poniedziałek, 21 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Halloween :)

Drodzy Łomżyniacy :)
Jutro Jest halloween ;) Radziłąbym kupic paczkę cukierków ponieważ powinnisice sie spodziewać Dzieci Przebarne za straszydła :) Przywitają was miłymi słowami Cukierek albo psikus a wy mili ludzi dacie im po cukeirku Lub ajk w filmach po szczoteczce do zebów :) Wpuszczając dzieci Powiększacie łomżyńską kulture :) Proszę Was o Jedno Nie bądźcie niegrzeczni i Rozdajcie Cukeirki Jutro Straszydłom .

Mieszkanka Łomży ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Halloween :)

Dla mnie Halloween to nie swieto ...nie dlugo bedziemy obchodzic swieto niepodleglosci...amerykanskie. Paranoja i żenada !!

Łomżyńska kultura jest już dosc "duża" i od kopiowania świąt z amerykańśkich filmów raczej nie urośnie.

Nie przesadziłaś z tymi :) w tekscie?

aj aj Amerykanski wymysł który nie powinien miec racji bytu w Polsce
zamiast poczuc troszke zadumy i pomyslec o naszych zmarłych tych bliższych i dalszych bedziecie latac za cukierkami ?

Łomża leży na Mazowszu !

się ***** cukierków zachciało szamać

"cukierek albo psikus?" hmmm... czyli taki mały psikus w postaci wiadra wody na łep jest na miejscu?

Nawiązalibyśmy do innego tradycyjnego polskiego święta:)

nie dla masońskich świąt rodem z indiańskiej Ameryki

bigi2004

W Polsce jesteś czy w USA?? Nie po to nasi ojcowie, dziadkowie itd walczyli o Wielką i Wolną Polskę żeby teraz urządzać jakieś głupie Amerykańskie wymysły. Możecie się nie zgadzać ale takie jest moje zdanie.

BÓG HONOR OJCZYZNA!!!

"Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"

W d**** mam helloween. Chcesz to przyjdz do mnie i zrób mi jakegoś psikusa.

TAAAAAAAA, ALE JAK BEDZIE HALLOWEN PARTY W YAMU TO pierwsi bedziecie leciec, a przeciez siweto zmarłych to czzas zadumy i relefksji, wyciszenia sie ...z blantem xDDD

[gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]

MaNiAcZkA^^ to jest prowokacja czy ty to mówisz na poważnie ????
Jeśli na poważnie to idź do psychiatryka i tam sobie rób psikusy .

Czyżby FIN zjechał z warszawskiej budowy na prowincję w celu zadumy i refleksji, oraz niczym niezmąconego wyciszenia. Bo przecież w Warszawce we wszystkich lokalach organizowany jest halloween no i biedaczysko by się tam wyciszyć nie mógł. Święto zmarłych jest jutro (to dla katolika dzień radosny), dzień zaduszny jest w niedzielę (to jest dzień wyciszenia i zadumy)

skoro amerykanska kultura tak strasznie podoba to tez mam cos dla ciebie: sprubuj wejsc na mojo posesje a cie zastrzele ;)

jedyny prawdziwy jasio :}

nie no nie przesadzajcie.... co wam szkodzi umilić dzieciom zabawę cukierkami. Moim znaniem to bardzo fajne i miłe i nie ma co tu rozpaczać. przecież jest wiele pogańskich świąt i świąt z innych krajów, o których nie macie pojęcia a są od dawna w polskiej kulturze np. Walentynki. Z resztą to bardzo podobne święto co Dziady tylko mniej straszne. A Dziady moi kochani były kieeeeeedyś w Polsce. Ale zostały wytępione. także moi drodzy "wyluzować" trochę...

taka jest tylko MOJA OPINIA... ;)

Trzeba mieć nas...ne we łbie żeby takie głupoty małpować, gdy cały świat podziwia Polskę za piękne zachowania na polskich cmentarzach, szacunek dla przodków, zadumę i refleksję.

Niech sobie amerykańskie dzieci chodzą po te cukierki, a my uczmy nasze dzieci naszych polskich, pięknych tradycji. Bo jak przyjdzie nam kiedyś udać się na wieczne odpoczywanie, to dzieci naszych dzieci będą latać po domach w przebraniach czarownic, bądź robić halloweenowe imprezy z dyniami a nasze groby porosną chwastami pod same niebo.
Małe sprostowanie do figlarki.
Jutro jest Dzień Wszystkich Świętych a nie święto zmarłych. Różnica jest spora. To drugie uznane zostało przez komunistów w czasach PRL....Wtedy samo słowo "święty"było niedopuszczalne.
pozdrawiam

ale o zmarłych trzeba pamiętać cały rok i "świeto zmarłych" nie powinno być potrzebne. Halloweren jest dziś. 1 listopada to Święto Niepodległości i Dzień Wszystkich Świętych i dopiero 2 listopada to Zaduszki czyli Święto Zmarłych. Więc jak dzisiaj te dzieci sobie pobiegają po domach to nic się nie stanie i nikt się w grobach przewracał nie będzie.

taka jest tylko MOJA OPINIA... ;)

Nie ma Halloween, a zabawy halułinowe w Vipach czy innych są dla pokemonów z fotki i naszo- klasowiczów cudownych foteczek :lol:

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org