czwartek, 24 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
odpowiedź w sprawie pracy

Hej mam takie pytanie, czy komukolwiek z Was, którzy wysyłali jakieś CV w odpowiedzi na ogłoszenia typu: "zatrudnię do sklepu odzieżowego/ obuwniczego/ solarium etc." zamieszczanych tu w ogłoszeniach drobnych ktokolwiek odpowiedział???
Bo mnie się wydaje, że jest to jedna wielka ściema z tymi ogłoszeniami..

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: odpowiedź w sprawie pracy

a po co odpisywać ? łomzynski biznesman nie ma czasu na zbedne uprzejmości.
poza tym skoro starasz się o prace w sklepie to raczej wybierz sie osobiście lub telefonicznie umów na podrzucenie cv.
samo wyslanie nie wystarczy.

Nie o to pytałam..

Jak umówić się telefonicznie jeżeli podany jest tylko e-mail.Nie ma żadnego adresu ani telefonu.

Dokładnie :P

ludzie myślący nie składają w takie miejsca CV , szkoda czasu ,
poważna firma się nie wstydzi podać nr tel czy to adresu , a przynajmniej nazwę firmy

Adres podają- ale mailowy :P
Mnie się wydaje, że ogłoszenia takiego typu, jak podałam w 1szym poście nie są pisane przez jakiekolwiek firmy.

wyłudzają w ten sposób dane osobowe

i masz odpowiedż powyżej

pewnien desperat nad ogloszenie o pracy podajac tylko maila w ogłoszeniu brzmi :

zatrudnię panią w wieku 25-35 lat do pracy biurowej - email bla bla bla ....

i na tym kropka .

sprawdzasz maila w google- brak firm na tego maila

telefonu nie podał wiec nie ma co sprawdzać

nazwy firmy też nie podał wiec też nie ma po co :)

a chloptas sobie siedzi i czeka az ktos cv ze zdjęciem przysle

i tak sobie desperata patrzy na tą kobietkę czy mu sie podoba, jakie ma wykształcenie itd

numer telefonu juz do niej ma, adres, maila, jaką szkołke skączył

wiec po sprawdzeniu kilku zyciorysów na drugi dzien dzwoni z pierwszego telefonu do tej pani co wybrał i ............

dzień dobry tu firma bla bla bla (wymyslił)

i tak się zaczynają pytania jak na rozmowie kwalifikacyjnej ....

a potem spyta czy ma dzieci czy jest męzatką itd

potem gdzie ostatnio pracowała itd ...

a jeszcze poźniej wymysli byle jaką firmę i kobietka sobie tam do niej pojdzie na rozmowę....

a tu oooo dziwo :)

nikt jej na rozmowę nie zapraszał i zrobił kobietkę w balona !

a jak wychodziła z firmy to chłoptas podający się za pracodawcę za nią chodzi i chodzi

i nagle wchodzi kobietka do sklepu i ją tam zaczepia

no i tak się zaczyna rozmowa :) reszte juz znacie :)

a drugi scenariusz to ..............

koles podaje ogłoszenie takie same co powyzej .............

bo nie wie jak napisać zyciorys??????????

a moze szuka dobrego wyglądu na zyciorys ?????????/

a moze jeszcze próbuje sie dowiedzieć kto gdzie pracował i na jakim stanowisku by poźniej się do tej firmy przejść

przeróżne są scenariusze

wiec na przyszłość olejcie takich gostków co zostawiają tylko maila

bo prawdziwy uczciwy pracodawca to powinien podać:

adres i nazwę firmy
telefon kontaktowy
maila
rodzaj stanowiska pracy
wynagrodzenie

oj jak strasznie takim pracodawcom to napisać ....a moze to nie ich wina a wina tych łepków co tam w firmie pracują

a moze pracodawca kazał a łepek tego nie zrobił bo woli zatrudnić tam kolezankę by dostać lepsze popracie, obronę i awans w razie kłopotów ?

domyslcie się sami .

Wg mnie zdobywają CV a i tak już mają kogoś znajomego na to stanowisko, a "żeby nie było" przecież prowadzili rekrutację..

A wedlug mnie jesli wysyla sie beznadziejne CV to od razu idzie do kosza,nawet nikt na nie uwagi niezwraca,w Cv musi byc wszystko ujete,stan malzenski,ile dzieci,gdzie ostatnio sie pracowalo,wszystkie swiadectwa pracy,szkoly,a najwazniejsze sa Referencje,od innych firm.Gdzie ostatnio sie pracowalo,opinie z ostatniej pracy.

No i pozatym czy zdasz test na to stanowisko.

Ile dzieci? A kogo to obchodzi? Tak samo jak nie powinno być pytania o to, czy planuję je mieć, tak nie powinno być pytania o ich ilość! Albo czy planuję wyjść za mąż.. To jest moja prywatna sprawa i nic do tego potencjalnemu pracodawcy!! Swoją drogą, całkiem niedawno była o tym kampania.
Z tymi wszystkimi świadectwami szkół, też przesadziłeś/łaś..
Poza tym część tych informacji porusza się dopiero na rozmowie, CV nie może być za długie, bo i nikomu się go nie będzie chciało czytać.

referencje od innych firm? chyba w jakich się pracowało, jak pracodawca ma czas i chęci to sam zadzwoni do firmy i się spyta, takie referencje to ja ci mogę napisać, ciekaw jestem co ci po nich jak nie będziesz w stanie ich sprawdzić
resztę danych typu ile dzieci no wes i ty kobieta? tego wymagasz?

wpm nigdy nie pisales cv widze, a juz tymbardziej nie musiales wertowac stosow cv.. Papier Twojego projektu z miejsca polecialby do kosza, bo cv ma byc zwiezle, mozliwie najkrotsze i zawierac tylko potrzebne pracodawcy informacje i ma zachecic do zaproszenia na rozmowe, gdzie juz wypyta o co trzeba.. Jak wyzej. Pytania o slub, planowanie dzieci itp nie powinny wogole pasc.

<<<<<<<<<<<<<Alusek<<<<<<<<<<

Jesli chcesz miec dobra prace i w niej pracowac,zostac,to musisz to wszystko dolaczyc,pozatym niezapomnij o liscie motywacyjnym,musisz dokladnie wszystko napisac,niepomyl sie z datami.Moj szef patrzy na wszystko,jesli tylko cos zauwazy ze jakies machlojstwo jest od razu do kosza wyzuca Cv.Ja juz pracuje u niego 3 lata i jest ok,moze niemam duzo kasy na reke ale nienarzekam,jestem szczera w stosunku co do niego,i dlatego mam prace,mam wolne jak mu powiem pare dni wczesniej ze musze cos zalatwic itd.Pracy w Lomzy jest duzo tylko uczciwych ludzi jest malo.

prace za 800 zł na 3/4 etatu

dla mnie to nie szef tylko sbek zaraz by chciał wszystko wiedzieć, a jeżeli tak to on w ogłoszeniu też powinien pisać czy ma dzieci i jakim samochodem dupę wozi, widzę wpm że masz strasznie zryte podejście, ten Twój szef to chyba mąż!

Gdzieś tu kiedyś w którymś z tematów @ wpm pisała , że ma 21 lat i pierdzi w stołek w jakimś tam butiku za 800 zł/m , kiedy i gdzie ona miała się czegokolwiek nauczyć ?

Nie dziwcie się że bzdury wypisuje wpm .

,,,,,,,,,,,,,,wpm,,,,,,,,,,,,,,,,,
Podtrzymuję swoje zdanie w ostatnim poście.
NIE BĘDĘ SIĘ SPOWIADAĆ pracodawcy z moich planów życiowych (czy mam dzieci, czy mam zamiar wyjść za mąż i kiedy itp), bo to NIE JEST jego sprawa i tym bardziej nie będę takich info umieszczać w CV.
P.A. masz całkowitą rację.

<<<<<<<<<<<<Zezowate Szczescie<<<<<<<<<<<

Pisalam juz wczesniej,masz mnie zostawic w spokoju,ja na twoje posty tez nic niepisze,nie wypowiadaj sie jesli niemasz pojecia o zyciu,troszke rozwagi,pokory i razsadku.Ja jestem szczesliwa ze mam prace i nieplacze ze mi malo,mi wystarcza na wszystko,dajcie ludziom tez szanse zeby pracowali a nie glodzili sie w domu bo za 800zl nieoplaca sie pracowac,a w domu niemaja co jesc.

wpm jakbyś sama musiała mieszkanie opłacić to 800 zł to za mało

Zgadzam się, utrzymać się za 800zł w dzisiejszych czasach jest wręcz niemożliwe. Samemu oczywiście.

Samej nie,ale nie jest tak zle,a gdzie w Lomzy mozna zarobic 1000zl netto?lub wiecej,prosze o opinie,ja mam duzo znajomych i kolezanek i kazda mowi ze jest ciezko,ze szef nieplaci na czas itd,ja mam zawsze na koniec miesaca pienadze w portfelu.

nie no ja rozumiem podejście wpm że 800 ma swoje że pracuje bo chce, bo wybrała takie życie i jest jej dobrze i chwali się jej że pracuje za marne grosze ale pracuje i na łaskę państw nie liczy... tyle tylko pisanie że jest ok to przesada, nie jest ok, 800 zł to nic, to kropla, ani się za to utrzymać, ani na coś oszczędzić, o wyjeździe gdziekolwiek też trudno, chyba że MPKiem ale to też ciężko, na mieszkanie nie odłożysz na paliwo do samochodu i samochód za mało, a jak już zachorujesz to kredyt trza brać, a na starość to jak odłożyć?, jak powiedział nasz rządzący top 1 rolnik liczy na rodzinę nie na państwo w spr emerytury, więc gadanie że 800 i dziękuje mu za to! oh ah, a jeszcze mu w CV wpisze że przez najbliższe 50 lat nie planuje mieć dzieci i będę ciężko pracować na niego za te 8 stów ...
TO LEKKA PRZESADA, WIEC SOBIE DARUJ TA POPULISTYCZNĄ GADKĘ TYPOWĄ DLA PRACODAWCY

no jak wypłata 28 każdego miesiąca hehe :P

Jak się mieszka z mamusią, albo facetem, który zarabia powiedzmy 2000zł to można się szczycić że się zarabia 800zł.
Zamieszkaj sama i wyżyj za te pieniądze.

No i ok,nie kazdy facet zarabia 2000tys zl chyba ze na budowie,znam takiego jednego pracuje w hurtowni budowlanej i zarabia max 1200zl na reke ma pelen etat,a na budowie ile czasu mozna pracowac?:Te 2000tys na budowie to tez nieduzo,ile on musi wydac na jedzenie jesli ciezko pracuje?

Ta ja też wysyłałem cv i ****. Nikt nie dzwonił a za 800 zł to nawt mieszkania się nie opłaci, a co dopiero małe dziecko utrzymać.

wpm, więc mieszkasz z mamusią :P

<<<<<alusek<<<<<<

I co z tego ze mieszkam z rodzicami,ale niedziaduje mam swoja kase,pozatym na calym swiecie tak jest jaka jest emerytura takie sa zarobki netto.W Polsce emerytura jest 700 zl srednio to i takie zarobki powinni byc miesiecznie.

No nie da się czytać, tego co Ty wypisujesz... "W Polsce emerytura jest 700 zl srednio to i takie zarobki powinni byc miesiecznie."??!! Emerytury dostaje się jakiś tam procent od ostatniej wypłaty-przynajmniej tak jest w policji, lasach państwowych itp..
I co na emeryturze w wieku 67 lat też będziesz się rodziców trzymać?? hahahaha

zarobki POWINNI być adekwatne do wyników pracy ,
a one są powiązane z inteligencją , wykształceniem i odpowiednim podejściem do wykonywanej pracy przez pracownika

kiedy i gdzie ona miała się czegokolwiek nauczyć ?

Nie dziwcie się że bzdury wypisuje

<<<<<<<<<<<<Zezowate Szczescie<<<<<<<<<<<

Pisalam juz wczesniej ze daj se spokoj,ty jestes typowym naganiaczem i nieudacznikiem na tym forum,pisalam ze we wszystkim musi byc logika,zarobki tez a nie bujacie wszyscy tu w oblokach,a co do czego postaw piwo bo portfela zapomnialem wziasc.Tacy z was cwaniacy i duzo zarabiajacy,jak co do czego to grosza niemacie w kieszeni a ja zawsze mam i jeszcze odkladam miesiecznie,i stac mnie na wszystko.

wpm w innym świecie żyje, na budowie to gro kasy idzie na szlugi żeby trochę odpocząć jak szef patrzy i na bro żeby chodzić po rusztowaniach dachach i jeszcze mieć dobry humor po wypłacie, ale jedzenie?
hurt budowlana to norma, ja bym powiedział że standard, no nie oszukujmy się, to jest gł praca fizyczna, czasem coś policzyć i wózkiem zwieźć, oczywiście doradzanie klientowi to inna sprawa, wyższa szkoła jazdy i ty powinni zajmować się handlowcy

2 tysie na budowie jak coś kapujesz to minimum, zależy jeszcze owszem od dziada u którego pracujesz no ale średnio

wpm, ciekawe, czy Cię będzie na wszystko stać jak mamusi zabraknie.
Ty faktycznie w swoim, innym świecie żyjesz.

wpm a tak na marginesie- dlaczego Ty w pracy nie jesteś, tylko na forum klikasz? hę? :P

taki to pracownik ,

jaka praca taka płaca !

<<<<<<<<<<<Alusek<<<<<<<<<<

Wlasnie ja jestem w pracy,taka mam prace,siedze sobie w wygodnym fotelu pije kawe i czekam na klijenta,pozatym mam komputer i kase fiskalna przedemna hehehe.

czyli pierdzisz w fotel i nic nie robisz. Żadnych aspiracji, zero rozwoju osobistego i perspektyw. Gratuluję. W sumie się nie dziwię, skoro nawet ortografii Cię nie nauczyli, to tylko KLIENTÓW możesz co najwyżej przyjmować.

FIFFI RIFFI

wpm
się wymądrzasz, że 800 złotych starczy i w takiej wysokości powinny być wypłacane pense? Zastanowiłaś się nad tym, co piszesz? Popieram zdanie aluska.

Nie nazwałbym tego, co ty nazywasz pracą. Sorry. No bo jaka to jest sprawiedliwość, jeśli Ty siedzisz ' sobie w wygodnym fotelu i czekasz sobie na KLIJENTA ', a ktoś drugi musi zapieprzać na magazynie? Wkurza mnie niemiłosiernie sposób, w jaki kwitujesz podejście młodych do pracy.

kiedy i gdzie ona miała się czegokolwiek nauczyć ?

Nie dziwcie się że bzdury wypisuje

Edvajzer masz racje. Ciekawe czy ona W OGÓLE gdzieś pracuje.

FIFFI RIFFI

"Pracy w Łomży jest dużo, tylko uczciwych ludzi jest mało" napisała wpm

Ty naprawdę wierzy w to, co piszesz? To ja nie mogę uwierzyć, jak bardzo jesteś nieświadoma tego, w jakiej rzeczywistości się znalazłaś. Ja nie chcę Cię atakować, ale jednocześnie nie mogę przejść obojętnie wobec tego, co Ty tutaj wypisujesz. No Sorry. I nie myśl stereotypowo, każdy przypadek jest inny. Jest wiele osób, które chciałby mieć pracę, chociażby dlatego, by nie być narażonym na ciągłe szykany ze strony innych.

Jesli mi szef odda sklep zaprosze was do siebie,powiedzial ze moze odda mi go w dzierzawe wtedy zobaczymy kto jest tu glupi a kto musi tyrac jak niewolnik i kto wiecej zarabia.

buchachahaha
Tylko jedna odpowiedź mi przyszła do głowy gdy przeczytałam: "wtedy zobaczymy kto jest tu glupi"

FIFFI RIFFI

To chyba powinno wiele wyjaśnić :

Autor: wpm (---.dip.t-dialin.net)
Data: 09-02-12 10:03

OjciecR co ty taki zawsze przeciwny jestes,troszke znam sie na cenach,i wiem ile gdzie co kosztuje,a Ty masz nieruchomosci czy co?ze zawsze sie unosisz,wiesz dobrze o tym ze w Lomzy ceny sa z kosmosu wziete,pozatym mam juz dom,pobudowalem,kupilem dzialke itd,i wiem ile kosztuje budowa domu w Lomzy,tylko ci pseudo biznesmeni chca o 70%wiecej za to co nie jest warte.

bez komentarza!

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

yyyy to wpm jest obojniakiem, czy ma rozdwojenie jaźni?

FIFFI RIFFI

<<<<<<<<<<edvajzer<<<<<<<<<<<

Napisze Tobie tak,kiedys szukalismy dziewczyny do pracy,obojetnie jaka by niebyla nienadawala sie do niczego,sama jestem dziewczyno to wiem,ja jestem uczciwa co do mego pracodawcy,a ona chciala od razu knuc,opowiadala jaki to on jest,jaki brzydki jaki glupi ze trzeba nic nierobic zeby mial on gorzej,ale to niebyla jedna osoba bylo takich wiele, i jak ja mam miec dobra opinie o pracownikach.Moze ja jestem inna osoba jak wszystkie ale na pracy mi zalezy,jesli pracodawca niezarobi to dlaczego ja mam miec wyplate?
.Sama bym z niej zrezygnowala,a wiecie dlaczego?bo bym niebyla osoba,pracownikiem,dochodowym,poprostu trutniem w ulu,i ja zrobie wszystko zeby firma dobrze prosperowala,zeby szefostwo byli ze mnie zadowoleni,a wy myslcie jak chcecie!!! I DALEJ ZA ZEBRACTWEM PO MIESCIE SIE BUJAJCIE.

wpm

Zastanawia mnie jaki ty masz w tym cel , że tak bezustannie du pą szczekasz ? Tematyka twoich postów bezustannie krąży wokoło handlu , galerii , ewentualnie nieruchomości . Ciągle dyskredytujesz innych i do znudzenia głosisz swoje " mądrości " : " najlepsze miejsce na handel to okolice Mazowieckiej " ,

Czytając twoje posty z ostatnich dni, gdzie ciągle piszesz jak to ci żle handel idzie w butiku , jak to najlepsze wg ciebie miejsce na handel to okolice Mazowieckiej , że galerie wszystko położą ,
bzdury które wypisujesz o rynku nieruchomości - " moim zdaniem mieszkanie 1500zlm2 dom 1000zlm2 to juz bebechy i taka cene mozna z bolem serca jeszcze zaplacic " ,
ile to ci płaci pracodawca - 5 zł/godz brutto , że z chęcią wzięłabyś ( lub wziął ) pracę niani za 500 zł/m. - drugim razem piszesz : " przyjme na stancje studentke w zamian za opieke nad dzieckiem." ,
innym razem proponujesz komuś biznes spółkę zoo z wkładem min. 100 000zł,
oferujesz sprzedaż hurtową złota !585 próba po 60-70 zł/g ,
jako marlborom@wp.pl , rolnik " prowadze gospodarstwo rolne na Mazurach chetnie przejme gospodarstwo nawet odplatnie,prosze o kontakt marlborom@wp.pl.”" ,
a ostatnio w temacie : Dobry fotograf na ślub , 28-02-12 o11:41 , napisałeś : " dlaczego ty mi prace zabierasz?ja jz jestem zdecydowany ta te impreze,nie wtracaj sie gdzie cie nieprosza. "

... odnoszę wrażenie, że ty jesteś MATOŁEM ze skłonnościami do konfabulacji ,

RAZ podajesz się za KOBIETĘ , drugim razem CHŁOP , to się w końcu zdecyduj , ty TRZECIA PŁEĆ jesteś ?
czy wyznajesz zasadę , że potwór nie potwór , aby miał otwór ?

<<<<<<<<<<<<ZEZOWATE SZCZESCIE<<<<<<<<<<<

Juz dawno pisalam ze jestes Daunem,sa na to dowody,jestes dzieckiem po kazirodztwie,wiec prosze poczytaj swoje posty i co ty tu piszesz i wysylasz,ja niewiem skad to biezesz ale jak to ludzie z ZESPOLEM DAUNA maja problem w tym zyciu,ja jego niemam jestem bardzo szczesliwa i uczciwa co do mego pracodawcy,pozadym Panie Daunie moze i kiedys tam pisalam ze na Mazowieckiej bedzie super miejsce,ale to jest logiczne jesli pobuduja Galerie Veneda to tam bedzie rewelacja takie sa statystyki.

PANIE DAUN NIEPISZE PAN TU BZDUR JESLI PAN NIEUMIE LICZYC DO 10-ciu.

Hmm wpm nie obrażaj ludzi chorujących na zespół Downa. Jeśli Ciebie ta choroba nie dotknęła to nie znaczy, że nie dotknie Twoich dzieci.
Swoją drogą ciekawe, czy Twój szef wie, co Ty o nim, o jego firmie i co najważniejsze o sobie wypisujesz.
Ja takiej pracownicy bym nie chciała mieć, która robi swoją osobą antyreklamę butiku, tak?
Zastanów się trochę nad sobą i swoim życiem.

FIFFI RIFFI

wpm,

........... NIE PISZE ------ NIE UMIE !!!

żegnam ,

<<<<DAUN POZOSTANIE DAUNEM,TO JEST SWIETA PRAWDA.

<<<<<<<<ZEGNAM OZIEBLE<<<<<<<<<<<KRETYNA ZYCIOWEGO<<<<<

Czasem brak argumentów wyzwala agresję, wpm chłopie ogarnij się, wypij dla spokojności ziółka, toć w oczy kole Twój krzyk bezsilności.

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

tragedia z godziny na godzinę, zastawiam się jak to możliwe że jeszcze tam pracuje? blondynka? myślę że jak się trochę zestarzejesz to szef wywali Cie na bruk i zatrudni ładniejszą młodszą to wtedy jaśniej będziesz myśleć i się dowiesz jak to cie docenił i kim dla niego jesteś

pracowałem kiedyś w firmie w której szef codziennie gadał na zmianę jesteś dobry jesteś zły i tak dalej, starałem się a jak ja się zwalniałem to nawet słowa nie powiedział nic, mimo że pracowałem tam długo i dawałem z siebie wszystko często po godzinach, życie mnie nauczyło, że praca to jest od do i koniec, nie powinno go obchodzić czemu telefonu w domu nie odbieram, ile mam dzieci i jak się nazywają, praca jest od tego żeby pracować a nie od tego żeby litować się nad szefem, skoro on jest szefem to on ma tak robić aby ja mógł wywiązywać się ze swoich obowiązków, jak nie potrafi zwieść do butiku ludzi to jego problem ja mam mieć kasę na koncie, jeśli ja się nie wywiązuje to może mi zabrać premię lub zwolnić, takie są prawa rynku a nie głupie i naiwne twierdzenie że skoro dał mi prace.. to może mnie mieć na własność, teraz jest koniec roboty wychodzę minute po i tak jest najlepiej

<<<<<<<<<<<dO ALUSKA<<<<<<<<<<

Ty nigdy nie bedziesz miala wlasnej firmy,piszesz ze takiego pracownika jak ja bys nietrzymala u siebie w firmie?zeby pracowac trzeba byc kims,a nie udawac ze sie jest kims a w gruncie rzeczy jest sie nikim,niczym.

Oremi,,,,,,,,

Kazdy robi jak uwaza,ale troszke inteligencji wrodzonej trzeba w sobie miec,nie mozna byc kolkiem z plotu.

zauważ jedno ja nie pracuje za 800 tylko dwa razy więcej może nie dużo, ale wystarczająco na to co robię aktualnie, z czasem w miarę rozwoju osobowego i pogłębiającej się wiedzy zamierzam zarabiać więcej, jeśli nie da mi pracodawca to znajdę takiego co da,
nie będę czekać jak ty, aż galerie wybudują i mnie wywalą, a ty nawet nie będziesz wiedzieć kiedy...
...a to że będzie gadał jak to ci lokal odstąpi pod wynajem...
...pomyśl czasem kim ty w życiu jesteś i co osiągnęłaś? na pewno nie za wiele siedząc przy kasie, jak ty się nie weźmiesz za siebie to nikt za stanie przy kasie nie da ci więcej,
wyobrażasz sobie karierę sprzedawczyni? wiesz jaki jest odsetek bezrobotnych w tym fachu?
nawet ja mógłbym robić to co ty: i mówić pani/ panu jak ładnie pan /pani wygląda, to nie filozofia, tu nie ma rozmowy o rozwoju osobowym, czym szefowi możesz zaimponować nadgodzinami i tym że w święta pracujesz, czy że podłogę pozmywasz jak on nabrudzi?

także kołek.. dobry kołek np chemiczny potrafi utrzymać do dwóch ton na zaczepie zwykłe chińskie badziewie wyjmiesz ręką i złamiesz palcami

Wiesz wpm jakbym miała takiego pracownika jak Ty to z pewnością i moja firma by długo nie pociągnęła.
Jesteś strasznie żałosna, czy żałosny, bo w każdym temacie inaczej piszesz.

FIFFI RIFFI

800 na łape nazywacie uczciwością ?
wdowa z mieszkaniem i 2 ką dzieci zarabiająca 800 to uczciwość ?
ciekawe ilu z was zarabia po 1000 zł na łapę i mieszka na garnuszku rodziców
gdyby pracodawcy płacili uczciwie to nie kupowałbym spodni za złotówkę uzywanych tylko normalne nowe na które zapracowałem
jak masz własne mieszkanie to 400 na rachunki , jak jestes z poza miasta to jeszcze 300 na paliwo , i za 300 zł masz się nakarmic, kupic buty , spodnie, kurtkę pastę do zębów ,szczotkę, fryzjera , oraz leki ?
zawsze jadąc do pracy zarabiając 1000 zl będziesz patrzyć w stronę kina albo fajnego sklepu i zastanawiać się kiedy ja w koncu zarobię uczciwie dobre pieniądze i się tam przejdę.
a jak złapię gumę w aucie w drodze do pracy albo mi się autko spier*** to tez z własnej kieszeni w której 1000 zł zarabiam będę płacić tak
a jak juz nie będę miał ani złotówki to mam ze wstydu od znajomych pozyczać albo rodziców ?
ciekawe co by było gdybym jeszcze miał dzieci i za te 300 zł je wykarmił i siebie oraz ciuchy im kupił , to pewnie po godzinach pracy w niedziele bede pod kosciołem stal bo pracodawca mi tylko 1000 zł płaci tak ?
a moze jeszcze pomimo wykształcenia i wiedzy pracodawca zamiast zatrudnić pracownika spełniającego kwalifikacje woli zatrudnić znajomą po podstawówce albo kogoś ze znajomych pracownicy ktora u szefa pracuje ?

a mnie zastanawia takie pytanie

co jak pogorszy się bardziej bezrobocie w łomży , jak ludzie nie będą mieli środków do zycia a pomimo kwalifikacji nie znajdą pracy i skączy się im kasa ?ciekawe czy pracodawcy nie będą się wtedy bać nogi na ulicy postawić gdy spotkają desperatę !! oj ciekawi mnie to bardzoo ,ciekawi .

ale cóż, to są tylko zapewnie pytania mało dla kogo znaczące zapewnie moze i dla pracodawców , bo to dzięki pracownikom firma stoi i przynosi zyski.Częsciej się słyszy na pewno pochwały i ogląda ten szyderczy usmiech , zamiast uczciwe wynagrodzenie lub awans

oj chyba się rozpisałem ,ale pewnie podałem pytania najważniejsze na które chętnie posłucham odpowiedzi :)

nie trafi się desperata, nie szybko, mamy bezrobocie i ludzi którzy zarabiają - wyjdź o 15 i patrz ten sznur samochodów, o 16 i 17

ale fakt szyderczy uśmiech znam, tylko że to się nie zmieni, pochowani w wielkich furach domach i kolegami władzy, nic im nie zrobisz nie będzie pogromu, każdy powie uczciwy pracodawca i podatnik, taka jest zgnilizna dookoła a każdy ma to w d.. woli się nie mieszać bo i po co,

u nas sam wiesz jak jest, sól drogową sypią do wędliny, żeby po kosztach to kim jest pracownik?

mój pracodawca kiedyś mówił że koszty pracy pracownika to jest nic, on tego nawet nie liczy... a za 800 znajduje się ..

..wpm - nie zamierzam obrażać, ale jej światopogląd odbiega od mojego - skrajnie, nie ma dziewczyna pojęcia o czym mówi

Jak powiększy się bezrobocie w Łomży i ludzie mimo kwalifikacji nie będą mogli znaleźć pracy to albo wyjadą do innego miasta (o ile nie mają tu czegoś co ich trzyma-dom, mieszkanie, chorzy rodzice) lub za granicę- co jest bardziej prawdopodobne. Człowiek od tysięcy lat walczy o przetrwanie z tym że co epoka to inne przeciwności. Kiedyś to było bieganie za mamutami żeby mieć co zjeść, a teraz bieganie za pracą.
Coraz częściej myślę, że tego mamuta łatwiej było złapać niż dziś pracę...

FIFFI RIFFI

;-)

Na takie warunki, jakie mial czlowiek ganiajac za mamutem, to teraz wystarczy zebrac troche puszek...

To o mamutach to była przenośnia.
A przenośnie trzeba interpretować stosownie do obecnych czasów.

FIFFI RIFFI

Niezupelnie...

"Człowiek od tysięcy lat walczy o przetrwanie z tym że co epoka to inne przeciwności."

Zgadza sie. I co? Tak trudno teraz przetrwac? Nie slysze zbyt czesto, ze ktos umarl z glodu... Wystarczy poczytac to forum, zeby zauwazyc, ze piszac "brakuje na zycie", wiecej osob ma na mysli "brakuje na kino i markowe ciuchy", niz "nie mam co do gara wlozyc".

Na to co inni rozumieją przez pewne słowa i stwierdzenia nie mam wpływu.
Ja wyraziłam swoje zdanie. Podniósł się standard życia to i wymagania się podniosły.
METAFORA. Powtarzam...

FIFFI RIFFI

Podniósł się standard życia to i wymagania się podniosły.

Zgoda. A skoro podniosly sie wymagania co do standardu zycia, to i trzeba na to wiecej pracowac.

Niekoniecznie.
Pracodawca może dać podwyżkę, premię, można awansować.
Nie trzeba więcej pracować.

FIFFI RIFFI

Wiecej pracowac, w sensie wypracowac wiecej zysku.

Ty piszesz o efektach, ja pisze o przyczynach, czy warunkach potrzebnych do podniesienia standardu zycia.
Podwyzka, premia, awans to efekty uczenia sie, rozwoju, zdobywania doswiadczenia i wypracowywania wiekszych zyskow.

Niektorym sie wydaje, ze 50-calowy TV, modne ubrania, kino i rozrywki to jakies "minimum socjalne" jakie im sie od zycia nalezy. A kto ma na to zapracowac?

Yyyyyy Dran myślę, że Ci się tematy pomyliły----> zerknij na pierwszy mój post..
ZAMYKAM temat, bo za dużo tu odp NIE na temat.
Pozdro.

FIFFI RIFFI

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org