wtorek, 22 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
zus-zwolnienie

witam milych forumowiczów.mam pytanie..jesli zwolnienie lekarskie przedłuza się ..np do 4 mies.co dalej?co postanowi zus,jakies przykłady ..

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: zus-zwolnienie

Może skierować na komisję lekarską do orzecznika lekarskiego i tak zapewne zrobi, jeżeli jeszcze tego nie zrobił.

dzieki,a jesli skieruje,jakie są opcje co dalej..

I tam dopiero zaczynają sie schody. Jak nie pojedziesz to koniec zwolnienia, jak pojedziesz to też pewnie będa kazać zakończyć zwolnienie, chyba, że masz podstawy do ubiegania się o rentę. To wszystko zalezy od sytuacji w której sie znajdujesz, więcej ci nie powiem , bo nie znam całej otoczki.

Taka komisja znajduje się w Białymstoku i raczej nie jest przyjazna pacjentom. Niemiłe wrażenie jest po takiej wizycie. Czasami traktują jak oszusta.

Zwolnienia z zus-u dostajesz maksymalnie pół roku. Wzywają Cie na komisję do Białego (mnie wzywali tak co 2mies) a później jeśli nadal masz uraz i się rehabilitujesz możesz złożyć wniosek o zasiłek rehabilitacyjny na ktorym możesz być jeszcze rok. (jeśli chcesz złożyć wniosek o zasiłek radze zadbać o to z miesiąc wcześniej i nie odkładać na ostatnia chwilę)

cn85.podpowiez prosze,jestem na zwolnieniu 4 mies,zus jeszcze nie wzywał..na rehabilitację kieruje lekarz?i jesli skieruje,w tym czasie składać wniosek o zasiłek

Jeśli chodzi o wezwanie przez zus to z tego co ja wiem osobę losuje komputer także nie przejmuj się skoro nie upominają się o Ciebie :) jeśli chodzi o rehabilitacje to kieruje Cie lekarz (u mnie to był ortopeda) może to też być lek rodzinny. jak masz skierowanie rejestrujesz się w poradni rehabilitacji (2piętro) i czekasz, tam Cie pokierują...

cn85-dzieki za porady,zobaczymy jak się to dalej potoczy.

Spoko, szybkiego powrotu do zdrowia :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org