wtorek, 22 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
czyszczenie laptopa

Laptop uzywany od 4 latach od pewnego czasu mocno sie grzeje i glosno chodzi. Pewnie trzeba go przeczyszcic. Ile kosztuje taka usluga i kogo polecacie?

h0jowe forum

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: czyszczenie laptopa

http://www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&q=sprezone+powietrze+laptop&gbv=2&oq=sprezone+powietrze+laptop&aq=f&aqi=g1&aql=&gs_sm=e&gs_upl=2625l11829l0l12579l25l25l0l0l0l0l329l4738l0.13.11.1l25l0

odezwji sie do mnie na meila com454@wp.pl

mokrą ściereczką i domestosem

Mam ten sam problem.com 454 a ile kosztuje taka usługa u Ciebie?

Jesli macie takie problemy piszcie do mnie na meila napewno bedzie taniej jak w serwisie pomoge

wyczyszczenie laptopa nie polega jak piszą na jakiś poradach stronach internetowych sprężonym powietrzem tym powietrzem owszem da się coś tam przedmuchać ale na pewno wszystkiego się nie da wydmuchać laptop może się nadal grzać. Ja jak oczyszczam z kurzu i innych za nieczystości laptopa od razu przesmarowuje na nowo procesor. Pasta termo przewodząca po pewnym czasie zaczyna wysychać tracić swoje właściwości co powoduje grzanie się procesora a co za tym idzie:zawiesza się system,przegrzewa się procesor co powoduje szybsze zużywanie takiego procesora, głośna praca i inne skutki

com454 nie na ciągaj ludzi na dodatkowe koszty fachmanie:)

grzeje się to zakurzony jak nie masz pewności to w każdym serwisie wezmą za to z 10zł nie więcej to ile weźmie kolega wyżej 8zł czy 5zł?opłaca się gitarę zawracać?

Andy C po co ty się myjesz weź się popsikaj tym sprężonym powietrzem będzie taniej mniejsze złożycie wody i szybciej!

Andy C po co ty się myjesz weź się popsikaj tym sprężonym powietrzem będzie taniej mniejsze złożycie wody i szybciej!:)

znajomym to za przysłowiowe piwko bym zrobił.

com454 nie oszałamiaj się.

Andy C nie oszałamiam się w ogóle to skąd ty żeś wziął taki wyraz stwierdziłem tylko fakt bo zamiast używać szczotki do zębów to powinieneś kupować sprężone powietrze i nim czyścić zęby pamiętaj o oszczędnościach!

com454:)
A jak spierniczysz sprzęt to pokrywasz koszty naprawy lub wymiany części???

Czy oddajesz właścicielowi i masz wszystko w duszy??

:):):)

com454 pisz sobie co tam ci do głowy wpadnie w końcu ty bierzesz za ta fachowa pomoc kasę.

maruda a dlaczego piszesz o spierniczonym sprzęcie ja nie tylko potrafie wyczyścić ci laptopa ogólnie prowadzę serwis takze nie wiem skąd ci przyszło to do głowy nie zdażyło się jeszcze żeby mój klijent był nie zadowolony z mojej roboty tylko koszt roboty jest znacznie mniejszy jak kasują inne serwisy nie mam czasu na wyjaśnienia jeśli macie problemy ze swoimi lapkami piszcie na meila Pozdrawiam i Życze Miłego Dalszego Świętowania

Pytam bo w czasie czyszczenia zdarzają się różne rzeczy a później taki domorosły czyściciel umywa rączki po swojej spartaczonej robocie :):)

Ależ sie uczepili;-)Padł temat czyszczenie laptopa,ktoś się odezwał a Wy atakujecie.Na co i po co?

Omanio :)
Nie uczepili się tylko skoro ktoś się ogłasza na forum to i powinien ponościś odpowiedzialnośc za sprzęt oddany do naprawy lub czyszczenia .

A gdybyś ty oddała swój sprzęt do czyszczenia i okazało się że po takim czyszczeniu nie działa ??

Była byś zadowolona??

com454 od razu było podać nazwę firmy .

marudo wpadlem tu jeszcze na sekunde jak ty sobie wyobrażasz przepuścmy ty mi dajesz lapka do czyszczenia okej ja sie biore za robote i mowie przyjdz jutro otej i tej godzinie ty przychodzisz i co lapek nie dziala wiesz jesli oddasz partaczowi laptopa to zrobi tak jak piszesz ale konsekwencje z tak zwanego pseudo fachmana trzeba wyciagnać więc albo zwrwaca ci koszty naprawy w porzadnym serwisie albo podsumowujesz i oddaje ci kase za lapka ale nie tak ze biezesz go pod pache i dziekujesz i co moze jeszcze mu zaplacisz za to ze lapek nie pracuje

Autor: com454 (---.elomza.pl)
Data: 25-12-11 15:21

maruda a dlaczego piszesz o spierniczonym sprzęcie ja nie tylko potrafie wyczyścić ci laptopa ogólnie prowadzę serwis takze nie wiem skąd ci przyszło to do głowy nie zdażyło się jeszcze żeby mój klijent był nie zadowolony z mojej roboty tylko koszt roboty jest znacznie mniejszy jak kasują inne serwisy nie mam czasu na wyjaśnienia jeśli macie problemy ze swoimi lapkami piszcie na meila Pozdrawiam i Życze Miłego Dalszego Świętowania
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Jak to nie masz czasu na wyjaśnienia ?
A na forum siedzieć i się ogłaszac masz czas?

A ja chcę tylko wiedzieć czy sprzę który ci powierzę wróci do mnie w stanie nienaruszonym :):)
Serwisy które biorą o 3zł. drożej od Ciebie mi to gwarantuja a ty ???

kiedy mi zaczął się grzać i buczeć wyłączyłem, przytknąłem rurę do odkurzacza do "kratki" i włączyłem odkurzacz na kilka sekund. Czytałem wcześniej, że jest to ryzykowny pomysł i można zniszczyć komputer, ale zaryzykowałem i nic się nie stało, a pomogło. Jeśli laptop ma 4 lata to chwilę bym pomyślał, i zamiast do serwisu skierował swe kroki do odkurzacza ;-)

Autor: com454 (---.elomza.pl)
Data: 25-12-11 14:43

Andy C po co ty się myjesz weź się popsikaj tym sprężonym powietrzem będzie taniej mniejsze złożycie wody i szybciej! >> No i na koniec trzeba dupcię tą pastą chłodzącą przesmarować!!! <<

fanka bocianka myślę że jesteś fetyszystko bo zawsze masz dziwne w głowie:)))))

w tym wypadku o tą pastę mi chodziło bo to ważna rzecz.

Nie róbcie problemu! jak druch Dąbrowski załatwi odkurzacz to wam laptopy gratis poprzeczyszcza.

fanka bocianka po kosztach własnych bym Tobie to zrobił bez ściemy;) mi nie zależy na kasie:)

Chłopak chciał się popisać wiedzo o overclocking/u hehe a niech się chwali na forum Ja tam swoje wiem:)

Mój laptop jest wodoszczelny więc się nie kurzy i przeczyszczać go nie ma potrzeby jak coś to do wanny i na sznurek.

Sprawdź co się grzeje i podaj temperatury. Ocenimy czy aż tak bardzo wymaga serwisu, może wystarczy pędzelek i odkurzacz.
http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Fanka bocianka czasami mnie irytujesz czasami lubię Twoje poczucie humoru:)

To może Andy C zajmiesz się moim lapkiem,skoro kasy nie bierzesz to tak po znajomości forumowej.

Omania nie wierze że nie mas kogo poprosić o odkręcenie kilku śrubek w lapku;)za free. Nie biorę pieniążków za takie drobnostki tylko ta osoba co daje mi lapka do przeczyszczenia ma do mnie całkowite zaufanie wie że łapek nie wkładam tam gdzie nie potrzeby:)

Sam widzę że znasz kilkanaście osób z tego forum i nikt nie jest wstanie Ci pomóc? Boje się Twego towarzystwa bo widzę ile kolegów masz za sobą i jak coś zpitole to będą mnie ganiać po mieście i po necie:))

heheheh Andy C domyślam się że jednego kolegę masz na myśli;-)))
No a co do lapka to nie mam kogo poprosić,na mieście jest jakiś serwis nad którym sie zastanawiałam;-

Omania uprzejmie służę wirtualną pomocą zawsze:)) a Ilu letniego masz labka
i jakiej firmy?
http://www.4lomza.pl/szukaj.php?q=laptop

Mam asusa,jakieś 4 lata.Grzeje się i głośno chodzi.

MASAKRA ...

no aż taka masakra to nie...;-D

Omania nie wiem ile kosztuje w serwisie taka usługa bo z nich nie korzystam sadze że parę groszy . wystarczy odkurzyć lapka ewentualnie wpuścić kilka kropelek oleju do wiatraczków i powinno być ok:)

tak czy siak to robota nie dla mnie;-)także jutro pewnie przejdę się do salonu i będe miała problem z głowy;-)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org