Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
no i wszystko jasne kto nie lubi frajerów |
@Pogromca_kretow_6 Na jaki temat mam się wypowiedzieć? Wszystko co miałem napisać już napisałem. Nie jest tajemnicą, że do MDKu były wycieczki z kurii (tak tak, księża na koncertach w MDKu) i urzędu miasta, żeby dowiedzieć się co się tam dzieje. Jeżeli ktoś nie wierzy można iść i zapytać samemu, dyrektor potwierdzi. Myślicie, że dlaczego zakazano tam picia alko i palenia? Z powietrza im się to wzięło? Przecież MDKowski "barek" zarabiał na piwie. Były bardzo silne naciski ze strony UM na MDK, co np do dzisiaj skutkuje tym, że koncerty nie mogą trwać dłużej niż do 21. Nie podobało się im bardzo wiele rzeczy, a to "młodzież" się rozpija, a to wracają po nocach do domu i "zachowują się głośno" itp itd. Teraz, po zmianie władzy sytuacja się podobno uspokoiła. Może uda się przywrócić trochę dawnych obyczajów, chociaż pewnie będzie ciężko - dyrekcji koncerty "gitarowe" są bardzo nie w smak i pewnie najchętniej by ich zakazano, albo znacznie ograniczono. Szkoda, że i to się nie zmieniło razem ze zmianą władzy miasta. Z innej beczki, w Łomży nie opłaca się robić rock'n'drollowego klubu/pubu z prawdziwego zdarzenia, nie ma na to koniunktury. Rządzi wieśniactwo, to też opłaca się robić kluby/puby dla wieśniaków. W takich wypadkach mogli by pomóc studenci, niestety, patrząc po wynikach ostatniej ankiety z facebooka "jaki gatunek powinien być na juwenaliach" z odpowiedzią "hip hop" na "naszych" studentów nie ma co liczyć. No bo tak naprawdę kto tu studiuje? Łomża i okoliczne wiochy, ci co są bardziej kumaci już dawno siedzą gdzie indziej, bo wiedzą, że w tym mieście ich nic nie czeka. Podobnie jak nic nie czeka tych, którzy piszą w tym temacie, dalej trzeba będzie jeździć gdzie indziej, jeżeli będzie się chciało posłuchać normalnej muzyki.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: no i wszystko jasne kto nie lubi frajerów |
Bardzo była bym wdzięczna za inf.
|
|
Czy ktoś się orientuje gdzie można zrobić takie badanie w Łomży i w jakiej cenie?
|
|
Alpine też widziałem za około 300 zł nowe także nie trzeba jakiegoś wielkiego budżetu
|
|
Omania tyż uwielbiam, swego czasu katowałam 24 na dobę :))
|
|
Meg znam,piękne;-)Ehhhh Wiem Obelix,ale zawsze miłe dla ucha zostaną. A to pamiętacie? http://youtu.be/kybeq2dWBf8
|
|
Sativa,pierwszy raz to słyszę,ale fajne;)
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |