Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ma problem pomocy |
Sprawa wyglada tak sprzedalem telefon ktory wygladal jak orginal niczym sie nie roznil ale nie mielem pewnosci twl wystawilem w nokia n97 mini w opisie napisalem ze nie mam pewnosci czy to orginal bo sie nie znam na fonach kilka minut przed zakonczeniem aukcji napisal do mnie koles na gg ze jest zainteresowany to napisalem mu ze nie mam pewnosci czy to orginal on sie zgodzil a teraz pisze mi ze sprzedal mu podrobe i chce zwrocic tel bo jak nie to kieruje sprawe do allegro co mam zrobic ????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ma problem pomocy |
heh jak to nie orginal ?;> ![]()
|
|
jak to "co zrobić" ?? przy transakcji on-line klient może zwrócić zakupiony towar w ciągu 10 dni bez podawania przyczyny zwrotu. tak że niech ci odsyła na swój koszy, a ty potem mu oddajesz kasę i występujesz do allegro.pl o zwrot prowizji za aukcję. proste ?
|
|
no a jak już zwróci ci towar a ty oddasz mu kasę to wystawiasz mu negatywa, w którym informujesz, że pomimo informacji o możliwej "nieoryginalności" towaru (informację o tym umieściłeś w aukcji) klient zwrócił towar. bo skoro napisałeś, że towar może być nieoryginalny, a on nieoryginalny się okazał, to mimo wszystko jest zgodny z opisem aukcji. no i gość zapewne również wystawi ci negatywa. w tym przypadku występujesz do Centrum Sporów Allegro, informujesz, że towar był zgodny z opisem aukcji a pomimo to dostałeś za niego negatywa. wtedy najprawdopodobniej allegro unieważni wystawionego ci negatywa i będziesz miał czysto a koleś zostanie ze skazą.
|
|
pewne jest jedno: towar musisz przyjąć, a kasę odesłać...
|
|
czyli nie moge zatrzymac pieniedzy? dlaczego?
|
|
tuman h0jowe forum
|
|
hoj siedź cicho a nie wyzywasz kogoś od tumanów , itp .Sam nie jesteś lepszy.
|
|
Autor: janek2912 (---.ingram.com.pl) Data: 26-10-10 18:46 czyli nie moge zatrzymac pieniedzy? dlaczego? przeczytaj moj pierwszy post, szczególnie to, co jest pogrubione....
|
|
Jestem lepszy, jak mozna sprzedawac cos na allegro nie znajac praw i zasad tam obowiazujacych? b]franio30 nie wiem czy do konca masz racje, towar mozna zwrocic w ciagu 10 dni, jesli mamy doczynienia z firmia prawidlowo dzialajacą, jesli z osoba prywatna mamy na to 14 dni. Przedmoty nabyte droga licytacji nie zawsze mozna wzrocic, zalezy od sprzedajacego. h0jowe forum
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |