środa, 23 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
O Jeżu!, teściową wywali mi na na łeb!

Donald Trump zamierza wytoczyć wojnę nielegalnej migracji w Stanach Zjednoczonych. Dzień po objęciu prezydentury ma się rozpocząć akcja \"wielkiej deportacji\". Obawy zaczęło odczuwać wielu Polaków mieszkających od lat w USA.
Dziennik \"Wall Street Journal\", powołując się na cztery osoby znające sprawę, doniósł, że we wtorek służby rozpoczną zmasowaną akcję zatrzymań w Chicago, które mają być pierwszą częścią masowych deportacji migrantów. Niestety w przypadku zidentyfikowania danej osoby jako przedłużającej pobyt, osoba taka może zostać poddana procedurze wydalenia lub deportacji, również obywatele Polski przebywający w USA. Zapowiedzi administracji Trumpa, jak i samego nowego prezydenta USA, wzbudziły strach wśród Polaków w Stanach Zjednoczonych. Potwierdza to dziennikarz RMF Paweł Żuchowski, będący korespondentem rozgłośni w USA. Jego skrzynka pocztowa na portalach społecznościowych zapełniła się wiadomościami od przerażonych migrantów.
\"Jak moja siostra mieszka w Chicago, ma numer social security, ale jest nielegalnie, mogą ją deportować?\" — napisała do dziennikarza inna z zaniepokojonych osób.

...a tak było dobrze bez tej starej jędzy...

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: O Jeżu!, teściową wywali mi na na łeb!

Eeee tam. Kaczor Tusk - ten to dopiero
ma problemy. Nie tylko z Trumpem

Dziś zabijają dzieci. Jutro będą nas. Kto...
Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co.

I dlatego niestety rządzą nami mandaryni NWO!

“Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz. Ni dzieci nam germanił” znów.
A paplak plótł nam bzdur antypolskich i fobii antykatolickich

Nie odwracaj kota ogonem tylko myj auto na lotnisko PO szwagra...

Największe obawy niezmiennie budzi możliwość wywołania wojny celnej z krajami UE i akcja deportacyjna, która może objąć także Polaków. Jak słyszymy, polskie konsulaty są już \"w gotowości\". Polski rząd szykuje się na ewentualną akcję deportacyjną Trumpa i jej konsekwencje dla Polaków, którzy są w USA, ale nie mają zalegalizowanego pobytu. Polskie placówki w takich przypadkach mają być gotowe do udzielania wsparcia - łącznie z pomocą prawną.
Mobilizacja w polskich konsulatach
- W ostatnim czasie zajmowaliśmy się głównie mobilizacją konsulatów, by ewentualnie pomoc ludziom dotkniętym akcją wobec nielegalnych imigrantów. Jeśli ludzie znajdą się w jakichś dramatycznych sytuacjach, chodzi o to, by spróbować ponegocjować na ich rzecz albo im pomóc im jakoś w zorganizowaniu powrotu. To nas zajmowało najbardziej - mówi nam wysoki urzędnik MSZ.

I bardzo dobrze niech w podzięce za głosy, wypierfoli te głupkowate pseudo polonijne miernoty które zapewne na niego głosowały, najlepiej od razu do Węgier. Albo do Putina.

Brawo tramp grunt to umieć podziękować:) pakować się i teraz będziecie zapierd..ć w Polsce na zmywaku w mc magdonaldzie :) .

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org