawet jak udowodnią). A propo to sam widziałem na ul. Krzywe Koło przy Polonezie wąska uliczka z jednej strony parkują na chodniku, dokładnie na chodniku, a z drugiej strony stają na poboczu no i nie ma przejazdu nawet w jedną stronę na ulicy dwukierunkowej, a co najciekawsze to to że policja nie mogła przejechać swoją suką (radiowozem) wycofali się i bez żadnej reakcji pozostało. Więc cóż panowie, nie żądajmy zbyt wiele od naszych leserów, nawet jak wam bramę zastawią to macie być posłuszni i cierpliwi. Straż miejska nie odbiera telefonów (sprawdźcie od godz. 15-tej). Policja nie macie co dzwonić, bo szkoda pieniążków innych podatników, ja wiele nie odprowadzam, więc nie mam czego żałować, ale taki chłam i kłamstwa że władze tylko udają że pracują, do tego wypłat im mało, a jak co do czego to ich nie ma. Pewnie już żałują, że nas przyjęli do Unii (a może policja nie korzysta z tych dotacji). To wątek do mojego postu, jeśli nie korzystają z dotacji unii i unia ich nie rozlicza, tzn. że jacyś durnie płacą za duże podatki.

EEEE SZKODA SŁÓW NA DZIAŁANIE I ORGANIZACJĘ TEJ WŁADZY CO BYĆ POWINNA GDZIE NIE JEST...

nie uważasz, że Twój pomysł jest z deka poroniony?

rower ma taką zdolność, że się wszędzie przeciśnie, więc nie pierdolcie głupot, że tak Wam kierowcy utrudniają życie, bo wystarczy delikatny skręt kierownicą i przejeźdżacie sobie obok tego "króla parkingowego"...
wiem, bo sam jeżdżę sporo rowerem...

okej, obkleić możecie i być może więcej na dróżce rowerowej nie zaparkuje, ale żeby przebijać koła, urywać lusterka czy rysować to już jest chore...

jak zobaczę kiedyś, że jakiś rowerzysta niszczy czyjś samochód, to daję słowo, że podbiegam i walę w kły...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Spoko, możesz walić. Myślę, że nikt nie będzie niszczył cudzej własności, ale jeśli będzie a Ty mu dasz w kły to zniżysz się do jego poziomu. Co kto lubi...

Równie dobrze mogę powiedzieć że jak ktoś mi zaparkuje na ścieżce rowerowej to podjeżdżam i w kły. Ta sama zasada.

A z tym przeciskaniem to jest tak, że kierowcy zazwyczaj specjalnie wpiżdża*ą się przed rowerzystę żeby ten nie mógł sobie jechać, niestety ale tak z Wami jest bo do kierowców z zachodu, chociażby jak widać na powyższych zdjęciach, nawet do pięt nie dorastacie.

macie racje, na pierwszy rzut oka na parkingi, wydaje się, że kierowcy nie maja pojęcia o parkowaniu. ale patrząc na sytuację od strony kierowców, wielu z nich właśnie MA POJĘCIE, dlatego tak parkują.

zgadnijcie, ile razy sąsiad obił drzwiami/ zarysował lusterkiem/ zderzakiem mój samochód? i to zawsze wtedy, kiedy stał prawidłowo w liniach.
a co się działo, kiedy stał na liniach, zajmując dwa miejsca? albo dwoma kołami na chodniku? nic.

kierowcy z doswiadczeniem wiedzą, co ich czeka na parkingach, więc wolą mniejsze zło, czyli zostac zwyzywanym, niz miec poobijany jak ulęgałka samochód.

apeluję do kierowców, aby szanowali cudzą własnośc i uważali na parkingach, aby tłumaczyli swoim dzieciom, że nie można otwierac drzwi tak szeroko, że obija się auto obok.

No, ale nie narzekajmy tak na parking na mazowieckiej, bo ostatnio tam się poprawiło. W czasie wakacji zrobili nowy parking za dwójką i jest zawsze jeden, dosyć duży, za czwórką i jak patrze z okna to tam zawsze są z 2 czy 3 miejsca wolne.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org