poniedziałek, 21 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Podsumowanie polityków

Ptysiu nieudzielaj się tak góra z 2 miesiące ( do wakacji ) i nikt nie bedzie pisać o tobie tematów , postów i takie inne... Taki mini test jak by wyglądało Forum bez ptysia .

Spróbuj...

ściemka wszystkim

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Podsumowanie polityków

Forum bez Ciebie to normalne forum...

Ja widzialem nawet takich blokersów (15-17 lat) co centralnie przed swoimi klatkami wieczorem chlali vódę. To jest trochę irytujące muszę przyznać. Zamiast sie schowac, np. zejsć do piwnicy to naprawdę brak przyzwoitości!!

Wiesz co, MrS, 'ale masz problem' to jeszcze nic.

"Jak nieum8iał wyrazic tego slowami to pisemnie to jak ja mam tu słowami kto mnie uslyszy ?"

To jest dopiero inteligentna wypowiedź... rotfl

Ptysiu! Mam problem!!! Duuuuży. Zwykle nie rozumiem Twoich wypowiedzi... Kto mi pomoże???

Chyba napiszę do "Pani Domu". Tak. To jest genialny pomysł! :D

A jest ograniczenie predkosci na chodniku :D ? Bo ja zawsze po 40 km/h jezdze. Jak ktos wyjdzie, po hamulcach, a ze mam akurat piszczace opony to natychmiast odskakuja i znowu w pedal :D

666: ja wiedziałam że on da tego 2000 posta :P

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

No tak, panowie "milicjanci" przyczyniają się do spadku przestępczości łapiąc groźnych bandytów na rowerach górskich terroryzujących spokojnych łomżyniaków. Z całą pewnością rowerzyści są bardziej niebezpieczni, niż np. kierowcy z trasy Warszawa- Augustów radośnie przemykający przez nasze miasto (notabene łamiący wszelkie chyba przepisy drogowe) z zawrotną prędkością na liczniku...

red ja nie chce drugiego pruszkowa ...mi odpowiada tak jak jest.natomiast poprzez swoja poprzednia wypowiedz chcialem pokazac ze w lomzy nie jest az tak niebezpiecznie i nie ma powodu robic wielkie halo z powodu jakis obszczymurow w czerwonych dresach.pamietajcie ze wiekszosc to jeszcze dzieci ktore czuja sie mocni tylko w kupie pod klatkami...na solo to straszne leszcze.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Kierującego rowerem (rowerzystę) obowiązują takie same przepisy ruchu, jak wszystkich innych kierujących pojazdami. Jednak oprócz tego obowiązują go pewne dodatkowe przepisy o ruchu rowerów.

Kierujący rowerem jednośladowym jest obowiązany korzystać z drogi dla rowerów lub z drogi dla rowerów i pieszych. Kierujący rowerem, korzystając z drogi dla rowerów i pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustępować miejsca pieszym.

a) W razie braku drogi dla rowerów lub drogi dla rowerów i pieszych kierujący rowerem jednośladowym jest obowiązany korzystać z pobocza, a jeżeli nie jest to możliwe - z jezdni.

Dziecko w wieku do 7 lat może być przewożone na rowerze pod warunkiem, że jest ono umieszczone na dodatkowym siodełku zapewniającym bezpieczną jazdę.

Kierującemu rowerem zabrania się:

jazdy po jezdni obok innego uczestnika ruchu (np. innego rowerzysty),
jazdy bez trzymania co najmniej jednej ręki na kierownicy oraz nóg na pedałach,
czepiania się pojazdów.
Na przejeździe dla rowerzystów, kierującemu rowerem zabrania się:

wjeżdżania bezpośrednio przed jadący pojazd,
zwalniania lub zatrzymywania się bez uzasadnionej przyczyny.

Korzystanie z chodnika lub drogi dla pieszych przez kierującego rowerem jednośladowym jest dozwolone wyjątkowo, gdy:

opiekuje się on osobą w wieku do lat 10 kierującą rowerem lub
szerokość chodnika wzdłuż drogi, po której ruch pojazdów dozwolony jest z prędkością większą niż 60 km/h, wynosi co najmniej 2 m i brak jest wydzielonej drogi dla rowerów

[nowe]

Kierujący rowerem, korzystając z chodnika lub drogi dla pieszych, jest obowiązany jechać powoli, zachować szczególną ostrożność i ustępować miejsca pieszym.

Kierujący rowerem może jechać lewą stroną jezdni na zasadach określonych dla ruchu pieszych, jeżeli opiekuje się on osobą kierującą rowerem w wieku do lat 10.

Dlaczego kierującego samochodem muszą bowiązywać przepisy ruchu drogowego, a ierującego towerem nie, jeżeli jest takim samym uczestnikiem ruchu drogowego? Nie ma żadnych wyjątków. W/gprzepisów policjanci mieli rację.

Pozdrowienia.

DiDi

ptysiu to gowniarz ktory nic soba nie reprezentuje i skonczy jako zul bo sie nie uczy tylko pisze glupie posty i wku rwia ludzi

dabz

Zurek masz racje "pożyjemy zobaczymy". Wiem napewno, że naszych piłkarzy stać na większe możliwośći i mogliby awansować do II ligii. Chodze na mecze to wiem jak grają. Tylko w tym sezonie coś lipnie ;/

Zbych

rozumem nie musze ...muj zloty zegarek blyszczy sie za mnie :) bling bling bitch !!!!!!

Jak sie nauczysz pisac to dopiero zagadaj do mnie, a tak propo to kogo obchodzi Twój zegarek ??:|

don-key

Też czasami chodzę chodnikami ,nie przeszkadzają mi rowerzyści, większym utrudnieniem w ruchu jest rowerzysta na drodze,i nie lubię jak ktoś straszy dzieci D pozdrawiam

:)

don-key

..dziewczyny sa jak igły...najwazniejsza w nich jest dziorka :D

a taki dzolk sie nawinal mi na mysl :P

ja juz sie obawialem ze nie :P

Ptyś, ja mam Rodziców a nie starych. To po pierwsze. A po drugie, czy miałes kiedykolwiek doświadczenie ze słowem 'cwel' że tak go swobodnie używasz? Czy kiedyś ktoś zrobił Ci krzywdę...? Biedaku....

Jeśli nie wiesz o co chodzi (znowu), sprawdź znaczenie słowa cwel:

http://kurnik.pl/slownik/sp.phtml?sl=cwel

I już się nie odzywaj. Bo kerownik internetu zablokuje Cię na amen. I wtedy będziesz miał problem.

Witam na ten jeden raz po długiej przerwie.

Marku - oczywiście iż mam coś "wspólnego" ze Stefanem :)
Pisz na maila, bo twego adresu nie znalazłem.

don-key

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org