Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
O Jeżu!, teściową wywali mi na na łeb! |
Donald Trump zamierza wytoczyć wojnę nielegalnej migracji w Stanach Zjednoczonych. Dzień po objęciu prezydentury ma się rozpocząć akcja \"wielkiej deportacji\". Obawy zaczęło odczuwać wielu Polaków mieszkających od lat w USA. Dziennik \"Wall Street Journal\", powołując się na cztery osoby znające sprawę, doniósł, że we wtorek służby rozpoczną zmasowaną akcję zatrzymań w Chicago, które mają być pierwszą częścią masowych deportacji migrantów. Niestety w przypadku zidentyfikowania danej osoby jako przedłużającej pobyt, osoba taka może zostać poddana procedurze wydalenia lub deportacji, również obywatele Polski przebywający w USA. Zapowiedzi administracji Trumpa, jak i samego nowego prezydenta USA, wzbudziły strach wśród Polaków w Stanach Zjednoczonych. Potwierdza to dziennikarz RMF Paweł Żuchowski, będący korespondentem rozgłośni w USA. Jego skrzynka pocztowa na portalach społecznościowych zapełniła się wiadomościami od przerażonych migrantów. \"Jak moja siostra mieszka w Chicago, ma numer social security, ale jest nielegalnie, mogą ją deportować?\" — napisała do dziennikarza inna z zaniepokojonych osób. ...a tak było dobrze bez tej starej jędzy... W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: O Jeżu!, teściową wywali mi na na łeb! |
![]() Eeee tam. Kaczor Tusk - ten to dopiero ma problemy. Nie tylko z Trumpem Dziś zabijają dzieci. Jutro będą nas. Kto... Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. ![]() “Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz. Ni dzieci nam germanił” znów. A paplak plótł nam bzdur antypolskich i fobii antykatolickich
|
|
Nie odwracaj kota ogonem tylko myj auto na lotnisko PO szwagra... W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Największe obawy niezmiennie budzi możliwość wywołania wojny celnej z krajami UE i akcja deportacyjna, która może objąć także Polaków. Jak słyszymy, polskie konsulaty są już \"w gotowości\". Polski rząd szykuje się na ewentualną akcję deportacyjną Trumpa i jej konsekwencje dla Polaków, którzy są w USA, ale nie mają zalegalizowanego pobytu. Polskie placówki w takich przypadkach mają być gotowe do udzielania wsparcia - łącznie z pomocą prawną. Mobilizacja w polskich konsulatach - W ostatnim czasie zajmowaliśmy się głównie mobilizacją konsulatów, by ewentualnie pomoc ludziom dotkniętym akcją wobec nielegalnych imigrantów. Jeśli ludzie znajdą się w jakichś dramatycznych sytuacjach, chodzi o to, by spróbować ponegocjować na ich rzecz albo im pomóc im jakoś w zorganizowaniu powrotu. To nas zajmowało najbardziej - mówi nam wysoki urzędnik MSZ. W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |