Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zarobki piłkarzy II ligii piłki nożnej |
Cześć Wam Oświećcie mnie prosze,a mianowicie: ile zarabiają najlepsi piłkarze oraz trenerzy II ligii oraz jak w porównaniu do nich wypadają piłkarze oraz szkoleniowcy naszego ŁKS-u ?? Za odpowiedź z góry serdeczne dzięki. Kobieta powinna być damą na salonach, matką w domu, a dziwką w sypialni.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zarobki piłkarzy II ligii piłki nożnej |
Rynek w II lidze "psuje" gdyńska Arka, która dysponując pierwszoligowym budżetem płaci swoim zawodnikom pierwszoligowe pieniądze, najlepsi są w stanie wyciągnąć w tym klubie ok. 20 tys. zł miesięcznie. Pozostałe kluby płacą mniej, ale te najbogatsze - Polonia, Wisła, swoim wiodącym piłkarzom zapewniają kwoty pow. 10 tys. Budżety większości zespołów II ligi oscylują w granicach 2-3 mln zł, co pozwala na wypłaty w granicach 6-10 tys. Na dole znajdują się takie zespoły jak Motor Lublin i Łomżyński KS, w których najwyższa płaca nie przekracza 3-4 tys. zł. Podkreślam, że wymienione sumy dotyczą CZOŁOWYCH zawodników, których w klubie jest zwykle kilku. Reszta musi się zadowolić kwotą kilku tys. w zamożnych i tysiąca z hakiem w biednych klubach, do których należy ŁKS. Wychowankowie "wchodzący" do zespołu i grywający "ogony" zwykle grają za tzw. stypendium, czyli kilkaset zł. Część z zawodników (są to jednak też GWIAZDY, o ile o takowych w II lidze w ogóle można mówić) mają jeszcze tzw. meczówki (tj. kwoty nie uwzględniane w pensji miesięcznej), za występ w meczu, jednak tak sformułowane kontrakty w lidze mają jednostki (z tego co mi wiadomo w Łomży nikt). Wreszcie większość klubów wypłaca drużynie tzw. premie za punkty, uzależnione od wyników. Zwykle jest to suma kilkunastu-kilkudziesięciu tys. zł za zwycięstwo i ok. 1/3 - 1/2 tej sumy za remis. W Łomży premii nie ma, bo klubu na nie nie stać. No i końcowa uwaga - w części klubów, w tym w Łomży, pieniądze nie są wypłacane na czas, następuje to zwykle z kilkutygodniowym (przy dobrych układach) poślizgiem. I tak np. łomżyńscy działacze swoim zawodnikom w pierwszej połowie września zapłacili zaległe kwoty za lipiec. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Ooooo dzieki serdeczne kolego za wyczerpujaca odpowiedz. Strzaleczka. Kobieta powinna być damą na salonach, matką w domu, a dziwką w sypialni.
|
|
Chciałem dodać ,że nasi piłkarze mają otrzymać premię za 3 zwycięstwa z 4 meczy rozgrywanych na stadionie w Łomży(bodajże począwszy od meczu z Arką Gdynia lub Stalą ) niestety nie wiem ile ona ma wynosić.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |