Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tym razem totalne podpięli się pod kiecki. |
Dzięki Panie Mariuszu ... ale jak my się w duchu śmiejemy ...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tym razem totalne podpięli się pod kiecki. |
Autor: Krogulec ... Re: To jest problem, którego nie ma możliwości rozwiązać bez zmiany mentalności ludzi. Znieczulica, brak empatii ... to mało powiedziane. Ubiegłorocznej jesieni miałem okazję z przerażeniem zaobserwować w okolicy, która jest ostoją katolicyzmu i pisu - okolice Wys.-Maz- rzecz następującą: niedziela; chamstwo jedzie do kościoła (po co?) eleganckim samochodem i w lesie, bezpośrednio do rowu, wyrzuca szczeniaczka. I jest wszystko w porządku. Na takie bydlęce zachowania jest, niestety, przyzwolenie szczególnie społeczności wiejskiej. Nikt nie reaguje. Z obrzydzeniem opuściłem owo miejsce i udałem się w dalszą podróż. Najciekawsze, że nikt nie reagował. Na moją skromną uwagę o mało co nie dostałem w łeb. Gdzie jest policja? Gdzie służby gminne? Gdzie szkoła? Gdzie jakikolwiek szacunek dla różnych przejawów życia? Jesteśmy w tym względzie co najmniej 800 lat do tyłu. Niestety ...
|
|
@ niestety niepodaję poprostu przyjedz zajmę Ci miejsce lub 2 jak chcesz z jakoś koleżanką jeśli jesteś z Łomży lub lub okolic dj.jest ok gość gdybyś do niego podeszła i się np przedstawiła np.forumowiczka to on będzie wiedział że dla ciebie jest miejsce i wtedy się spotkamy - nie randka- sporo piszesz to jakiś ciekawy temat znajdziemy potańczyć można jak podam @ a mam reklamę w internecie to wszyscy będą wiedzieć kim jestem chyba że masz inne rozwiązanie a o wiosnach twoich nieodpowiedziałaś 20plus 30 plus
|
|
Na Masie będzie pare osób które jeżdżą po terenie :) W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Zgadzam się że parafia św. Brunona to chyba najdroższa parafia bynajmniej do puki proboszczem był Jankowski owszem teraz proboszcz się zmienił więc może i taryfikator cen uległ zmianie :) Na pewno Annnaa nie usłyszysz co łaska bo w tej parafii są określone ceny i to nie małe a jak masz płacić 250zł organiście to lepiej znajdź sobie jakiś chórek który ładnie zagra i zaśpiewa w takiej samej cenie i dodaje uroku całej ceremonii :)
|
|
gregsz kiedy byś chciał jechać ? Można w sobotę się gdzieś przejechać większą grupą, chętni jak widać są, kwestia dogadania godziny :)
|
|
Proponowalbym tez zeby wszyscy chetni z tego tematu przyjechali na jutrzejsza mase krytyczna i jakos bysmy sie poznali (no nie wiem jakis znak rozpoznawczy ustalic) i bysmy obgadali na kiedy mozna by bylo wyskoczyc w teren :) W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
normalnie parodia, jak ksiądz może w ogóle brać pieniądze za sakrament małżeństwa ? Rozumiem, jeśli kościół będzie ozdabiany, to wtedy trzeba za dekoracje zapłacić - to tak albo jakiś tam organista będzie grał, chociaż osobiście bym wolał chórek, bo nawet czasami mniej wezmą pieniędzy od organisty a nastrój lepszy dają i ładnie śpiewają. A ksiądz bez żadnej łaski ma dać sakrament małżeństwa - przecież to nie praca, tylko służba bogu (haha) a jeśli już chcą brać mamone, to niech wystawiają faktury i płacą podatki jak normalni ludzie!!
|
|
ile za polerkę i czym wykonana ?
|
|
Idź wybierz takie jakie Ci się podobają, sprawdź rozmiar, spisz dokładną nazwę i zamów na allegro o 100 zł taniej.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |