Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kilka pytań do rowerzystów |
Witam! Kilka pytań do zapalonych rowerzystów. Czym i gdzie jeździcie? Jakie macie swoje ulubione trasy i ile dziennie przejeżdżacie? Ja jeżdżę głównie po polnych drogach i lasach, często skuszę się na jakieś przeprawki przez środek lasu. Nie wiem ile dokładnie przejeżdżam dziennie bo nie kupiłem jeszcze licznika ale myślę, że tak minimum 30km jest, jeśli mam więcej czasu to jeżdżę tak długo jak mogę. I jeszcze pytanko o izotoniki, bo na przejażdżkach głównie to piję. Ostatnio znalazłem przepis na domowy napój tego typu-3łyżki miodu, 1/3 łyżeczki soli, sok z jednej cytryny i 1,5L wody. Sól najlepiej kamienna, jednak jak dla mnie najlepiej dać około 1,5 łyżeczki. Jakie polecacie ciekawe trasy w okolicach Łomży?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kilka pytań do rowerzystów |
http://ziemialomzynskarowerem.blox.pl/html
|
|
http://wyjdznarower.pl/szukaj.php?kolumna=all&keywords=%A3om%BFa&gdzie=trasy&submit=Szukaj
|
|
Łomża->Drozdowo->Wizna-> Jedwabne-> Łomża Cyk 59 km
|
|
Najlepsze trasy to slalom po chodnikach miasta z prędkością na maxa !
|
|
Łomża-Jednaczewo-Szablak-Nowogród ------- lepiej należeć do niektórych niż do wszystkich --------
|
|
Matts Merida,jeździ się gdzie koła poniosą.Każdy ma jakąś swoją ulubioną trasę po której jeździ częściej. Co do picia to multiwitamina + witamina C na 0,5l wody. Trasa Łomża-Jednaczewo-Szablak-Nowogród jest fajna i spokojna.Sam często tam jeżdżę.
|
|
Merida, słyszałem, że świetny sprzęt może powiesz coś więcej na jego temat? Ja kupowałem rower jakoś na jesieni, dużo jeżdżę od dziecka ale nigdy nie zagłębiałem się bardziej w szczegóły no i kupiłem można powiedzieć nie świadomie bez jakichś większych wymagań, wziąłem Coyote Dakar z grubymi oponami bo lubię bardziej jazdę w terenie a teraz zastanawiam się nad zmianą sprzętu na coś poważniejszego i chyba padnie na Meride.
|
|
Zenit pisze: "Ostatnio znalazłem przepis na domowy napój tego typu-3łyżki miodu, 1/3 łyżeczki soli, sok z jednej cytryny i 1,5L wody. " Tego się trzymaj. Sprawdzony izotonik bez chemii. Z gotowców Powerade jest spoko. Kiedyś był Isostar, ale jakoś zaginął. Ja zazwyczaj mam wodę w plecaku Camelbak, ale jak jest upał i krótsza trasa, wolę bidon, bo plecy się nie pocą.
|
|
od miejsca zamieszkania - kaufland - polo - lidl ;) oto moja trasa
|
|
Merida Matts 20V18 RAMA Matts DT-V ALUMINIUM Rozmiar -18" Kolor Stalowy (White) Widelec RST GILA 100 ML Hamulec P/T V-Brake Linear Klocki Merida ACS Korby Shimano M131 42-34-24 CG Przerzutka P Shimano M190 low 31.8-42 Przerzutka T Shimano Radius Kaseta Shimano CS-HG30-8 11-32 Kierownica XM Speed CEN R30 620 Mostek XM Speed CEN 15 Piasta P/T Alloy QR/ Shimano RM30-8 Pedały Author Obręcze Matts V Siodło X Mission Sztyca XM Speed D SB20 27.2 Manetka P/T Shimano ST-EF51 3/ 8 Opona P/T Merida 2.1 Mam go już 3 lata i jestem zadowolony.Miesiąc temu wymieniłem tylko napęd.
|
|
Moje ulubione trasy to: Łomża-Jednaczewo-Szablak-Nowogród = ok 40km Łomża-Kalinowo-Drozdowo-Bronowo (przeprawa przez most)-powrót łąkami-Gać-Pniewo-Łomża = ok. 55km
|
|
do green: to chyba najlepsza trasa:) do Zenit: dzięki za przepis na izotonik:) do Wszystkich: jakiś czas temu (w połowie kwietnia) w okolicach skateparku znalazłem jakiś licznik na ścieżce rowerowej (mały czarny plastikowy z wyświetlaczem i miejscem na wpięcie do "bazy" z dwoma kontaktami). Jeśli komuś bardzo go brakuje to mogę go oddać, a jak nie to oddam do "utylizacji" :) ---------------------- Wszyscy są w stanie sprawić, żeby w pomieszczeniu stało się jaśniej - jedni jak wchodzą inni jak wychodzą.
|
|
pytasz rowerzystow czym jezdza? :D pewnie tramwajem :D he *.* gg
|
|
Ysska,raczej chodzi o to jakiej marki rowery są używane.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |