środa, 23 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomżyńskie budy

w Łomży jak grzyby po deszczu obok starych powstają nowe budy.Idąc Aleją Legionów od randa w stronę dworca PKS stoją budy zwane pawilonami i tak jest buda u zbiegu ul.Dwornej dalej stoi buda z ciastkami a obok druga z bibelotami a przy byłej szkole drzewnej jest buda z kwiatami.Dalej nowa buda gdzie ma być bar azjatycki , czerwone budy przy PKS , nowa buda z pieczywem a po przekątnej skrzyżowania buda dla wędkarzy.Teraz stawiają nową budę na Dworcu PKS gdzie będzie pieczywo potem jest buda kempingowa z kurczakami a przy blaszaku postawiono budę z wyglądu jak wagon pociągu itd.itd Kto daje zezwolenia na stawianie tych bud , które szpecą miasto.
ŁOMŻA STAŁA MUROWANA A OSTANIE BUDO-DREWNIANA

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomżyńskie budy

Miasto wydzierżawia miejsce.

http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek

Że o opuszczonych i straszących kioskach ruchu nie wspomnę ...
Prowincjonalne pejzaże.

Dosyć przygnębiający widok... Gdyby nie te opuszczone kioski RUCH-u pejzaż, wypisz wymaluj, z początku lat 90-tych. :)

Ubawiłem się przednio:) Naprodukowali potworków, to fakt. Miasto Łomża - miasto kościołów, rond i bud:)
Miasto niby dzierżawi teren, ale dziwne, że każdy może dostać pozwolenie aby w dowolnym miejscu stało coś takiego. Jestem za wolnością gospodarczą, ale ramy jako takie powinny być zachowane, bo o atrakcyjności gospodarczej stanowi też atrakcyjność estetyczna.

do Ahmed ....masz 100%racji

Ronda są potrzebne, a kościoły budują nie za moje, więc mi nie przeszkadzają. Co do tzw. bud to nie popadałbym w kompleksy, w naszej kochanej stolicy to dopiero zatrzęsieniu bud, szczególnie w niektórych miejscach, gdzie często przy nowych biurowcach stoi mini targowisko zlepione z dykt i folii. Ale na wszystko przyjdzie czas i w Łomży tez. Nie wiem czy zwróciliście uwage jak wygląda nieestetycznie długa na 100 metrów buda obita sajdingiem, czyli tzw pasaż handlowy na dworcu pks, od Legionów wygląda to bardzo prowincjonalnie.

Donald uważasz że kościoły budują nie za twoje, to jeśli płacisz podatki to w tym uczestniczysz i budujesz.

Donald, kościoły akurat budują za Twoje, widać, że nie tracisz czasu na interesowanie się tą tematyką:) Ale nie to jest głównym tematem.
Ja też nie mam kompleksów w porównaniu z usyfioną Warszawą, ale skoro to małe miasto, to można nad tym jeszcze jakoś zapanować póki jest czas i dobrze, że temat został poruszony.

Uświadomcie mnie z jakich podatków kościoły budują?

Z budżetu dają na ZUS dla klech, a oni za swoje świątyń nie stawiają.

http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek

nie na temat chłopcze sie wypowiedziałeś... z datków wiernych stawiają kościoły a o tym żeby z podatków kościoły budowano to nie słyszałem.

przeczytaj uważnie pełną treść Konkordatu polskiego...

ktoś-coś jesteś? chodz tu, znowu narzekają :)

ludzie ale ten post jest na inny temat , zostawmy religię a wróćmy do Łomży.

A NA RYNKU STOI BUDA Z JAJAMI :p

dRacUla

// dobry wybór to połowa sukcesu //

BIAŁYSTOK - wkraczamy do tematu :P

a co ma śledzik do naszego problemu.

szymonek, weź nie filozofuj, tylko odpowiedz na pytanie, z jakich podatków budowane są w Polsce kościoły? kłapać dziobem to można zawsze...

To prawda kościoły stawiają z naszych podatków za przyzwoleniem rządu, ziemie wykupują za frico lub za darmo dostają. Ciekawe ile to kościołów wybudowano ostatnio w Polsce jak w takiej Łomży 4 czy 5!!!!!!!!

nastepna nawiedzona, z jakich podatków?, przykład proszę! pewnie niektórzy ofiarę na tace traktują jak podatek...

kasa z tacy na ofiare tez powinna byc opodatkowana !! a co ? aby bylo sprawiedlwie

sprawiedliwie według czego? skoro ludzie swoje pieniądze wrzucają już po opodatkowaniu... i to dobrowolnie...

A na polityczny z tym syfem to nie łaska ??????

Tam jest miejsce dla takich debat !!!!
Tutaj jest ogólno rozrywkowy :):):):):)

i co w ziązku z tym że dobrowolnie ?????? a ja dobrowolnie przeleje ładną sumke na konto znajomemu, dlaczego mam zaplacic podatek , a ksiadz w sukni nie?

a to związku z tym, że dobrowolnie wrzucają na budowę swojego kościoła a nie księdza w sutannie...

Oprócz tych wielomiliardowych dotacji z budżetu to reszata idzie dobrowolnie :):):)

Odchodzicie od tematu...

powinny zniknąć... psują krajobraz... :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org