wtorek, 05 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Agricola

Witam!
Jest zainteresowany ta gra i mam takie pytanie czy ma ktos na sprzedaż/ wypożyczenie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Agricola

Bardzo fajna gra. Myslę, że znajdziesz ją na allegro. Raczej nikt się nie odważy wypozyczyć :)

Nie mowie tutaj ze za darmo wypożyczyć.

Tu nie chodzi o pieniadze. po prostu myślę, że koneserzy gier planszowych bardzo o nie dbają i będą się bać wypożyczyć jakiś egzemplarz :) Ewentualnie mogą zaprosic do wspólnej gry. a czemu nie kupisz sobie agricoli? jak lubisz w nia grać to sadzę, że warto zainwestować.

W temacie gier planszowych chętnie pomogę.
Z chęcią też objaśnię zasady Agricoli, najlepiej grając :) Jej jedynym mankamentem jest cena, ale jest to rekompensowane przez wielką przyjemność którą generuje gra. I nie ważne w ile osób, Agricola jest rewelacyjnie grywalna w każdą ilość - np przy "Filarach Ziemi" już nie jest tak przyjemnie.
Co do wypożyczenia, MIJ dobrze napisała - trochę bym się bał pożyczyć mój egzemplarz.

Tu część mojej kolekcji:
http://boardgamegeek.com/collection/user/Indarek?own=1&subtype=boardgame&gallery=large&ff=1
W większości są to polskie edycje, albo angielskie z polskimi zasadami.

A tu jest temat na 4lomza o planszówkach i ogólnie o grach (innych niż komputerowe).
http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=47742&t=47691 Generalnie jest w Łomży kilka osób które kultywują tą formę rozrywki, gdybyś był zainteresowany - pisz.
gg 1364452

Indar, a co powiesz o Carcassonne? Jak wypada na tle pozostałych w swojej klasie? Grałem raz w nią i nie wiem, czy są lepsze czy nie. Cały czas myślę czy jej nie kupić, czekam, aż będzie dużo polskich dodatków i kupię hurtem:)

To klasyka w swojej klasie - czyli gier familijnych. Gra dla każdego, zasady są tak opracowane że gra "chodzi" dobrze i na 5 i na 2 osoby. Na jej korzyść przemawia cena, jak na grę nie jest duża, a i na rynku wtórnym można kupić za niewielką cenę.
- proste zasady (gra jest bardzo prosta, nawet 12-latek załapie zasady)
- niska cena
- duża grywalność
- gra dla każdego

Minusem jest niestety losowość, ale nie przeszkadza za bardzo w grze.

Można pograć na rozgrzewkę przed czymś większym:) To również dobra pozycja jeżeli chcemy kogoś zachęcić do grania ogólnie w planszówki. Ja jej nie posiadam, ale to tylko dlatego że zawsze ktoś ją ma i targa do grania ;) Chociaż drugą sprawą jest to że wolę trochę większe "kobyły".
Wczoraj np ścieraliśmy się w Hannibala:
http://boardgamegeek.com/image/1006749/hannibal-rome-vs-carthage
To strategia dla dwóch osób, II Wojna Punicka - Hannibal tłucze się z Rzymem. Na szczęście kolega grając Kartaginą nie zdołał przełamać potęgi Rzymu i musiał wracać do Afryki.
Ale to zupełnie inny rodzaj gry, Carcassone to tzw Eurogra (podobnie jak Agricola czy Filary Ziemi), Hannibal to startegia na "kartach".
Prawdopodobnie w najbliższych dniach będziemy grać w Agricolę z Gio, jakby ktoś był zainteresowany to proszę o kontakt.

GIO, odezwij się do mnie - przez roztargnienie nie zapisałem kontaktu do Ciebie.

a może ma ktoś na sprzedanie battlefield 3 na PS3

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org