sobota, 26 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wyciek karty do głosowania

Było kilka wersji więc odpowiedzi były w innej kolejności.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wyciek karty do głosowania

Witam.Sprzedałam 30 kwietnia Auto.
Pan prosił o to aby mógł wpłacić połowe kasy a połowe za 1-2 tygodni więc się zgodziłam.
I jeszcze jedno nie dałam KARTY POJAZDU aby mnie nie wykiwał i nie mogł go zarejestrować póki nie zwróci kasy.
Gość dzwoni dziś i mówi ze nie pasuje mu za bradzo auto i chce zwrotu pieniedzy i straszy mnie sądem i co teraz?Do ilu dni tak naprawde moze oddać wogóle auto, bo różnie piszą na forach?i co wogóle mam z Tym Panem zrobić

własnie i nawet nie ma jak sprawdzić

A no i jeszcze jeśli coś sie w nim popsuło i on mówi tak właśnie to co?i podaje taki powód ze dlatego chce oddąc bo cos tam sie popsuło juz dokładnie wiem co.

hehehe.... trzeba być kompletnym idiotą, żeby dać się wpuścić w takie coś... powodzenia...

Mam nowe w opakowaniu ;)

a jaką umowę spisaliście ?

moj zakup to zgrabniutka pojemna mp3 :)

Nie wiem ile masz na wydanie ale jak do 300 zl to polecam telefon hello kitty samsung z allegro. Ja kupilem taki prezent rok temu i dziewczynka byla bardzo zadowolona :) pozdro

Ja też kupiłem tego samsunga z allegro hello kitty i była radość.

facmen

Coś podobnego miałem. Powiedziałem że idę z tym na policję, bo chcieli przetestować samochód a teraz po tych kilku dniach odezwali się że samochód im nie pasuje.

Więc nie musze mu go oddawać a do sądu podać mnie nie moze?jesli jutro przyjedzie i napisze z nim normalna umowe jesli da mi kase

mikrusspoko : i co odpuścili ?czy com

jeżeli nie ma umowy zgłoś na policję że ci ukradł auto i będzie musiał oddać a ty nie oddasz mu tej połowy kasy którą ci zapłacił

u mnie już za późno na zakup roweru na Allegro....gdzie w łomży można kupić w rozsądnej cenie rower?

Kwitowałaś mu tą kasę ? ma świadków ?
jak tak , to CO było napisane na pokwitowaniu ?
jak nie , to mu odpowiedz , że zgłaszasz na Policję przywłaszczenie , a i kasy możesz mu nie oddać . ( na jakiej podstawie użytkuje Twoje auto , bez KARTY POJAZDU ? ) .

PAMIĘTAJ , ŻE i umowa ustna jest wiążąca , ale trudna do udowodnienia stanu faktycznego .

Istotnie jest przepis o możliwości zwrotu w przeciągu 10 dni , ale dotyczy TYLKO , sprzedaży detalicznej na odległość - czyli np: zakup przez Internet.
W przypadku osoby prywatnej , NIE MAJĄ zastosowania przepisy o umowie zawartej na odległość i nie ma podstaw prawnych do zwrotu towaru. Mają natomiast przepisy KC , o rękojmi , art. 556 i n. KC. , jeśli towar ma wadę , albo nie jest towarem , który był ściśle określony w umowie . Jest takie pojecie prawne jak : " instytucja niezgodności z umową " , ale Ciebie to nie dotyczy w TYM przypadku .
Art. 556. § 1 - mówi, że jeśli przedmiot ma wadę zmniejszającą jego wartość to sprzedawca jest za to odpowiedzialny.
Przy rękojmi i przy niezgodności , kupujący musi udowadniać , że wada/niezgodność tkwiła w rzeczy w chwili sprzedaży , zgodnie z ogólną zasadą z art. 6 KC.

A że gość " mówi ze nie pasuje mu za bradzo auto i chce zwrotu pieniedzy " ,
to jego problem , jak to się mówi : " WIDZIAŁY GAŁY , CO BRAŁY " .

NIE musisz oddawać kasy i przyjmować samochodu , TYLKO z tego względu , że ktoś się rozmyślił , JEŚLI nie ma wad ukrytych , nie oszukałaś kupującego , to nie oddawaj i tyle .

Łukasz 1984 napisz tel zadzwonię dogadamy się. trzcina1985@o2.pl

sluchaj jezeli niemasz umowy a kupiec straszy Cie sadem to jest smieszny. troche jest twojej winy ale mniejsza o to . podstawa jest umowa , teraz mozesz zrobic jedynie to : uprzedz klijenta ze jesli nie odda Tobie kasy zglosisz sprawe na policje i nie oddasz jemu tej polowy pieniedzy ( jak pisali moi przedmowcy) bo niewiem co innego mozna zrobic . przeciez sie decydowal na ten samochod a mam takie pytanie dlugo nim jezdzil ?

W Centrum Nauki i Biznesu ŻAK można uczyć się za darmo. Zapraszam na www.zak.edu.pl/lomza

Dzisiaj około 14 na zjeździe miał miejsce wypadek, trzy samochody, z których jeden walnął w słup niszcząc tym samym przód, policja . Wiecie coś może?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org