Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
KMICIC - warchoł i zabijaka... |
Dodałbym nasz forumowy to OSZOŁOM ! Andrzej Kmicic – postać fikcyjna, główny bohater powieści Potop Henryka Sienkiewicza. Na początku Potopu (1655-60) ukazuje się jako typowy warchoł i zabijaka. Służył u księcia Janusza Radziwiłła, którego zdradzieckie zamiary poznał dopiero w rozmowie z księciem Bogusławem. Kmicic, ujrzawszy zdradę obu Radziwiłłów, przeszedł na stronę konfederatów i Jana Kazimierza. Autor: Jerzy K. Kmicic - Życzę Ci obyś przejrzał w końcu na oczy , opamiętał się i poznał zdradzieckie zamiary - obu - bliżniaków - którzy w imię ciemnogrodu chcieli mam ukraść słońce.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ZEZOWATY... |
Uprzejmie proszę Administratora... o zablokowanie trola [Jerzy K Kmicic (---.directvps.nl)], który podszywa się pod moją osobę, najwyraźniej w ZŁEJ WOLI. Przy okazji POZDRAWIAM polskich PATRIOTÓW. Jeszcze Polska nie zginęła! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Polska rządna i gospodarna, bogobojna i sprawiedliwa PROGRAMEM Polskiego Narodu! ........ ![]() JKK
|
|
Re: KMICIC - warchoł i zabijaka... |
... ale jaja ! warchoł i zabijaka - ten : (z kropką !)
|
|
Kmicic , sorry, aleś Ty już chyba sfiksował i Choroszcz Cię czeka .
|
|
Czy na tym forum dyskusja musi sprowadzać się do wzajemnego opluwania? Czytam, obserwuję i utwierdzam się w przekonaniu, że takie podejście jest bliskie szczególnie tym z poglądami lewackimi i tym z palikociarni. Nie jestem zwolennikiem, ani "wyznawcą" żadnej z partii, ale stwierdzenie o bliźniakach co chcieli ukraść nam słońce jest po prostu nie smaczne.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |