Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Halloween :) |
Drodzy Łomżyniacy :) Jutro Jest halloween ;) Radziłąbym kupic paczkę cukierków ponieważ powinnisice sie spodziewać Dzieci Przebarne za straszydła :) Przywitają was miłymi słowami Cukierek albo psikus a wy mili ludzi dacie im po cukeirku Lub ajk w filmach po szczoteczce do zebów :) Wpuszczając dzieci Powiększacie łomżyńską kulture :) Proszę Was o Jedno Nie bądźcie niegrzeczni i Rozdajcie Cukeirki Jutro Straszydłom . Mieszkanka Łomży ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Halloween :) |
Dla mnie Halloween to nie swieto ...nie dlugo bedziemy obchodzic swieto niepodleglosci...amerykanskie. Paranoja i żenada !!
|
|
Łomżyńska kultura jest już dosc "duża" i od kopiowania świąt z amerykańśkich filmów raczej nie urośnie. Nie przesadziłaś z tymi :) w tekscie?
|
|
aj aj Amerykanski wymysł który nie powinien miec racji bytu w Polsce zamiast poczuc troszke zadumy i pomyslec o naszych zmarłych tych bliższych i dalszych bedziecie latac za cukierkami ? Łomża leży na Mazowszu !
|
|
się ***** cukierków zachciało szamać
|
|
"cukierek albo psikus?" hmmm... czyli taki mały psikus w postaci wiadra wody na łep jest na miejscu? Nawiązalibyśmy do innego tradycyjnego polskiego święta:)
|
|
nie dla masońskich świąt rodem z indiańskiej Ameryki bigi2004
|
|
W Polsce jesteś czy w USA?? Nie po to nasi ojcowie, dziadkowie itd walczyli o Wielką i Wolną Polskę żeby teraz urządzać jakieś głupie Amerykańskie wymysły. Możecie się nie zgadzać ale takie jest moje zdanie. BÓG HONOR OJCZYZNA!!! "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
W d**** mam helloween. Chcesz to przyjdz do mnie i zrób mi jakegoś psikusa.
|
|
TAAAAAAAA, ALE JAK BEDZIE HALLOWEN PARTY W YAMU TO pierwsi bedziecie leciec, a przeciez siweto zmarłych to czzas zadumy i relefksji, wyciszenia sie ...z blantem xDDD [gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]
|
|
MaNiAcZkA^^ to jest prowokacja czy ty to mówisz na poważnie ???? Jeśli na poważnie to idź do psychiatryka i tam sobie rób psikusy .
|
|
Czyżby FIN zjechał z warszawskiej budowy na prowincję w celu zadumy i refleksji, oraz niczym niezmąconego wyciszenia. Bo przecież w Warszawce we wszystkich lokalach organizowany jest halloween no i biedaczysko by się tam wyciszyć nie mógł. Święto zmarłych jest jutro (to dla katolika dzień radosny), dzień zaduszny jest w niedzielę (to jest dzień wyciszenia i zadumy)
|
|
skoro amerykanska kultura tak strasznie podoba to tez mam cos dla ciebie: sprubuj wejsc na mojo posesje a cie zastrzele ;) jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
nie no nie przesadzajcie.... co wam szkodzi umilić dzieciom zabawę cukierkami. Moim znaniem to bardzo fajne i miłe i nie ma co tu rozpaczać. przecież jest wiele pogańskich świąt i świąt z innych krajów, o których nie macie pojęcia a są od dawna w polskiej kulturze np. Walentynki. Z resztą to bardzo podobne święto co Dziady tylko mniej straszne. A Dziady moi kochani były kieeeeeedyś w Polsce. Ale zostały wytępione. także moi drodzy "wyluzować" trochę... taka jest tylko MOJA OPINIA... ;)
|
|
Trzeba mieć nas...ne we łbie żeby takie głupoty małpować, gdy cały świat podziwia Polskę za piękne zachowania na polskich cmentarzach, szacunek dla przodków, zadumę i refleksję.
|
|
Niech sobie amerykańskie dzieci chodzą po te cukierki, a my uczmy nasze dzieci naszych polskich, pięknych tradycji. Bo jak przyjdzie nam kiedyś udać się na wieczne odpoczywanie, to dzieci naszych dzieci będą latać po domach w przebraniach czarownic, bądź robić halloweenowe imprezy z dyniami a nasze groby porosną chwastami pod same niebo. Małe sprostowanie do figlarki. Jutro jest Dzień Wszystkich Świętych a nie święto zmarłych. Różnica jest spora. To drugie uznane zostało przez komunistów w czasach PRL....Wtedy samo słowo "święty"było niedopuszczalne. pozdrawiam
|
|
ale o zmarłych trzeba pamiętać cały rok i "świeto zmarłych" nie powinno być potrzebne. Halloweren jest dziś. 1 listopada to Święto Niepodległości i Dzień Wszystkich Świętych i dopiero 2 listopada to Zaduszki czyli Święto Zmarłych. Więc jak dzisiaj te dzieci sobie pobiegają po domach to nic się nie stanie i nikt się w grobach przewracał nie będzie. taka jest tylko MOJA OPINIA... ;)
|
|
Nie ma Halloween, a zabawy halułinowe w Vipach czy innych są dla pokemonów z fotki i naszo- klasowiczów cudownych foteczek :lol:
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |