Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przedszkole nr 14 w Łomży. |
Co myślicie na temat tego przedszkola? Chcę zapisać tam córeczkę.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przedszkole nr 14 w Łomży. |
przejdz sie do przedszkola w godzinach kiedy rodzice odbieraja dzieci i z nimi porozmawiaj bedziesz miałą rzetelną opinie
|
|
proponuję lepiej zastanowić się nad przedszkolem nr 15, nigdy w życiu do 14!
|
|
Moje dzieci od 2 lat chodzą do 14 i jestem zadowolona. Jest co prawda jedna pani, której już nigdy nie powierzę opieki nad którymkolwiek dzieckiem. Na szczęście chyba w tym roku odchodzi na emeryturę. Poza tą ***** wszystko ok. Ta ***** jest nauczycielką jeśli dobrze kojarzę w 4-latkach. Myślę, że w każdym przedszkolu znajdzie się jakieś "ale". W tym konkretnym chyba to jedyne.
|
|
A mozesz cos wiecej napisac, z jakich powodow nie polecasz 14 ?
|
|
Ponawiam temat. Proszę o opinię rodziców na temat przedszkola nr 15 o przedszkolu nr 14 słyszałam wiele złych opinii między innymi że dzieci jak płaczą są zamykane w łazienkach, rozmawiałam również z rodzicami którzy odbierali swoje pociechy z tego przedszkola i niestety opinia ta się potwierdziła. Proszę o szczere opinie na temat przedszkola nr 15 na ulicy Kołłątaja. Czy tam podobne historie się nie powtarzają? Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi.
|
|
Mój syn ma 4 latka i chodzi do 15. Oboje z żoną jesteśmy bardzo zadowoleni. Syn bardzo chętnie tam chodzi, panie są bardzo miłe, tak mówi mój syn. Z tego co do tej pory zauważyłem, jestem w stanie polecić to przedszkole. Jestem zadowolony z tego, że jeśli mój syn nie chce zjeść danego posiłku nie jest do tego zmuszany, zje tyle ile chce lub dostanie coś w zamian, dodam, że jest alergikiem i w przedszkolu ma dietę.
|
|
Majorka011- to samo slyszalam o tym zamykaniu w lazience. Ale nie wiem, czy to prawda, az nie chce sie wierzyc, ze cos takiego moze miec miejsce. O 15 znam tylko jedna opinie i jest ona dobra. Corki mojej ciotki tam chodzily i nie bylo zastrzezen.
|
|
Na temat Przedszkola nr. 14 było dużo różnych plotek tak jak zresztą o innych Łomżyńskich przedszkolach. Zmieniła się dyrektorka która długo pracowała na to aby odzyskać dobre imię przedszkola i udało jej się to w 100%. W celu wyjaśnienia nikt nikogo w łazience nie zamykał nie wierzcie wszystkiemu co usłyszycie od innych. Tyle ile rodziców tyle będzie opinii na temat przedszkola jak również pracującej w niem kadry. Tyle z mojej strony a przedszkole polecam jak najbardziej
|
|
takjak - trudno nie wierzyć skoro rozmawiałam z jedną z mam której starsze dziecko ostrzegało młodsze aby w przedszkolu nie płakało bo go Pani zamknie w łazience. Chyba dzieci wiedzą najlepiej co tam się tak naprawdę dzieje. Poza tym o tych kretyńskich praktykach stosowanych w tym przedszkolu słyszałam od kilku już osób także w każdej plotce jest trochę prawdy. Dziwię się tylko że w XXI wieku dochodzi do takich rzeczy. Co do przedszkola nr 15 - dziękuję za wszystkie opinie, właśnie tam zapiszę swoje dziecko.
|
|
Opinie wystawione przez internautów na temat przedszkola nr 14 przeczytałam z oburzeniem. Mam już trzecie dziecko w tym przedszkolu i nie wyobrażam sobie aby moje dzieci uczęszczały do innego. Jest kilka powodów: Miła fachowa obsługa, piękne estetyczne wnętrze lśniące czystością. Dyrekcja traktuje każde dziecko i rodzica wyjątkowo. Wysoko wykwalifikowana kadra. Super przygotowanie 6 latków do szkoły, można zasięgną opinii ze szkoły nr 10. Wiarygodnośc dobrej opinni świadczy o zwiększaniu co roku liczebności dzieci co zatym idzie adoptowanie dodatkowych sal dydaktycznych. Wiem że 14 w tym roku przebija chyba wszystkie przedszkola ilością zgłoszonych kart na przyszły rok szkolny! Poniewż mam najświeższe informacje , że jest ich 252 na 175 miejsc. Wracając do zamykania w łazience dzieci do wielka bzdura! Każdemu rodzicowi z ręką na sercu polecam to przedszkole o ile uda się dostac do niego? Pozdrawiam !
|
|
aga111 - troszkę przesadzasz. "Estetyczne wnętrza ???" - byłam tam i nie widzę w tym przedszkolu nic estetycznego i pięknego. Wszystko stare i zniszczone. Zobacz jak jest w wesołym słoneczku albo w małym artyście. "Błyszczące ?" - chyba masz na myśli te stare wypastowane linoleum. "Zwiększenie liczebności dzieci" - wyż demograficzny, tylko i wyłącznie w całej Polsce brakuje miejsc w przedszkolach. "O ile uda się do niego dostać" - z tego co rozmawiałam z dyrektorką nie ma najmniejszego problemu.
|
|
Majorka011-to jesli tak cie zachwyca Maly Artysta czy tez Wesole Sloneczko to po co chcesz znac opinie na temat 15???? tam tez nie ma najnowszych hitow mody!!! ja tez mam dziecko w 14 i jestem zadowolona!uwazam ze jest tam estetycznie i czysto co bardziej mi odpowiada niz ekstra nowe hity meblowe! a co tam takiego starego i zniszczonego zes widziala???? a ze jest linoleum-no to co??najwazniejsze ze czyste linoleum a nie np.terakota po ktorej dziecko biegnac moze sobie wieksza krzywde zrobic!!! tylko nie mow ze dzieci nie biegaja badz tez nie powinny biegac-to jest najnormalniejsza rzecz na swiecie!!! zarowno 14 jak i 15 jak rowniez wiele innych przedszkoli w Lomzy maja swoje plusy i minusy.z czyms takim jak zamykanie w lazienkach ja sie w 14 nie spotkalam a rozmawiam ze swoim dzieckiem i z innymi matkami tez-nikt mi tych "rewelacji" nie potwierdzil!!! owszem jakis system ponoszenia konsekwencji za takie czy inne zachowanie jest-ale jest to ogolnie stosowane w KAZDYM powtarzam KAZDYM przedszkolu!!!wiec nie mowcie ze to tylko 14 taka jest!!! a wracajac do Malego Artysty i Wesolego Sloneczka--to sa to stosunkowo nowe przedszkola prowadzone przez Edukatora i sa one troszke inaczej dofinansowywane gdyz program i idea Edukatora jest troszke zroznicowany co sprawia ze bardzo dobrze sie sprawdza ,ma bardzo dobre wyniki i jest zachwalany przez wielu!!! ale to sa nowe przedszkola gdzie dokonano wielu przerobek ,remontow ,zakupu nowych mebli itd.praktycznie na raz!natomiast kazde inne przedszkole musi tak zarzadzac pieniedzmi zeby starczylo na wszystko a nie tylko np. na remont od A-Z-po to tylko zeby ktos mogl powiedziec "no w przedszkolu mojej pociechy to wszystko nowka"!!! mysle ze bledem jest takie ocenianie przedszkola-kto wie jak bedzie wygladac M-A,W-S za pare lat gdy beda one mialy po 15 lat?czy beda tam wystarczajace fundusze na ciagle NOWE RZECZY??? juz na dzien dzisiejszy maja oni prawie taka sama sytuacje z dofinansowywaniem wiec po co porownywac pod katem wystroju!!! ja uwazam rowniez ze 14 ma swoj ladny wystroj-jest kolorowo,milo i czysto.a poza tym uwazam ze dzieci chodza do przedszkola po to zeby sie czegos nauczyc a nie po to zeby przechwalac sie kto ma nowsze kredki a kto ladniejszy dywan na podlodze w sali!!!
|
|
Slyszalam plotki na temat zamykania w lazience. Ale pomyslcie tak logicznie, gdyby to byla prawda, to by az huczalo w lomzy na ten temat i pewnie zajalby sie tym ktos wyzszej rangi. Mam male pytanko, czy slyszeliscie zeby zdarzylo sie, ze z braku miejsc dziecko sie nie dostalo? Czy pierwszenstwo maja dzieci, ktorych rodzice obydwoje pracuja, czy to bez znaczenia?
|
|
wlasnie-plotki.gdyby to byla prawda to nie tylko ja ale tez i inne matki z "mojej grupy" wiedzialyby o takich zdarzeniach. jesli chodzi o brak miejsc -no to niestety moze tak byc ze dziecko nie bedzie przyjete-jesli jest 25 miejsc to nie moze byc 26-27- bo kto poniesie odpowiedzialnosc gdy cos sie stanie? co do pracy obojga rodzicow badz tez nie to ja do tej pory nie spotkalam sie zeby ktos zwracal na to uwage.
|
|
Rozmawiałam z Panią dyrektor i w pierwszej kolejności przyjmowane są dzieci pracujących rodziców. Także a to znaczenie.
|
|
jesli tak jest to oznacza to ze jest duzo dzieci chetnych i w pierwszej kolejnosci beda przylmowane te dzieci ktorych rodzice pracuja.jednak nic nie stoi na przeszkodzie osobiscie porozmawiac z pania dyrektor-roznie to w dzisiejszych czasach bywa: dzis ktos moze nie pracowac a np.za miesiac moze juz miec prace.najlepiej o takich sprawach rozmawiac bezposrednio z dyrekcja.
|
|
Jeśli chodzi o przyjęcia dzieci do przedszkola 14 to także mam informacje, że w pierwszej kolejności będą przyjmowane dzieci pracujących rodziców. Kontynuując temat, uważam, że negatywne opinie o tym przedszkolu są mocno przesadzone. Ja zawsze z przyjemnością odprowadzam swoje dziecko do niego. Jest b. estetycznie, kolorowo i czysto. Widzę, ile dziecko się nauczyło, jak się rozwija a co najważniejsze jest zadowolone i zadbane.
|
|
Witam serdecznie. Czytając powyższe NEGATYWNE opinie muszę przyznać, że jest to wielka przesada. Sama jestem matką, mam dwójkę dzieci - chłopiec, dziewczynka. Moje pociechy chodzą od trzech lat do Przedszkola nr 14 i przyznam, że mam problem z odciągnięciem ich z przedszkola aniżeli z przyprowadzaniem go do niego, ponieważ moje dzieci ( z obserwacji twierdzę, że nie tylko) zawsze chętnie się bawią i szczerze mówią jak wygląda pobyt w przedszkolu - NIGDY NIE NARZEKAJĄ !!! Jestem baczną obserwatorką i osobiście twierdzę, że wiele problemów jest w rodzicach, skoro sami nie potrafią poradzić sobie z dzieckiem to kto ma to zrobić??? do przedszkola dziecko przynosi to czego nauczyło się w domu - system wartości, zasady, może warto zastanowić się nad tym skąd wynikają problemy a nie nad ich skutkami? TO RODZIC JEST AUTORYTETEM DLA DZIECKA A NIE NAUCZYCIELKA i to z niego dziecko czerpie wzorzec postępowania. Jestem całkowicie pewna, że w tym przedszkolu Państwa pociecha znajdzie poczucie bezpieczeństwa, szacunku, akceptacji oraz możliwość rozwoju w sprzyjających mu warunkach. Apropo Pani Dyrektor - zawsze wita mnie i żegna serdecznym uśmiechem - mówi to samo za siebie, to nie nowe wyposażenie świadczy o możliwościach przedszkola, lecz duch jaki tam panuję.
|
|
jezeli wam nie pasuje to zapiscie swoje dzieci do innego . Moja corka chodzi i nie chce z niego wyjsc A dyrektorka jest naprawde super taka jak powinna byc pomocna i ambitna . przedszole wyglada super bo wczesniej przed zmiana dyrektorki nie bylo takie .... Imprezki rozne Polecam w 100% MAdZiUlka
|
|
Tylko przedszkole nr 5
|
|
A może ktoś powie coś na temat przedszkola 4 i 8?
|
|
Prawda wygląda tak, że w państwowych przedszkolach przynajmniej wychowawczynie maja ukończone studia kierunkowe. W Małym Artyście mają np. zarządzanie i marketing, albo resocjalizację i mówią, że tak ma być. (przedszkolanki otwarcie o tym mówią rodzicom ze śmieszkiem na twarzy). Dlatego ja myślę, że jeśli przedszkole to tylko państwowe z dobrze wyszkoloną kadrą, nawet ze słabszymi mebelkami, bo o dobrą atmosferę zadbają ludzie a nie meble.
|
|
Czy Ty Maniuszek masz dziecko w Małym Artyście skoro jesteś tak dokładnie poinformowany o wykształceniu pań nauczycielek??
|
|
Tak naprawde to wystarczy miec przygotowanie pedagogiczne z edukacja przedszkolna lub wczesnoszkolna i odbyty staz i mozna pracowac w przedszkolu, czyli licencjat np. z resocjalizacji i podyplomowka z przygotowania pedagogicznego juz cie do tego uprawniaja. Pomoce pan wychowaczyn to zazwyczaj osoby, w trakcie studiow lub wlasnie po innych kierunkach. A co do pracy tych Pan, to trzeba robic z powolania i z sercem, bo niestety dzieci w wieku 3-5 lat potrafia ostro dac w kosc, a w grupie jest ich przeciez okolo 30stki, ale niestety coraz czesciej spotykamy tam mlode osoby ledwo po studiach, gdzie niestety teoria niezastapi praktyki. Dlatego najlepszy sposob to podpytac rodzicow innych przedszkolakow... Z tego co pamiętam przedszkole nr 4 to przedszkole integracyjne i tam pracuja ludzie z wyksztalceniem i doswiaczeniem.
|
|
Moje dziecko chodzi do Małego Artysty i obie jego Panie mają odpowiednie wykształcenie. A słabsze mebelki Maniuszku nie gwarantują jeszcze, że wszystkie panie w przedszkolach publicznych mają ukończone studia z wychowania przedszkolnego, bo z tego co wiem również kończą uprawniające do pracy w przedszkolu podyplomówki.
|
|
Miałem tam dziecko, ale niedługo. Na szczęście w 14 w połowie roku znalazło się miejsce. Część pań w Małym Artyście ma tylko licencjaty (z różnych kierunków, najczęściej niepedagicznych, a nawet nienauczycielskich). Podyplomówkę można zrobić jak ma się magistra i to kierunku zbliżonego, więc pani po ekonomii nie zrobi przedszkolnej :) Jeśli chodzi o pomoc nie ma obowiązku, aby miała nawet maturę, więc resztę można samemu sobie dopowiedzieć.
|
|
Maniuszku Jak ma magistra ekonomii to mozna zrobic podyplomowke pedagogiczna, gdyz moze ktos chciec uczyc wlasnie ekonomii... I mozna juz po licencjacie robic przygotowanie, a czasem nawet na II roku studiow, zalezy od uczelnii i kierunku!! I panie w "MAŁYM ARTYŚCIE" mają wykształcenie pedagogiczne, a jak je zdobyły, no to już o szczegóły je pytaj :) Ale na pewno mają!! Kazda przedszkolanka musi miec takie prawo, nie musi posiadac pomoc przedszkolanki.
|
|
Maniuszku! Wkurza mnie Twoja pewnosć siebie co do wykształcenia tych pań. Czyzbys widział ich teczki osobowe?!! A co do podyplomówek to się mylisz, ale to już wyjaśniła Ci Angel. Moim zdaniem w kazdym przedszkolu mogą pracować nauczycielki mniej lub bardziej kompetentne, bez względu czy jest to przedszkole publiczne czy niepubliczne.
|
|
Chodziło mi raczej o to, że nie można zrobić podyplomówki z pedagogiki wczesnoszkolnej, czymś zupełnie innym jest kurs pedagogiczny nie dający uprawnień do nauczania przedszkolnego. Jestem pewny, że nie wszystkie panie w małym Artyście mają skończony akurat ten kierunek. Bynajmniej w ubiegłym roku dwie dokształcały się, a reszta nie musi mieć najwyraźniej wychowania przedszkolnego. Może sama zapytaj przedszkolanki o ich wykształcenie, albo samą panią dyrektor. Moim zdaniem rodzice powinni być informowani o takich "szczegółach".
|
|
Ale nawet po skończonych innych studiach licencjackich mozna zrobić studia uzupełniające i potem podyplomówkę, a co do nauczycielek mojego dziecka to jestem pewna, że są kompetentne i mają odpowiednie wykształcenie. Poza tym ilość rodziców, która posyła swoje dzieci właśnie do tego przedszkola o czymś świadczy! Nie sądzisz chyba, że im wszystkim obojętny jest los ich dzieci! Wydaje mi się, że na pieńku miałeś z którąś z pań, że tak je obsmarowujesz. Może skrytykowały Twoje metody wychowawcze, albo zachowanie twojego dziecka...
|
|
Konkretnie piszę nie maja ukończonej pedagogiki wczesnoszkolnej. Chcesz zapytaj konkretne panie, albo panią dyrektor i niech wskaże Ci te które mają.
|
|
Maniuszku a wiesz, ze sa specjalne podyplomowki pedagogiczne z przygotowaniem wczesnoszkolnym i przedszkolnym. Chociazby w NWSP - BIAŁYSTOK i UW - WARSZAWA. I jeszcze jedno czasem na "mniej wyksztalcona" potrafi wlozyc wiecej serca w swoja prace niz ta "profesjonalna pani przedszkolanka", gdyz na takich studiach ucza jak postepowac z takim dzieckiem i zachowac sie w danej sytuacji, czego uczyc, jak sie bawic, a nie jak okazac dziecku milosc i jak sie do niego przywiazac... I uwierz mi na studiach jest wiecej teorii niz praktyki, bo I rok to sama teoria!! A w ogole co mozesz wiedziec o dziecku przez max xxx h praktyk, przeciez kazde dziecko jest inne, inna psychika, rozwoj, wrazliwosc, rodzina, itp. A w grupie masz okolo 30stki dzieciaczkow.
|
|
A i jeszcze jedno jestem na II roku pedagogiki, bo I rok to pedagogika ogolna i teraz jestem w trakcie wybierania specjalności. A żeby wiedziec co chcemy wybrac zorganizowano nam praktyki (kazdy dzien w innej placowce), a były to: przedszkola, klasy I-III, klasy integracyjne, domy dziecka, zaklady karne i poradnie uzaleznien oraz domy pomocy spolecznej, a takze policja. I szczerze najciezej jest wlasnie pracowac z maluchami w przedszkolach i dziecmi w domach dzieckach, ale dzieki temu wiem, ze na pania przedszkolanke sie nie nadaje i wybiore co innego. A skoro tak latwo jest krytykowac to sam sie postaw w ta role za max 1200 zl, a ciekawi mnie jedna jeszcze rzecz jakie Ty masz Maniuszku wyksztalcenie i czy tez znakomicie spisujesz sie w swoim zawodzie, o ile w nim pracujesz, bo wiesz latwo jest krytykowac, ale gorzej ja zniesc!!
|
|
Maniuszku piszesz, że nie mają ukończonej pedagogiki wczesnoszkolnej... no i bardzo dobrze, bo do pracy w przedszkolu ona nie uprawnia, no chyba, że w zerówce. Pedagogika wczesnoszkolna obejmuje głównie klasy 1-3 a w przedszkolu potrzebna jest przedszkolna albo edukacja elementarna, która obejmuje dzieci w wieku 2-9 lat.
|
|
Tak moja droga masz racje można na tych uczelniach uzupełniać wykształcenie, ale panie pracujące w Małym Artyście tego nie robią, nieczęsto uczestniczą też w szkoleniach z ODN. To, że można się uczyć nie znaczy, że one się uczą, zrozum to. Większość wychowawczyń z M.A. nie ma wykształcenia ani z elementarnej, ani z przedszkolnej.
|
|
Zresztą porozmawiaj z nauczycielkami z M.A., one same o tym mówią, że mają zupełnie inne studia pokończone.
|
|
Nie wiem, która z tych nauczycielek i czym zaszła Ci tak bardzo za skórę, ale nie masz racji. To, że większość z nich nie ma odpowiedniego wykształcenia to totalna bzdura. Moje dziecko chodzi do tego przedszkola 4 rok i przez te lata wszystkie jego panie miały odpowiednie kwalifikacje do pracy w przedszkolu!!! A poza tym skąd jesteś tak dobrze poinformowany, że panie się nie dokształcają i nie uczestniczą w szkoleniach?! Szkolić się można nie tylko w ODN. Są jeszcze rady szkoleniowe itp w placówce przedszkolnej. A słyszałeś kiedykolwiek o samodoskonaleniu?! Jesteś bardzo niesprawiedliwy i Twoje opinie nt nauczycielek pracujących w Małym Artyście są bardzo krzywdzące. Wydaje mi się, że bardzo zależy Ci na krytykowaniu tego przedszkola, tylko zastanawiam się dlaczego... Znam wiele rodzin, z których kolejne już dziecko chodzi właśnie do Małego Artysty i bardzo to sobie chwalą.
|
|
potwierdzam wiadomość, że są nauczycielki w Artyście, które nie mają ukończonów studiów z zakresu edukacji przedszkolnej, ale mają obowiązek ukończenia takowych...
|
|
oj oj wystarczy wejśc na stronę Artysty w zakładkę o kadrze i tam jest wszystko. Jeśli ktoś skończył kierunkowe to jest wyraźnie napisane, a jeśli nie to tylko np. wykształcenie pedagogiczne...Na stronach innych przedszkoli też powinny być podane takie informację, np przedszkola 14 jest na pewno. http://malyartysta.lomza.pl/o-nas/kadra-i-specjalisci.html
|
|
teraz jak się nie mylę to przedszkole ma swoją stronę internetową, ale adresu nie znam.
|
|
Artysta nie płaci rachunków- także nie wiem ile pociągnie- ponoć sąd i komornik się tam szykuje...
|
|
panda_k zmartwiłaś mnie. Mam dziecko, które za 2 lata powinno pójść do przedszkola. Myślałam o Małym Artyście, bo blisko mieszkamy. Nie strasz ludzi takimi informacjami. Czy coś jest nie tak z tym przedszkolem? Nie mogą się utrzymać? Przecież biorą wysokie opłaty.
|
|
w 15 pracuje się " na pokaz". Znam sposób pracy w tym przedszkolu z drugiej strony i zapeniam, że zadowolony rodzic nie jest wyznacznikiem dobrego traktowania dziecka w placówce. Zadowolony rodzic to klient, który poleci przedszkole innemu a rzetelnie przygotowane dziecko do nauki w szkole to zupełnie inny temat.
|
|
hubabuba Jak mieszkasz w okolicy to zapisz dziecko do Przedszkola Nr 2 , moje dzieci tam chodziły i jestem bardzo zadowolona .Mały Artysta jest przereklamowany .
|
|
Zgadzam sie Mały artysta jest przereklamowany.Miałam tam córkę 2 miesiace która zabralam i zupełnie nie powierzyłabym im opieki i nie zaufałabym po raz drugi.Jak dla mnie najgorsze przedszkole w miescie
|
|
14 to stare ale wciąż jedno z najlepiej prowadzonych przedszkoli w tym mieście. Wszystko obraca się wokół kasy, porównywanie Małego Artysty czy Słoneczko jest tu zupełnie nie na miejscu. Ktoś ładnie to ujął gdyby było takie straszne to ludzie nie walili by do nich drzwiami i oknami. Problem jest gdzie indziej - przedszkoli w ogóle brakuje a jeszcze kolejne przepisy które ratusz chce wprowadzić tylko pogorszą ten stan. Poczytajcie na temat podwyżek jakie szykują się w mieście oraz zniesieniu ulg dla rodzin wielodzietnych. Zatrudniak już zaciera ręce na nową falę bezrobotnych.
|
|
a ja polecam wszystkim odwiedzenie przedszkola nr 5. odwiedziłam je 5 lat temu z zamiarem zapisania tam swoich córek i tam już zostaliśmy. w tym czasie były tam jeszcze piece i strome schody prowadzące do pokoi kierownictwa placówki...poczułam się jak w domu, normalnym domu pełnym dzieci( przez te kilka lat przedszkole bardzo się zmieniło, na lepsze- nie ma pieców, sale mają nowe meble i dywany, zabawki...i dalej tą samą wspaniała domową przyjazną atmosferę). widok rozwrzeszczanych dzieci bardzo kontrastował ze spokojem i uprzejmością pań tam pracujących. do tej pory nie wiem skąd biorą tyle siły i cierpliwości do dzieci , a wierzcie mi niektóre dzieci zachowują się tak, że mnie to już po chwili szlag by trafił, a one cierpliwie próbują te dzieciaki nauczyć normalnego życia w grupie. nikt nie jest w stanie w ciągu roku szkolnego naprawić kilku lat popełniania błędów wychowawczych przez rodziców, ale przynajmniej próbują . to przedszkole bardzo rozwija dzieci, może nawet aż za bardzo. przyzwyczajone do częstych występów przed widownią, wyjść w plener i do różnych miejsc i instytucji, telewizji, gazet, prezydenta, biskupa, proboszcza pobliskiej parafii, do udziału w najprzeróżniejszych konkursach w różnych placówkach: ekologicznych, plastycznych, konkursach posenki i recytacji, witania wiosny na starówce itp itd... jednym słowem potem w szkole bardzo się nudzą i chętnie wracają do przedszkola - odwiedzają je przy okazji pikników rodzinnych i w te dni kiedy szkoła ma wolne. dwoje moich dzieci wyszło już z tego przedszkola, dwoje spędzi tam jeszcze rok. bardzo dobrze mi się współpracuje ze wszystkimi paniami z tego przedszkola, wspaniała karda pedagogiczna i wspaniali pracownicy, dbający o wszelkie potrzeby edukacyjne, rekreacyjne i żywieniowe dzieci. troszczą się o rozwój swoich wychowanków kosztem własnego życia rodzinnego, ich praca nie kończy się z przekroczeniem furtki przedszkolnej, zapewniają dzieciom tyle ciekawych zajęć i atrakcji, że dzieci nie mają kiedy się nudzić. mogłabym jeszcze wiele pochlebnych rzeczy napisać na temat tego przedszkola, gdyż nie raz i nie tylko z okazji przedstawień dla rodziców obserwuję jego pracę . nie umniejszam jednak pracy innych przedszkoli, pewnie w każdym z nich znalazłaby się matka , która tak jak ja aktywnie uczestniczy w przedszkolnym życiu swoich dzieci i chwali to co dobrze zna. wiem, że braki są w każdym z przedszkoli, ale droga do ideału jest długa i gdyby rodzice zamiast narzekać i wymigiwać się brakiem czasu (i chęci) pomogli przedszkolankom w rozwiązaniu czasem dość prozaicznych problemów, przedszkolna rzeczywistość naszych dzieci byłaby wspaniała. wielu znajomym poleciłam to przedszkole, przyprowadzili tu swoje pociechy i nie słyszałam , by żałowali tej decyzji.
|
|
nie zapisuj tam coreczki pawelznavary WE BLONDYN BIALY tam sprzata lazienki i wc jeszcze krzywde komus zrobi
|
|
Nie zapisuj tam córeczki bo czarnasukaczarna zapisała tam swoje szczenięta są bardzo grozne !!!! Ty masz prawo mieć swoje zdanie. Ja mam prawo mieć je w dupie.
|
|
15 jest świetna.!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |