Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
zus-zwolnienie |
witam milych forumowiczów.mam pytanie..jesli zwolnienie lekarskie przedłuza się ..np do 4 mies.co dalej?co postanowi zus,jakies przykłady ..
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: zus-zwolnienie |
Może skierować na komisję lekarską do orzecznika lekarskiego i tak zapewne zrobi, jeżeli jeszcze tego nie zrobił.
|
|
dzieki,a jesli skieruje,jakie są opcje co dalej..
|
|
I tam dopiero zaczynają sie schody. Jak nie pojedziesz to koniec zwolnienia, jak pojedziesz to też pewnie będa kazać zakończyć zwolnienie, chyba, że masz podstawy do ubiegania się o rentę. To wszystko zalezy od sytuacji w której sie znajdujesz, więcej ci nie powiem , bo nie znam całej otoczki.
|
|
Taka komisja znajduje się w Białymstoku i raczej nie jest przyjazna pacjentom. Niemiłe wrażenie jest po takiej wizycie. Czasami traktują jak oszusta.
|
|
Zwolnienia z zus-u dostajesz maksymalnie pół roku. Wzywają Cie na komisję do Białego (mnie wzywali tak co 2mies) a później jeśli nadal masz uraz i się rehabilitujesz możesz złożyć wniosek o zasiłek rehabilitacyjny na ktorym możesz być jeszcze rok. (jeśli chcesz złożyć wniosek o zasiłek radze zadbać o to z miesiąc wcześniej i nie odkładać na ostatnia chwilę)
|
|
cn85.podpowiez prosze,jestem na zwolnieniu 4 mies,zus jeszcze nie wzywał..na rehabilitację kieruje lekarz?i jesli skieruje,w tym czasie składać wniosek o zasiłek
|
|
Jeśli chodzi o wezwanie przez zus to z tego co ja wiem osobę losuje komputer także nie przejmuj się skoro nie upominają się o Ciebie :) jeśli chodzi o rehabilitacje to kieruje Cie lekarz (u mnie to był ortopeda) może to też być lek rodzinny. jak masz skierowanie rejestrujesz się w poradni rehabilitacji (2piętro) i czekasz, tam Cie pokierują...
|
|
cn85-dzieki za porady,zobaczymy jak się to dalej potoczy.
|
|
Spoko, szybkiego powrotu do zdrowia :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |