Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wyciek karty do głosowania |
Było kilka wersji więc odpowiedzi były w innej kolejności.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wyciek karty do głosowania |
Witam.Sprzedałam 30 kwietnia Auto. Pan prosił o to aby mógł wpłacić połowe kasy a połowe za 1-2 tygodni więc się zgodziłam. I jeszcze jedno nie dałam KARTY POJAZDU aby mnie nie wykiwał i nie mogł go zarejestrować póki nie zwróci kasy. Gość dzwoni dziś i mówi ze nie pasuje mu za bradzo auto i chce zwrotu pieniedzy i straszy mnie sądem i co teraz?Do ilu dni tak naprawde moze oddać wogóle auto, bo różnie piszą na forach?i co wogóle mam z Tym Panem zrobić
|
|
własnie i nawet nie ma jak sprawdzić
|
|
A no i jeszcze jeśli coś sie w nim popsuło i on mówi tak właśnie to co?i podaje taki powód ze dlatego chce oddąc bo cos tam sie popsuło juz dokładnie wiem co.
|
|
hehehe.... trzeba być kompletnym idiotą, żeby dać się wpuścić w takie coś... powodzenia...
|
|
Mam nowe w opakowaniu ;)
|
|
a jaką umowę spisaliście ?
|
|
moj zakup to zgrabniutka pojemna mp3 :)
|
|
Nie wiem ile masz na wydanie ale jak do 300 zl to polecam telefon hello kitty samsung z allegro. Ja kupilem taki prezent rok temu i dziewczynka byla bardzo zadowolona :) pozdro
|
|
Ja też kupiłem tego samsunga z allegro hello kitty i była radość. facmen
|
|
Coś podobnego miałem. Powiedziałem że idę z tym na policję, bo chcieli przetestować samochód a teraz po tych kilku dniach odezwali się że samochód im nie pasuje.
|
|
Więc nie musze mu go oddawać a do sądu podać mnie nie moze?jesli jutro przyjedzie i napisze z nim normalna umowe jesli da mi kase mikrusspoko : i co odpuścili ?czy com
|
|
jeżeli nie ma umowy zgłoś na policję że ci ukradł auto i będzie musiał oddać a ty nie oddasz mu tej połowy kasy którą ci zapłacił
|
|
u mnie już za późno na zakup roweru na Allegro....gdzie w łomży można kupić w rozsądnej cenie rower?
|
|
Kwitowałaś mu tą kasę ? ma świadków ? jak tak , to CO było napisane na pokwitowaniu ? jak nie , to mu odpowiedz , że zgłaszasz na Policję przywłaszczenie , a i kasy możesz mu nie oddać . ( na jakiej podstawie użytkuje Twoje auto , bez KARTY POJAZDU ? ) . PAMIĘTAJ , ŻE i umowa ustna jest wiążąca , ale trudna do udowodnienia stanu faktycznego . Istotnie jest przepis o możliwości zwrotu w przeciągu 10 dni , ale dotyczy TYLKO , sprzedaży detalicznej na odległość - czyli np: zakup przez Internet. W przypadku osoby prywatnej , NIE MAJĄ zastosowania przepisy o umowie zawartej na odległość i nie ma podstaw prawnych do zwrotu towaru. Mają natomiast przepisy KC , o rękojmi , art. 556 i n. KC. , jeśli towar ma wadę , albo nie jest towarem , który był ściśle określony w umowie . Jest takie pojecie prawne jak : " instytucja niezgodności z umową " , ale Ciebie to nie dotyczy w TYM przypadku . Art. 556. § 1 - mówi, że jeśli przedmiot ma wadę zmniejszającą jego wartość to sprzedawca jest za to odpowiedzialny. Przy rękojmi i przy niezgodności , kupujący musi udowadniać , że wada/niezgodność tkwiła w rzeczy w chwili sprzedaży , zgodnie z ogólną zasadą z art. 6 KC. A że gość " mówi ze nie pasuje mu za bradzo auto i chce zwrotu pieniedzy " , to jego problem , jak to się mówi : " WIDZIAŁY GAŁY , CO BRAŁY " . NIE musisz oddawać kasy i przyjmować samochodu , TYLKO z tego względu , że ktoś się rozmyślił , JEŚLI nie ma wad ukrytych , nie oszukałaś kupującego , to nie oddawaj i tyle .
|
|
Łukasz 1984 napisz tel zadzwonię dogadamy się. trzcina1985@o2.pl
|
|
sluchaj jezeli niemasz umowy a kupiec straszy Cie sadem to jest smieszny. troche jest twojej winy ale mniejsza o to . podstawa jest umowa , teraz mozesz zrobic jedynie to : uprzedz klijenta ze jesli nie odda Tobie kasy zglosisz sprawe na policje i nie oddasz jemu tej polowy pieniedzy ( jak pisali moi przedmowcy) bo niewiem co innego mozna zrobic . przeciez sie decydowal na ten samochod a mam takie pytanie dlugo nim jezdzil ?
|
|
W Centrum Nauki i Biznesu ŻAK można uczyć się za darmo. Zapraszam na www.zak.edu.pl/lomza
|
|
Dzisiaj około 14 na zjeździe miał miejsce wypadek, trzy samochody, z których jeden walnął w słup niszcząc tym samym przód, policja . Wiecie coś może?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |