Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pozwolenie na ślub w innej parafii niż młodych |
Witam, Mam takie pytanie czy ktoś miał może już styczność z uzyskaniem pozwolenia od proboszcza (tu akurat Boże Ciało) na na ślub w innej parafii? nie chodzi tu o licencję, bo wiem że jest płatna połowę tego co ślub, ale pozwolenie. Nie wiecie może ile kosztuje takie pozwolenie? czy są jakieś problemy z uzyskaniem? z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pozwolenie na ślub w innej parafii niż młodych |
Czy udajesz durnia stawiając tutaj takie pytanie aby sprowokować do akcji różnych obszczekiwaczy kościoła? Gdyby twoje intencje były szczere to nie szukałbyś informacji ,,na ulicy\" tylko wszedłbyś do środka to znaczy byś wybrał się do tamtejszej kancelarii parafialnej. Zapewniam cię że jeszcze nikogo tam nie zjedli, także wyjdziesz żywy na pewno. Jeśli chcesz zawierać swe małżeństwo w kościele to nie należy napuszczać dyżurnych wrogów kościoła aby mieli okazję do kolejnego ataku.
|
|
Franio, naprawdę dawno nie czytałem tak mądrej wypowiedzi na tym forum, a swoimi słowami wyprzedziłeś fakty, które na tym forum są codziennością i dają siły do życia właśnie takim ludziom, którzy w tematach jak ten, mogą się wyładować. Amonia, idź do kancelarii i dowiesz się wszystkiego na miejscu, zapytasz o formalności itp.
|
|
My płaciliśmy 100 zł za pozwolenie i mieliśmy ślub w zupełnie innym kościele niż nasza parafia. Wszystko odbyło się bez żadnych komplikacji.
|
|
ach szkoda slow na takich katolikow jak amonia od ciebie to z 2 tysiace powinni wziasc
|
|
Nie dziwię się, że padło takie pytanie, bo sama brałam ślub w innej parafii niż moja i nie naskakujcie na amonia, bo głupio jest zapytać \"ile będzie kosztowało pozwolenie\" .. ja w Bożym Ciele oznajmiłam, że chcę wziąć ślub w innym kościele, to powiedział, że na \"zapowiedzi trzeba dać 100 zł bo u nich tak to kosztuje\" i to wszystko.
|
|
bezboznik zawsze musi placic :)
|
|
Dziękuję za odpowiedzi.
|
|
No przecież wszystko jest ok, tak jak Pan Bóg przykazał, to skąd te lęki u franio 11? Wystarczyło odpowiedzieć amonii, a nie tworzyć atmosfery: wszystko tajne i załatwiane po cichu :) Franio - \"prawdziwa cnota krytyki się nie boi\" z podkreśleniem \"prawdziwa\" " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
typowy ciemnogród łomżyński!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |