wtorek, 15 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
sposób na kreta

Czy znacie jakieś niezawodne sposoby na pozbycie się kretów z ogródka?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: sposób na kreta

Ultradzwiekowy odstraszacz kretow z Allegro.
Skuteczny na 200 %

Mam coś takiego, ale wydaje mi się, że on bardziej przyciąga niz odstrasza... Kret kopie w miejscu, w którym on stoi. Bezczelny :P

świece dymne w ogrodniczym -przetestowane skuteczne

jak sypie karbid to na drugi dzień jeden kret leży zdechły jak rano wstaje.świece nie działają, a odstraszacze elektryczne działają tylko na niewielkim obszarze,zmniejszą napewno ilość kopców ale ich całkowicie nie likwidują.

dobra lopata i z samego rana przed rosa sie przyczaj :)))

prponuje stary sposob najtanszy sledz z beczki do dziury i zasypac

Max

tylko świece dymne, wkładasz świece w otwór podpalasz i zatykasz np. kamieniem

sklep ogrodniczy,mają specjalne łapki.B.skuteczne.

Śledz lub w dziurę ludzkie włosy i przysypać u mnie się wyniosły.Jeśli kreta podrażnisz to on się bardziej uaktywnia ale potem się wynosi.

Jak masz wodę na działce i długiego węża, to zalewaj mu kopce. Mi po kilku dniach zalewania wyłażą pod nogi. Tym sposobem złapałem dwa krety i żywe zwróciłem naturze :)
Do mojego sposobu będziesz potrzebować jeszcze wiadro na kreta i grubej rękawicy.

Butla propan butan z wężem, wsadzasz w dziurę i odkręcasz w dziurze dalej podpalasz i podziwiasz latające krety ;) tylko uważaj gdzie stoisz, najlepiej na jakiejś betonowej płytce i pamiętaj, że kret może mieć domek też u sąsiada. To najskuteczniejszy sposób jaki znam :] Miłej zabawy życzę!!

Masakra ...

Z wodą nie działa. Wyjątkowo uparte stworzenie (bądź stworzenia). Spróbuję z tym karbidem.

Pierwszego dnia nie wyjdzie. Musisz mu regularnie zalewać świeże kopce.

Tak jak napisał jeniec.Te pułapki są skuteczne.Sam w tym roku złapałem już cztery.Trzeba tylko je wkładać w świeże tunele.

Witajcie w klubie, też mam problem z tymi małymi szkodnikami. Niby spulchniają tę ziemię, a jednak wciągają mi roślinki i podkopują je. Dlatego muszę się ich pozbyć. Słyszałam, że siatki na krety działaj. Blokują zwierzętom dostęp do ogrodu. Muszę ich próbować.

Najskuteczniejszym sposobem jest fumigacja czyli gazowanie, jednak powinna ją wykonywać wykwalifikowana ekipa. Po zabiegu trzeba pamiętać by wystawiła potwierdzenie wykonania zabiegu.

Profesjonalne zabiegi ddd

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org