Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przełożenie instalacji gazowej??? |
Czy ktoś z Was się orientuje , czy można zalegalizować instalację gazową używaną ? Sytuacja wygląda następująco , w swoim aucie założyłem nowy gaz w czerwcu tego roku , niestety , kilka dni temu auto dostało ostro w bok :) . Planuje kupić auto tej samej marki itp . Naturalnie , nie przełożę sam instalacji , chciałbym to komuś zlecić ale to mniejszy problem. Spotkałem się z opinią , że raz już zamontowanej instalacji nie można powtórnie zalegalizować w innym aucie. Czy pozostaje mi tylko sprzedaż mojej instalacji jako używaną np na elementy ( reduktor , zbiornik ) ? . Będę wdzięczny , jeśli wypowie się ktoś zorientowany w temacie , pozdrawiam .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przełożenie instalacji gazowej??? |
z tego co sie orientuje papiery sa na butle... mozesz pzelozyc cala instalacje tylko butle nowa kup razem z nia beda nowe papiery i po problemie
|
|
To nie auto ma papiery na butle tylko sama butla. Nie musisz kupowac nowej jezeli ma wazne badania. Zlecasz zalozenie instalacji zakladowi z uprawnieniami i wystawiaja Ci rachunek za montaz, masz papiery od butli i jedziesz do wydzialu komunikacji po wpis do dowodu i tyle.
|
|
bez problemu , potrzebujesz homologacje na butle , i fakturę na montaż
|
|
Dziękuję za informacje :)
|