Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
CO SIĘ SKŁADA NA 120 000zł Nawrota ,przez niby 14naście lat ? |
Ile zapłacił alfonsio za CZYSZ w latach 2012-2024 ! za kawalerkę ? TAM, GDZIE JAK MEDIA PODAJĄ ; NIE BYŁO TAM CO - TYLKO PRĄD I WODA ! ... a p. Jerzy marzł w zimie, bo mu prąd odcięli ? 100 zł miesięcznie ? za taki luksus ? ... płacił za SAM CZYNSZ! aby długami nie obciążać mieszkania i nie narazić się na ewentualną licytację komorniczą ! ... MA RACHUNKI ZA OPACANIE MEDIÓW ; prąd itp... ? ...kobieta, która przez rok opiekowała się panem Jerzym z Gdańska: Anna Kanigowska, pracownica Polskiego Komitetu Pomocy Społecznej, która rzeczywiście opiekowała się panem Jerzym, twierdzi, że senior żył w nędzy i nikt, poza nią, mu nie pomagał. Przychodziłam codziennie, siedem dni w tygodniu przez 365 dni w roku. Spędzałam tam dwie godziny dziennie. Pan Jerzy chodził o kulach. Miał problem z nogami, ale fizycznie radził sobie sam. To były początki zespołu otępiennego. Rozmawiałam z pracownikiem socjalnym (z MOPR – red.), żeby zaczęli myśleć o tym, aby umieścić pana Jerzego w domu opieki. Według kobiety, pan Jerzy nie dysponował żadną dużą kwotą pieniędzy. Otrzymywał zasiłek stały z MOPR w wysokości około tysiąca złotych oraz zasiłki celowe. Nie zawsze tych środków wystarczało na bieżące opłaty. - Płaciłam panu Jerzemu rachunki za telewizję i za prąd. Nie pamiętam już pozostałych rachunków. Ale to z jego pieniędzy, które przychodziły pocztą - opowiadała. Pytana o to, czy zdarzyło się, że dokładała do opłat z własnych pieniędzy - potwierdziła i wskazała, że to nie były duże kwoty. - Zdarzało się, bo pan Jerzy miał wszystko na prąd w mieszkaniu i zdarzało się tak, że przychodziłam, a prądu nie było. Bez tego pan Jerzy nawet nie mógł sobie herbaty zrobić. W mieszkaniu - był licznik przedpłatowy na kartę i w okresie zimowym ten prąd schodził bardzo szybko - mówiła. Dziennikarka TVN24 zapytała, czy pani Anna próbowała rozmawiać z panem Jerzym o braku deklarowanej wcześniej pomocy ze strony Karola Nawrockiego. - Nie, pan Jerzy w ogóle nie miał świadomości, że nie jest właścicielem mieszkania. Jak kiedyś mu powiedziałam, że nie jest właścicielem mieszkania, to kłócił się ze mną. Powiedział, że to nieprawda i że to on jest właścicielem mieszkania- przekazała. Dodała, że mógł już o tym nie pamiętać, bo cierpiał już na zespół otępienny, a \"wtedy wielu rzeczy człowiek nie pamięta\". obiektywny realista
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: CO SIĘ SKŁADA NA 120 000zł Nawrota ,przez niby 14naście lat ? |
...ano jest list, w którym wzywa Alfonsia do dania 500 zł., kupna jakichś tam ciuchów no i POnoć czynsze i media opłacał..., ale to zapewne w ramach owych 12 tysiaków i zadłużenia mieszkania, a nie 120 kawałków, które sam sobie POkwitował przed notariuszem... W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |