Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
sposób na kreta |
Czy znacie jakieś niezawodne sposoby na pozbycie się kretów z ogródka?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: sposób na kreta |
Ultradzwiekowy odstraszacz kretow z Allegro. Skuteczny na 200 %
|
|
Mam coś takiego, ale wydaje mi się, że on bardziej przyciąga niz odstrasza... Kret kopie w miejscu, w którym on stoi. Bezczelny :P
|
|
świece dymne w ogrodniczym -przetestowane skuteczne
|
|
jak sypie karbid to na drugi dzień jeden kret leży zdechły jak rano wstaje.świece nie działają, a odstraszacze elektryczne działają tylko na niewielkim obszarze,zmniejszą napewno ilość kopców ale ich całkowicie nie likwidują.
|
|
dobra lopata i z samego rana przed rosa sie przyczaj :)))
|
|
prponuje stary sposob najtanszy sledz z beczki do dziury i zasypac Max
|
|
tylko świece dymne, wkładasz świece w otwór podpalasz i zatykasz np. kamieniem
|
|
sklep ogrodniczy,mają specjalne łapki.B.skuteczne.
|
|
Śledz lub w dziurę ludzkie włosy i przysypać u mnie się wyniosły.Jeśli kreta podrażnisz to on się bardziej uaktywnia ale potem się wynosi.
|
|
Jak masz wodę na działce i długiego węża, to zalewaj mu kopce. Mi po kilku dniach zalewania wyłażą pod nogi. Tym sposobem złapałem dwa krety i żywe zwróciłem naturze :) Do mojego sposobu będziesz potrzebować jeszcze wiadro na kreta i grubej rękawicy.
|
|
Butla propan butan z wężem, wsadzasz w dziurę i odkręcasz w dziurze dalej podpalasz i podziwiasz latające krety ;) tylko uważaj gdzie stoisz, najlepiej na jakiejś betonowej płytce i pamiętaj, że kret może mieć domek też u sąsiada. To najskuteczniejszy sposób jaki znam :] Miłej zabawy życzę!!
|
|
Masakra ...
|
|
Z wodą nie działa. Wyjątkowo uparte stworzenie (bądź stworzenia). Spróbuję z tym karbidem.
|
|
Pierwszego dnia nie wyjdzie. Musisz mu regularnie zalewać świeże kopce.
|
|
Tak jak napisał jeniec.Te pułapki są skuteczne.Sam w tym roku złapałem już cztery.Trzeba tylko je wkładać w świeże tunele.
|
|
Witajcie w klubie, też mam problem z tymi małymi szkodnikami. Niby spulchniają tę ziemię, a jednak wciągają mi roślinki i podkopują je. Dlatego muszę się ich pozbyć. Słyszałam, że siatki na krety działaj. Blokują zwierzętom dostęp do ogrodu. Muszę ich próbować.
|
|
Najskuteczniejszym sposobem jest fumigacja czyli gazowanie, jednak powinna ją wykonywać wykwalifikowana ekipa. Po zabiegu trzeba pamiętać by wystawiła potwierdzenie wykonania zabiegu. Profesjonalne zabiegi ddd
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |