Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomżyńskie budy |
w Łomży jak grzyby po deszczu obok starych powstają nowe budy.Idąc Aleją Legionów od randa w stronę dworca PKS stoją budy zwane pawilonami i tak jest buda u zbiegu ul.Dwornej dalej stoi buda z ciastkami a obok druga z bibelotami a przy byłej szkole drzewnej jest buda z kwiatami.Dalej nowa buda gdzie ma być bar azjatycki , czerwone budy przy PKS , nowa buda z pieczywem a po przekątnej skrzyżowania buda dla wędkarzy.Teraz stawiają nową budę na Dworcu PKS gdzie będzie pieczywo potem jest buda kempingowa z kurczakami a przy blaszaku postawiono budę z wyglądu jak wagon pociągu itd.itd Kto daje zezwolenia na stawianie tych bud , które szpecą miasto. ŁOMŻA STAŁA MUROWANA A OSTANIE BUDO-DREWNIANA
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomżyńskie budy |
|
Że o opuszczonych i straszących kioskach ruchu nie wspomnę ... Prowincjonalne pejzaże.
|
|
Dosyć przygnębiający widok... Gdyby nie te opuszczone kioski RUCH-u pejzaż, wypisz wymaluj, z początku lat 90-tych. :)
|
|
Ubawiłem się przednio:) Naprodukowali potworków, to fakt. Miasto Łomża - miasto kościołów, rond i bud:) Miasto niby dzierżawi teren, ale dziwne, że każdy może dostać pozwolenie aby w dowolnym miejscu stało coś takiego. Jestem za wolnością gospodarczą, ale ramy jako takie powinny być zachowane, bo o atrakcyjności gospodarczej stanowi też atrakcyjność estetyczna.
|
|
do Ahmed ....masz 100%racji
|
|
Ronda są potrzebne, a kościoły budują nie za moje, więc mi nie przeszkadzają. Co do tzw. bud to nie popadałbym w kompleksy, w naszej kochanej stolicy to dopiero zatrzęsieniu bud, szczególnie w niektórych miejscach, gdzie często przy nowych biurowcach stoi mini targowisko zlepione z dykt i folii. Ale na wszystko przyjdzie czas i w Łomży tez. Nie wiem czy zwróciliście uwage jak wygląda nieestetycznie długa na 100 metrów buda obita sajdingiem, czyli tzw pasaż handlowy na dworcu pks, od Legionów wygląda to bardzo prowincjonalnie.
|
|
Donald uważasz że kościoły budują nie za twoje, to jeśli płacisz podatki to w tym uczestniczysz i budujesz.
|
|
Donald, kościoły akurat budują za Twoje, widać, że nie tracisz czasu na interesowanie się tą tematyką:) Ale nie to jest głównym tematem. Ja też nie mam kompleksów w porównaniu z usyfioną Warszawą, ale skoro to małe miasto, to można nad tym jeszcze jakoś zapanować póki jest czas i dobrze, że temat został poruszony.
|
|
Uświadomcie mnie z jakich podatków kościoły budują?
|
|
Z budżetu dają na ZUS dla klech, a oni za swoje świątyń nie stawiają. http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek
|
|
nie na temat chłopcze sie wypowiedziałeś... z datków wiernych stawiają kościoły a o tym żeby z podatków kościoły budowano to nie słyszałem.
|
|
przeczytaj uważnie pełną treść Konkordatu polskiego...
|
|
ktoś-coś jesteś? chodz tu, znowu narzekają :)
|
|
ludzie ale ten post jest na inny temat , zostawmy religię a wróćmy do Łomży.
|
|
A NA RYNKU STOI BUDA Z JAJAMI :p dRacUla // dobry wybór to połowa sukcesu //
|
|
BIAŁYSTOK - wkraczamy do tematu :P
|
|
a co ma śledzik do naszego problemu.
|
|
szymonek, weź nie filozofuj, tylko odpowiedz na pytanie, z jakich podatków budowane są w Polsce kościoły? kłapać dziobem to można zawsze...
|
|
To prawda kościoły stawiają z naszych podatków za przyzwoleniem rządu, ziemie wykupują za frico lub za darmo dostają. Ciekawe ile to kościołów wybudowano ostatnio w Polsce jak w takiej Łomży 4 czy 5!!!!!!!!
|
|
nastepna nawiedzona, z jakich podatków?, przykład proszę! pewnie niektórzy ofiarę na tace traktują jak podatek...
|
|
kasa z tacy na ofiare tez powinna byc opodatkowana !! a co ? aby bylo sprawiedlwie
|
|
sprawiedliwie według czego? skoro ludzie swoje pieniądze wrzucają już po opodatkowaniu... i to dobrowolnie...
|
|
A na polityczny z tym syfem to nie łaska ?????? Tam jest miejsce dla takich debat !!!! Tutaj jest ogólno rozrywkowy :):):):):)
|
|
i co w ziązku z tym że dobrowolnie ?????? a ja dobrowolnie przeleje ładną sumke na konto znajomemu, dlaczego mam zaplacic podatek , a ksiadz w sukni nie?
|
|
a to związku z tym, że dobrowolnie wrzucają na budowę swojego kościoła a nie księdza w sutannie...
|
|
Oprócz tych wielomiliardowych dotacji z budżetu to reszata idzie dobrowolnie :):):)
|
|
Odchodzicie od tematu... _________________________________________________________ ![]()
|
|
powinny zniknąć... psują krajobraz... :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |