Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nowogrodzki nie zrobił dla pana Jerzego nic poza przejęciem jego mieszkania. |
Opiekunka pana Jerzego: Opiekunka pana Jerzego o słowach Nawrockiego. \"Krew mnie zalała, jak to usłyszałam w telewizji. To stek bzdur i kłamstw\" Nawrocki nie zrobił dla pana Jerzego nic poza przejęciem jego mieszkania. I do tego bezczelnie kłamie, że płacił rachunki — To było straszne. Pamiętam, jak w zimie pan Jerzy siedział w mieszkaniu po ciemku, zziębnięty, w kurtce. Nie miał pieniędzy, żeby zapłacić za prąd, a w tym mieszkaniu wszystko było elektryczne, włącznie z ogrzewaniem. Żeby nie marzł w zimie, płaciłam za prąd z moich własnych pieniędzy — mówi w rozmowie z Onetem opiekunka Anna Kanigowska. To ona z ramienia pomocy społecznej zajmowała się seniorem panem Jerzym, którego mieszkanie przejął Karol Nawrocki. Pani Anna opowiada, że próbowała się dowiedzieć od Nawrockiego, dlaczego nie pomaga panu Jerzemu, skoro przejął jego mieszkanie w zamian za opiekę. Wysłała do Nawrockiego w tej sprawie list. — Nawrocki chciał tylko przejąć mieszkanie, a potem po prostu wszystko miał gdzieś. Nigdy nie spotkałam się z tak bezczelnym oszustwem — wskazuje. Byłam u pana Jerzego codziennie, także w święta. I nigdy Nawrockiego nie spotkałam. Jego żony i dorosłego syna również — opowiada opiekunka Anna Kanigowska — Robiłam kiedyś porządek w dokumentacji pana Jerzego i przypadkiem znalazłam odręcznie napisane oświadczenie Karola Nawrockiego i jego żony, że pan Jerzy przekazuje im mieszkanie w zamian za opiekę i pomoc — ujawnia rozmówczyni Onetu — Pan Jerzy żył w przekonaniu, że mieszkanie jest jego. On się ze mną pokłócił wtedy, gdy mu powiedziałam, że jego mieszkanie należy do Nawrockich — opowiada. Miałam w tamtym czasie czterech czy pięciu innych podopiecznych. Ale nikt nie był w tak dramatycznej sytuacji, jak pan Jerzy. Powiem więcej: pracuję 15 lat i nigdy czegoś takiego nie widziałam. Pan Jerzy żył w nędzy.https://www.onet.pl/informacje/onettrojmiasto/opiekunka-pana-jerzego-karol-nawrocki-bezczelnie-klamie-ze-placil-rachunki/264ht3c,79cfc278 ...wyłażą kolejne szydła z worka, a ślepe chviszcza tropią agentów w przodkach... W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nowogrodzki nie zrobił dla pana Jerzego nic poza przejęciem jego mieszkania. |
To, co zrobił Nowogrodzki jest po prostu obrzydliwe. Nowogrodzki powinien wycofać się z wyborów i złożyć dymisję z funkcji prezesa IPN. Po tym jak wyszło na jaw, że człowiek, którym w zamian za mieszkanie miał się opiekować Nawrocki, marzł zimą bo nie miał na prąd, zaistniał oczywisty przypadek przewidziany w ustawie o IPN do odwołania przez Sejm prezesa tej instytucji. To koniec Nowogrodzkiego. Oszust i kłamca. Wstyd dla Kaczyńskiego i PiS. W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Re: Nowogrodzki nie zrobił dla pana Jerzego nic poza przejęciem jego mieszkania. |
\"MieszkanieMinus - nowy program Prawa i Sprawiedliwości! Przekazujesz mieszkanie działaczowi PiS, a on nie przeszkadza ci jak chcesz zamieszkać w DPS-ie. Celem programu jest zwiększenie zasobów mieszkaniowych wśród aktywu partyjnego zagrożonego wywaleniem z mieszkań służbowych\" - pisze w mediach społecznościowych poseł KO Roman Giertych.
|
|
Niedopuszczalna jest sytuacja, w której pojawia się osoba i widzi okazję, że można skorzystać z tego, że lokatora nie stać na wykup mieszkania. Robi na tym dobry interes. Tak funkcjonują flipperzy. To jest szukanie osób, które są starsze, mają długi, albo które są nieświadome. Jeżeli Alfonsio Nowogrodzki tak postąpił w sytuacji tego konkretnego mieszkania i człowieka, to wygląda jak człowiek, który zwęszył interes na przykrych życiowych sytuacjach. W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |