poniedziałek, 21 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dlaczego w Polsce nie buduje się dróg i autostrad ???

pierwiastek z 19 wynosi 4,358
rozumiem 4 ale co z ułamkiem ? :D

.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dlaczego w Polsce nie buduje się dróg i autostrad ???

0,358 to... tzw. gra wstępna...:D

oj cosik lecicie po najmniejszej linii... - minimalisci:D
ps.chciałam napisać "oporu", ale to chyba wręcz przeciwnie.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Spróbuj w firmie technik nie jestem pewien ale mozesz zadzwonić i zapytać 508295688:)nie zakładaj chociaz w inter neo bo to dziadostwo jest i nic nie warta firma:P

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

masz rację Allinka - wychodząc z założenia, że milczenie jest złotem zaczynam od teraz (w tym temacie) zbijać kapitał ;)

Jak sie bawic to sie bawić...

A co to Fce ?

hehe......

Dzwina dysproporcja, nie sądzisz...

fajna stronka.... :d

.

Choć nie znam Waszych pielęgniarek, również dołączam się do życzeń, a szacunek mój dla Nich tym większy, iż wiem, że to praca niemal charytatywna w naszym pięknym, lecz chorym kraju...

ja polecam www.funiaste.net
uwielbiam ten serwis......

jamez po
1. ja tego tematu nie wymyśliłem
2. ja nie musze latać po biebrzach żeby sie pobawić

Przychodz !! mi to rybka

Wszystkiego naj naj naj:*

"a ja wam powiem ze troche jestescie w bledzie i mam nadzieje ze moje kolezanki pielegniarki i kolega pielegniarz sie nie pogniewaja, oczywiscie nie wszystkie pielegniarki sa leniwe ale powiem wam ze to jest straszne co nieraz widzaialem, chamstwo plotkarstwo i nieraz brak profesionalizmu. Zgadzam sie ze za malo zarabiaja ale nie tylko one."

No to kto jeszcze 600zł na reke dostaje? A twoje zarzuty to do kazdego zawodu pasują (a na pewno pasują do ciebie).

"Otworzyłem, przeczytałem i dowiedziałem się , ze topola nie powinna być sadzona na terenach miejskich z powodów jak niżej:"

No super argumenty znalazleś, tak ta topolowa wata, rzeczywiście mi przeszkadza :D Idąc tym tropem, nie przeszkadzają Ci liście zaściełające nasze ulicy na jasieni? A nie daj boże jakby jakiś ptaszek uwił sobie gniazdo w takim drzewie.. Od razu byś go oskarżył o zakłócanie porządku publicznego.

Głównym argumentem przeciw topolom, było to, że drzewa ta (właśnie za tą "watę") uważano za silnie uczulające - i to często był argument za ich wycinką. Nie dostrzegano jednak zupełnie, że równie uczulające są pyłki z innych drzew, uważanych za bardziej szlachetne...

Jakbyś poczytał o innych gatunkach drzew rosnących w Łomży ( a niestety za dużo ich już się nie ostało) to byś pewnie odkrył ze zdziwniem, że przy większości, jest dopisek, że nie powinnyc być sadzone na terenach silnie zurbanizowanych, ciekawe czemu...

Na tę patologiczną wrogość władz Łomzy do drzew już nie mam siły gadać.. Czy tylko topole? A popatrzcie jak "przycięto" dwa piękne klony przy poczcie głównej: jeden sie odbił jakoś, a drugi zmartwiał całkiem i stoi jak smętna drapaka! Jakś wścieklizna opanowała te głąby miejskie. Jak długo te zajoby będą tak tępić zieleń w mieście? Uczulenia to pewnie nie mają tylko na smród z krochmalini i gówna ze ścieków - bo to ich właściwe środowisko i powinni tam właśnie się znaleźć razem z tym, kto ma przyrodę w mieście chronić. .."Warto przypomnieć, że drewnu tej ostatniej przypisywano właściwości magiczne (słynny osikowy kołek do skutecznego uśmiercania wampirów)." .. To pewnie dlatego tak wycinają te topole bo boją się tych kołków :-)

Niedługo nie będą w ogóle wychodzić na ulicę bo im buty pokradną biedaczkom ...chociaz lekarze tez chorują jak ich pacjenci, wśród nauczycieli też głupcy się trafiają - jak i wśród uczniów, żołnierze sami się postrzelą z własnej broni- choć nie ma n-pla, a pewien myśliwy odstrzelił sobie własny palec u nogi...i został politykiem :-) Ech, życie....

Autor: nemo (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 12-05-05 20:26
"Jakbyś poczytał o innych gatunkach drzew rosnących w Łomży ( a niestety za dużo ich już się nie ostało) to byś pewnie odkrył ze zdziwniem, że przy większości, jest dopisek, że nie powinnyc być sadzone na terenach silnie zurbanizowanych, ciekawe czemu".

Nie narzekaj na małą ilość drzew w Łomży . Jest jednym z najbardziej zielonych miast w Polsce. Zieleń miejską tworzą parki, skwery, zieleńce, zieleń wzdłuż ciągów spacerowych, zieleń osiedlowa, zieleń ogródków działkowych i cmentarna, zieleń izolacyjna wokół zakładów przemysłowych oraz zieleń towarzysząca obiektom użyteczności publicznej. Jest tego wcale nie mało. Ale ktoś kto jest przyzwyczajony do narzekania i krytykowania zawsze będzie niezadowolony.

Poczytałem o innych gatunkach drzew sadzonych najczęściej w miastach (kasztan, jesion, brzoza, sosna, jarzębina, dąb, lipa) , nie ma żadnych zastrzeżeń co do sadzenia tych drzew, a wręcz odwrotnie jest zalecane żeby tymi drzewami obsadzać wolne tereny. Przyrodę szanuję , mam na działce mały park obsadzony drzewami które wyżej wymieniłem i są tam gniazdka ptaszków i wcale mnie nie przeszkadzają.

Pozdrowienia.

Wy, jesteście wszyscy święci, bez zarzutu. Macie znów okazję dołożyć policji.

Nie żartuj, Kolego. Toż to kompromitacja.

"Zawsze jak ktoś zechce to zgodnie z prawem może przetarg ustawić. "

Wiesz co śmieszny jesteś. Kierujesz się zasadą "jak Kali ukraść to jest dobrze, jak Kalemu ukraść to jest źle".

"U nas są duże zakłady, w których przetargi nie podlegają zamówieniom publicznym, a też oddają większość robót wykonawcom z poza naszego regionu zamiast wspomóc ludzi bez pracy z naszego miasta."

Jakbyś nie wiedział to prywatne firmy nie podlegają ustawie o zamówieniach publicznych i mogą robić ze SWOIMI pieniędzmi co im się żywnie podoba.

szansaa jest spora. zarówno do pierwszego jak i do drugiego miejsca mamy 3 punkty straty, ale nie należy teraz lekceważyć przeciwników, bo możemy też stracić 3 miejsce, bo można sie oprzeć w środku tabeli, bo Ci co walczą o awans do drugiej ligi będą walczyć na całego. łksiacy muszą poprostu wygrywać nawet 1:0 (dotyczy to również Ceramiki opoczno ze względu że u nich przegraliśmy 2:3, by w razie równej ilości punktów decydujących o zajęciu wyższego miejsca, to wtedy łks będzie przed ceramiką, ze względu na strzelone dwie bramki na wyjeździe). szansa jest na drugą ligę pod warunkiem, że nasi pokażą że chcą grać na zapleczu ekstraklasy.

był na drugiej połowie ....

Drodzy państwo. Nie wiem jak i gdzie zaobserwowaliście bezczynnośc i lenistwo pielęgniarek. Pracuję na oddziale szpitalnym i widzę jak cięzko im pracować, ani warunki pracy ani warunki pracy nie sprzyjają dobrej atmosferze. Pielęgniarka jest nie tylko od podania leków, zdjęcia szwów albo przechadzania się po korytarzu. Ona umyje pacjenta (każdego, najbardziej zawszonego, zapoconego i ubrudzonego fekaliami), nakarmi go i poda mu rękę w momencie zbliżania się ku śmierci.
Prosze mi nie mówić, że nie mamy za co doceniać pielęgniarek.
Wiele razy widziałam, jak pacjent był traktowany przez członków własnej rodziny jedynie jako źródło dochodu.
Nie było komu takiego pacjenta odwiedzić w szpitalu, pocieszyć.
Ta praca to potężny stres, przeżywanie śmierci i straszliwych chorób, jakie dotykają naszych pacjentów.
Doceńcie to!
Ja podziwiam pielęgniarki.
Wszystkiego dobrego !

Drodzy państwo. Nie wiem jak i gdzie zaobserwowaliście bezczynnośc i lenistwo pielęgniarek. Pracuję na oddziale szpitalnym i widzę jak cięzko im pracować, ani warunki pracy ani warunki pracy nie sprzyjają dobrej atmosferze. Pielęgniarka jest nie tylko od podania leków, zdjęcia szwów albo przechadzania się po korytarzu. Ona umyje pacjenta (każdego, najbardziej zawszonego, zapoconego i ubrudzonego fekaliami), nakarmi go i poda mu rękę w momencie zbliżania się ku śmierci.
Prosze mi nie mówić, że nie mamy za co doceniać pielęgniarek.
Wiele razy widziałam, jak pacjent był traktowany przez członków własnej rodziny jedynie jako źródło dochodu.
Nie było komu takiego pacjenta odwiedzić w szpitalu, pocieszyć.
Ta praca to potężny stres, przeżywanie śmierci i straszliwych chorób, jakie dotykają naszych pacjentów.
Doceńcie to!
Ja podziwiam pielęgniarki.
Wszystkiego dobrego !

:):)

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

no i o to mi chodzi ze jesli bedziemy ciagle wygrywac i na wyjazdach i unas to bedziemy w II lidze....teraz gramy z Gwardia Warszawa a 21 maja z Ceramika u nas....jesli wygramy te dwa mecze to duze szanse na zajecie 1 miejsca w tabeli....

Dlaczego nie dokonuje się masowych aresztowań

a co niedziała?

Temat tabu to takie cos, o czym nikt niechce mowic a kazdy wie o co chodzi !!!!!! :) hihihihihihih ... to tyle ......

Nie sądzicie, że powinniśmy ostrzec EUROPEJCZYKÓW aby nie dawali kasy na

no i jak mozemy sie czuc bezpiczne ja nawet policje okradna

buhahaha powaga

normalnie trzeba pilnować policjantów :D bo rady sobie nie dają i nie wiedzą co robić :\ przykre ....

-CHwdP- Chwała wam dzielni "Policjanci"

U mnie w szkole nie było można ściągać, wszystko było zaplanowane tak, żeby uczeń mógł samodzielnie pisać. Tymbardziej że przy mnie siedziała osoba z komisji, ale nie zwrócilem uwagi żeby ktoś inny nawet na końcu sali ściągał. Moim zdaniem mit ściągania na maturze już mija bezpowrotnie. Niewiem jak to było w innych szkołach, ale ja przedstawiam mój punkt widzenia.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

hehe....fajne te stronki...;]

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org