Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Powtoka z Katowic?? |
Witam A to my w Łomży mamy jakiś supermarket?! Stokrotce daleko do supermarketu a to co ma powstać na górce to też nie będzie wielkie halo. Potrzebny jest Łomży porządny supermarket a nie jakieś popierdułki.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Powtoka z Katowic?? |
W prowadzonej kwerendzie nie zetknąłem się z taką informacją. Zimą w ŁTW uprawiano gimnastykę, szermierkę, łyżwiarstwo i organizowano naukę tańca. Po 1945 r. zakres treningu zimowego był szerszy uprawiano dodatkowo: biegi terenowe, ćwiczenia siłowe i gry oraz pływano na wodach otwartych nawet przez całą zimę jeśłi była łagodna. W latach siedemdziesiątych uczniowie łomżyńskich szkół (głównie drzewnej) - członkowie klubu wodnego próbowali tworzyć własne konstrukcje z żaglem i łyżwami. Przednia część konstrukcji z łyżwami była ruchoma i ona wraz z żaglem służyła do manewrowania takim bojerem. Korzystali z nich na rzece i rozlewiskach. To ostatnie pochodzi z moich własnych wspomnień.
|
|
ale temat nudzilo sie typowi gudrid
|
|
Zawsze mnie śmieszyła wizyta w tym "przybytku rozkoszy", choć muszę przyznać, że wszystkie "papierki" zanosiłem terminowo i żadnych przykrości żem tam nie doświadczył... Od dłuższego czasu cieszę się "zasłużonym" statusem rezerwisty w stopniu szeregowca i omijam ten budynek z "zieloną" obsługą szerokim łukiem. A nuż zza węgła wyskoczy "kaloryfer" (znaczy się plutonowy) i objuczy me plecy dwiema skrzynkami od PK po 200 sztuk pestek w każdej... brrrr ;-). "Czujność - 10!"
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |