Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
,,złe urodzenie'' |
dla mnie złe i chore jest takie właśnie określenie, czy te dzieci do końca życia będą nosiły piętno ,,złego urodzenia'' ? Co to wogóle znaczy?,że urodziły się niepotrzebnie bo sa chore, niepełnosprawne! gośka17
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ,,złe urodzenie'' |
ludze dajcie juz spokój z tymi tematami....................
|
|
znalezli spsobob na zrobienie kasy i tyle
|
|
Ja proponuje, by ta pani sie zdecydowala: albo kocha swoje dzieci i nie robi problemow albo niech sie zrzecze opieki. Coz za zaklamanie i perfidia. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
współczuje dziecku, bo kiedyś się dowie, że matka prowadziła taką batalię o jego uśmiercenie /a wtedy sama może być ciężarem dla dziecka i żyć w obawie przed poddaniem eutanazji /
|
|
Ale o co chodzi? "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
gośka17 : dla mnie nie ma roznicy, skoro twierdzisz ze takie dzieci się męcza bo sa niepełnosprawne i lepiej żeby się nie urodziły to mam dla Ciebie plan: wyjdź dziś na miasto z nożem i pozabijaj wszystkich na wózkach, wszystkich niepełnosprawnych, starych i wróć do domu wypij kawę i obejzyj film... ![]() Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
chłopie, naucz się czytać ze zrozumieniem.
|
|
Niech robi jak uważ życie ją osądzi i jej dziecko. W tej sprawie nastąpiła duza pomyłka dlaczego to szpital ma płacić rente i odszkodowane skoro przeprowadzenia tych badań odmówił jeden lekarz który zadużo słucha radia maryja. Odpowiedzialność zbiorowa?
|
|
Ja w pełni popieram rodziców. Sam bym walczył o ta marna kase która jestem pewnien nawet w 100krotnej ilosci matka tych dzieci oddała by aby tylko jej dzieci były zdrowe i sama nie musiała przezywac tych spraw w sadzie, a takze (nie wiem czy tak jest) czytac takich bezczelnych i głupich według mnie komentarzy ludzi co za przeproszeniem zapewne gówno wiedza i widzieli bo zawsze kasa wisi im jak klapy na oczach konia i pisza: "współczuje dziecku, bo kiedyś się dowie, że matka prowadziła taką batalię o jego uśmiercenie " a moze Twoja tez tak robiła mimo to ze nie było obawy tak jak w tym przypadku!!!!!!!!! "Ja proponuje, by ta pani sie zdecydowala: albo kocha swoje dzieci i nie robi problemow albo niech sie zrzecze opieki." hehe paranoja wcale!!! osoba która to napisała niech idzie do psychologa bo cos mi sie wydaje ze pozostały ułomnosci z dzieciństwa w bidulu albo poprawczku. za grosz uczucia rodzinnej miłosci tym bardziej nie doswiadczenie miłosci kochajacej matki. "znalezli spsobob na zrobienie kasy i tyle" to jest juz szczyt, jak według ciebie to taki dobry sposób to se spróbuj, złam se kręgosłup, nie wiem odetnij 2 nogi badz ubezpieczony na dobra kase, dostaniesz odszkodowanie i tyle. A potem bedziesz sie cieszyc ze masz taka ekstra kabze hehe tylko jak juz bedziesz ja miał to napisz czy sie opłacało!!!!! " Pienadze szczescia nie daja" i ja mysle ze w tym przypadku to sie sprawdza. a co chodzi o szpital to uwazam ze pałacic powinien, moze wtedy lekaze co tak krzycza" podwyzka" zaczna wreszcie cos robic jak sie nalezy, bo standard ich usług tez pozostawia wiele do zyczenia. Ale to juz inny temat.
|
|
Właśnie dlatego, że "kocha swoje dzieci" i chce zadbać o jak najlepsze dla nich życie / choć to "kalekie życie" i dzieci i rodziców/ stara się o środki finansowe. Skoro lekarz zmusił rodziców do urodzenia dziecka z ciężką chorobą genetyczną, na których opiekę nie wystarczają przeciętne dochody, to niech buli odszkodowanie, bo naraził ludzi na cierpienia i koszty. To rodzice mają wyłączne prawo do decyzji czy chcą mieć dziecko obciążone ciężką genetyczna chorobą, w tym przypadku chodzi o kolejne takie dziecko i religijną obłudą, hańbą i moralną zbrodnią jest zmuszanie kogoś do ryzyka poprzez zwykłą odmowę badań prenatalnych. Odszkodowanie powinien płacić przede wszystkim kapelan szpitala i biskup, którzy "bolszewickim" okiem pilnują by nie dawać nawet przyczyny do aborcji /a dlaczego umykają ich uwadze tyle podejrzanych nocnych, "samoistnych", poronień - pielęgniarki wiedzą o czym piszę/. Odsuńmy od władzy kler i przykościelnych polityków. apostata
|
|
Kochani jaka jest prawda to najlepiej wie pani Wojnarowska .Ilu dyskutujących tyle racji i prawd. Państwo Wojnarowscy nie należa do ludzi nieświadomych z wykształcenia są pedagogami, a więc skoro nauczają innych sami powinni być świadomi tego co robią, i jakie z tego mogą być konsekwencje mając już sygnał po urodzeniu pierwszego dziecka. Dziwi mnie bardzo ,że dziś wszem i wobec matka zapewnia, że tak bardzo kocha swoje dzieci ja w to nie wnikam i jeśli tak jest to wielkie słowa uznania jej za to . Natomiast nie rozumiem jak już w wielu tu wypowiedziach padło dlaczego obwinia w tym przypadku lekarzy ,szpital i bóg raczy wiedziec jeszcze kogo ? W przypadku kiedy by się dowiedziało ,że to dziecko jest też chore i urodzi się takie a nie inne to była zdecydowana je zabić i to sama w swoich wypowiedziach podkreśla ,bo wiadomo ,że w czasie ciąży już nie da się zatrzymać tej choroby ,albo jej wyleczyć. Dziś pani twierdzi ,że jest jej bardzo ciężko materialnie droga pani trocheę pokory na własne uszy słyszłam pani wypowiedż jak otrzymała pani piękne mieszkanie w domku z ogrodem ,a samochod a co najważniejsze sponsora ,który sfinansuje leczenie dzieci. Prosze spojrzeć ile rodzin tylko w Łomży wychowuje bardziej chore i ułomne dzieci,w jakich żyją warunkach i jaką mają pomoc,ale jedno jest pewne oni nigdy nie chcieli zabić swoich dzieci i są z nimi do ostatnich chwil w wielu przypadkach w wielkim ubustwie . Słyszeliśmy teraz wielką aferę z usunięciem ciąży u 14 latki przez księzy i brygadę moherów , co na to pani Wojnarowska jako katoliczka i księża . Pragnę zaznaczyc ,że nic nie łaczy mnie że służbą zdrowia jestem kobietą i matką i moje zdanie w tej sprawie jest jasne najlepiej teraz winę zwalić na kogoś ,bo oczywiście dzieci rosną i jakie wtedy będzie wytłumaczenie na pytanie dziecka mamo dlaczego chciałas mnie zabić .Odpowiedż zostawmy pani Wojnarowskiej a nie lekarzom czy szpitalowi .
|
|
serduszko.... Choć / pozornie/ masz "ludzki" login, to jednak wykazujesz się dużą naiwnością twierdząc, że przerwanie ciąży w stadium prenatalnym, gdy zarodek jest jeszcze na kształt rybki czy żabiej kijanki, jest "zabiciem" dziecka. Ja na własne uszy słyszałem od ,dość mocno niepełnosprawnej osoby, że ma wielkie pretensje do boga, losu, świata za swoje tragiczne, beznadziejne życie i nie miałby do nikogo pretensji, gdyby ktoś przerwał początek jego życia. Tak samo nie masz prawa pozbawiać rodziców prawa do decydowania o ilości i jakości swojego potomstwa, choćby to nie współgrało z twoim poczuciem moralności. Zróbmy wszystko by pozbawić księży i przykościelnych polityków władzy nad Polską. apostata
|
|
Inkwizytor widać ,że jeszcze mało wiesz na temat o którym pisałam i radzę dobrze i uwaznie ze zrozumieniem poczytaj nie tylko mój post. Porównanie zarodka ludzkiego do zwierzęcego świadczy o Twojej wiedzy jaką posiadasz . Właśnie jedno co mówisz jest słuszne Zróbmy wszystko by pozbawić księży i przykościelnych polityków władzy nad Polską i decydowania i innych narzucając im swoje wydumane teorie do których sami się nie stosują!!!!!!! Polecam wypowiedzi na temat kleru na dzisiejszej stronie onet.pl
|
|
" Porównanie zarodka ludzkiego do zwierzęcego świadczy o Twojej wiedzy...." Im wcześniejsza faza życia, tym bardziej zbliżają się drogi świata zwierzęcego i ludzkiego, które dopiero póżniej stają się rozbieżne. Tak pokazuje to anatomia, genetyka, medycyna. Im młodszy zarodek ludzki czy innego zwierzęcia, tym bardziej podobny do rybki czy kijanki. Pogląd stawiający znak równości pomiędzy takim zarodkiem, a dzieckiem jest naiwny bo stanowi największe uproszczenie problemu tylko i wyłącznie z powodów religijnych i wbrew nauce. To tak jakby na ziarno pszenicy mówić, że to bułeczka, torcik, roladka.... Nie bądżcie naiwni w wierze. W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
jeśli naprawdę uzależniała życie lub śmierć swojego dziecka od wyniku badań prenatalnych, których jej odmówiono w szpitalu to mogła wyłożyć te 500-600 złotych (czy nawet 2 tysiące, ale z tego co wiem, aż tyle to nie kosztuje) i zrobić to prywatnie ...chyba to zawsze taniej niż wychowywać chore dziecko, którego się (rozumiem z treści wypowiedzi tej pani) nie chciało... wiem, że wojna jest o to, że jej odmówili tych badań, chociaż jej się należały... ale mogła to zrobić prywatnie, usunąć tą ciążę, skoro naprawdę tego chciała i wtedy walczyć o to, że złamano jej prawo jako pacjenta (wtedy odszkodowanie byłoby, wiadomo,zdecydowanie niższe)... i nie rozumiem dlaczego renta na to pierwsze dziecko jej się należy od szpitala...:/
|
|
Sluszma uwaga dlaczego renta na pierwsze dziecko od szpitala? W czym i kto tu zawinił? Dlaczego inne dzieci nie dostaną tych rent i naprawdę dość tej klerykalnej obłudy.
|
|
nie wazne co ona mysli ta matka. wazne jest to ze odszkodowanie sie nalezy bo odmowil lekarz tego badania i tyle.. w ameryce juz by byla bogata osoba..
|
|
Wolna droga do ameryki jak uważasz ,że tam tak dobrze i kochany Maćku czytaj cały problem a nie wybrany fragment a o winie kogokolwiek w końcu chyba wyjaśni sąd, a wsprawie każdy ma prawo mieć swoje zdanie.i najlepiej niech kler zajmie sie religią a mohery swoimi d.....i nie mącą w tych sprawach bo potem wychodzą takie kwiatki . Jest to tylko skłucenie narodu szczucie ludzi przeciwko sobie , krzewienie nienawiści i obłudy
|
|
W 2001 roku ta wlasnie pani uczyla mnie geografii. W luźnych rozmowach wyszlo ze ma mieszkanie w Olsztynie ale narazie tam niemieszka bo to mieszkanie zarabia na siebie(podnajmuje studentom). Wiec dla czego dostaje od miasta lokal w kamienicy. Co do płacenia tego odszkodowania i renty to sie powinni zakrecic kolo tego lekarza który odmowil badań.
|
|
Łomżyniaków wyrzuca sie na bruk ,albo do slamsów a proszę jakie kwiatki wychodzą ,komu przydziela sie lokale komunalne .Biedni państwo Wojnarowscy bez środków do życia .
|
|
Z tego co widać to najlepiej oceniać i krytykować innych, więc niech ten kto nie rozumie i nie może mieć dziecka niepełnosprawnego niech weźmie w adopcję, bynajmniej spróbuje tego zaszczytu jak to jest leczyć coś czego się nie da to jest tylko praca syzyfowa, kasa owszem jest potrzebna i to nie mała, a gdzie reszta, nadzór, opieka medyczna? Bo cóż możemy zrobić w kwestii przysługującego nam ubezpieczenia? Z ostatniego zdania wyciągnąłem tylko jeden wniosek, że trzeba płacić, a służba zdrowia i tak wszystko olewa. Nie mówię tu o pracownikach, chodzi o dyrekcję i pupilków. Zakupowany jest nowy sprzęt, stary pomimo że dobry to ginie, znajdziecie go gdzieś w prywatnym gabinecie. Badanie, które nam jest potrzebne niezwłocznie w krótkim czasie w szpitalu zrobimy to pomimo ubezpieczenia albo po pół roku albo prywatnie, również na tym samym sprzęcie i w tym samym miejscu, prywatnie mamy od ręki (czy jakakolwiek ustawa pozwala użytkować szpitalny sprzęt do własnego biznesu?). Jeśli tak to pozdro wszystkim chłamom ze szpitalnego ogródka BRAK NADZORU, KONTROLI I CAŁA SŁUŻBA ZDROWIA JEST CHORA, BO TO CO ROBIĄ JEST BEZ SENSU. Pozdrawiam najbardziej chorych, czyli dyrekcję, bynajmniej macie leczenie za friko i na poziomie. (JAKBYŚ KONAŁ TO NAJPIERW CIĘ SPYTAJĄ O UBEZPIECZENIE I ŻAŁUJ BRACIE JAK NIE BĘDZIESZ MIAŁ SIŁY ODPOWIEDZIEĆ)
|
|
Kończąc temat na dziś jak odszkodowanie i renta dla dzieci Wojnarowskich to i tak samo dla wszystkich upośledzonych i chorych dzieci i ich rodziców i takie same warunki socjalne i mieszkaniowe a co ci inni to z innej mąki oni to nie chcą żyć godnie i mieć dobrą opiekę
|
|
serduszko11 - dobrze powiedziane.
|
|
Kochani i co z tego my sobie tu piszemy szczerą prawdę a oni i tak nas mają w lekkim poważaniu i robią co chcą. Wiele razy widziałam jak zachowuje się Wojnarowska w szpitalu czy przychodni jak jako pedagog wychowuje swoje dzieci /to nie wina dzieci absolutnie /to my nam się wszystko należy wszyscy kłaniajcie sie w pas bo my tu najważniejsi ,reszta wek .Jest to bardzo żenujące, trochę pokory szanowna pani i szacunku dla innych .Jak dochody z mieszkania w Olsztynie ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |