poniedziałek, 21 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prezesi czy Radni ?

wróg numer 1. - wiadomo kto, - czy oni naprawde są tacy głupi, czy tylko udają,
czy to jest mądre 2 razy spisywać, 3 razy przeszukiwać i kilka razy kamerować to samo?
to już jest przesada z ich strony i chamstwo, mieliśmy zbiórke zaplanowaną na godzine 10.30, żeby sie nie spóźnić a dojechaliśmy na drugą połowę.
CHWDP

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prezesi czy Radni ?

Za 70 tys można też kupić stara ruinę do remontu ;]

szkoda że dojechaliśmy dopiero na drugą połowe, wielki minus dla policji za to co dzisiaj zrobili

http://www.lkslomza.9x.pl/mecz.php?MeczID=20#trybuny <-- poczytaj sobie.

DiDi

Drodzy Panowie. Nie spodziewajmy się cudu. Jedynym sposobem na biedę jest mozolna, dobrze zorganizowana praca. Wszelkie zapomogi i zasiłki rozdawane zbyt hojnie tylko tę biedę potęgują. Dużo już tu o tym pisano. Może to zabrzmi naiwnie, ale sami, jedni drugim, możemy najbardziej pomóc. Nie jałmużną i pocieszeniem, a dawaniem zajęcia. Taka jest natura pieniądza, że mądrze wydany wraca do nas z nawiazką. Mimo biedy nie można być skapcem. Trzeba jednak zastanowić się odrobinę, gdzie wydawać pieniądze i czy mają one szansę do nas powrócić. Warto przeanalizować obieg pieniądza w swoim srodowisku i wyciągnać racjonalne wnioski. Wówczas np. spory o supermarkety nabiorą bardziej racjonalnego wymiaru. Nie jestem przeciwnikiem supermarketów, ale są one trochę jak brzytwa - lepiej nie dawać jej pijanej małpie. Pieniądze tam wydane nie mają szans do nas wrócić, a jeśli nawet, to w znacznie mniejszej części niż myślimy. Warto natomiast dać zarobić sprzątaczce w bloku, bo wtedy np. nie będziemy musieli wspólnie dopłacać do jej mieszkania. Jest to może zbyt duże uproszczenie, ale jest tu cosna rzeczy. Nie na wszystko mamy wpływ. Dużego złodzieja pewnie sami nie upilnujemy. ale małego, zanim urośnie, pewnie dalibyśmy radę.
Pozdrawiam

tylko fakty bez komentarza

wesolych swiat

Dla zainteresowanych:

Minispot MazdaSpeed w Łomży!!!

Odbędzie się ono 28 marca 2005 r., w Poniedzialek Wielkanocny, o godzinie 14 na Placu Niepodległości (stary dworzec PKS).

Wiecej informacji tutaj :

http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=9439

Psy wszędzie wsadzą nosa!!!

Panie maciek,
Albo Pańska wiedza jest bardzo skromna, albo świadomie pisze pan nieprawdę. Regulaminy przetargów opracowała i zatwierdziła Rada Nadzorcza, a rolą Zarzadu było jedynie je stosować. Zgadzam się, że nie gwarantują one ani najtańszego, ani najlepszego wykonawstwa. Wnioskowałem o ich rewizję, ale nie było przeciez do tego klimatu. Skoro członkowie przekazali ( swoją nieobecnością na zebraniach) tak ogromną władze gospodarczą ludziom nie rozumiejacym ekonomii rynkowej, widać w tym jest "wola boska"lub czyjeś ogromne zaniechanie. "nec Hercules contra plures".
Z tej samej beczki dla przykładu - proszę sprawdzić w protokołach- przygotowałem projekt zorganizowania stałego zajecia przy utrzymaniu zasobów dla około 40 rodzin spółdzielców i załatwiłem nawet w Urzedzie Pracy 35 tzw. "prac interwencyjnych". Nie chodziło tu o zadne etaty, lecz o stworzenie rodzinnych firm, z których kazda zajmie się utrzymaniem porzadku w klatkach schodowych oraz w otoczeniu m/w czterech bloków, a takze, jako ich mieszkańcy, będą dbały o poprawę warunków zamieszkania i w pewnym zakresie bezpieczeństwa. Koszt od jednego mieszkania - 5 zł miesiecznie - dawałby wystarczajace srodki do sprawnego działania i ograniczał grono zadłużonych wobec spółdzielni. Oczywiście medrcy z rady to odrzucili. Podobne cyrki działy sie z prywatyzacją usług konserwatorskich - ze znaczną poprawą skutecznosci i wydajnosci. Przeforsowałem tę reformę wbrew radzie - ze skutkiem wiadomym ( jak się później okazało, bardzo dla mnie korzystnym). Tak więc, panie maciek raczej nie ma dysonansu pomiedzy tym co robię i piszę a Pan musi trochę blizej poznać fakty.
Przy okazji, tyle tu gledzenia o politykach i powszechnej krzywdzie, a pies z kulawa nogą nie interesuje się własnym podwórkiem, np. jak gospodaruje sie 50 milionami PLN przepływajacymi rocznie przez konta spółdzielcze. To jest srednio 2500 miejsc pracy w róznych sektorach (spora część z tego to sektor energetyczny). Nieobecni nie maja racji, mogą tylko ponarzekać.

Wracajac do zasadniczego wątku - adres zamieszkania nie może być jedynym kryterium wyboru firmy. Wysoką jakość mozna utrzymać nie tylko wysokim kosztem, ale także dobrą, przemyślaną organizacją, wysokimi kwalifikacjami załogi ( nie łapanej z krawęznika) oraz lepszym przestrzeganiem wymagań nowych technologii. Firmy z większych miast umiały to robić wczesnniej i dawało to im okresową przewagę konkurencyjną. Łomżyniacy też zaczeli sie tego uczyć, choć cześć nadal woli narzekać i szukać winy u innych
Pozdrawiam

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

ema qrwy zadowala was ten wynik co????? Fartem wygraliście wysokie i tak jest lepsze cieszczie się że w pier..... nie dostaliście hehehe nara frajery!!!!!!!!!!

Ceny domów wszędzie w świecie są wysokie , tylko płace u nas są porąbane. Jak się kupi starszy dom to ma się stary , tylko podpicowany. Nowy jest taki jaki sobie wymarzymy , teraz są to małe , fikuśne parterowe domeczki.

Już po jajku !

Polak hehe dobrze jest.

ptysiu91 musisz najpierw napisać maila do administratora strony i poprosić o odblokowanie tej opcji, a potem przestudiować dokumentację i FAQ na http://phorum.org.

W domu ja siedze ale nudy ze cho cho

Ja to już mam Lotnisko w domu :D:D a co do ocen to 6 pał wystarczy :)

vlad a dlaczego ? powiedz :P

Zgadzam się z tymi słowami-"największą katastrofą spowodowaną przez człowieka Jest Czarnobyl"

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org