piątek, 18 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Oddam Pieska

Witam wszystkich. Wczoraj Gdy bylam nad Rzeka w Lomzy zobaczylem grupke ludzi ktorzy rzucali malutkim Szczeniaczkiem poczym wrzycili go do wody i uciekli ja odrazu zaczelam biec do tego piesa zeby go uratowac.
I proszeeee was o Pomoc .. Kto chcialbym sie zaopiekowac tym pieskiem. On jest Malutki ma 3 miesiace, czarna suczka, od malych rodzicow bedzie miala 30cm max. Bylam z nia u Weteryniarza jest Zdrowa i odrobaczylam ja. Nakarmilam i wykapalam jest Ladniutka i Pachnaca. Teraz szukam dla niej Domu. I jest to Kundelek bardzo przyjazny Piesek.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Oddam Pieska

daj fotke

jesli mogla bys poczekac do 19 o 19 robie jej fotke bo moj brat jezdzi z nia po Schroniskach i nikt jej nie chce. Jesli chciala byc to prosze poczekaj. Odesle ci na Email jej fotke.

burczymucha "jeśli mogłabyś poczekać"

http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek

spoko poczekam

hee

ehh pomylilam sie na koncu ale to nie wazne.. Wazne jest to ze ten malutki piesek potrzebuje Domku.

a ty mu nie mozesz stwozyc?
przygarnij kropka

Wykastrować takich co znęcają się nad zwierzątkami!

zeby oddac psa do schroniska to trzeba najpierw zadzwonic do urzedu miasta potem do oni dzwonia do schroniska i dopiero mozesz zawiezc psa lub po niego przyjada tylko dzis sobota wiec urzedy nie czynne a jak przetrzymasz psiaka do poniedzialku to moga uznac go za Twojego i moze byc problem wiem cos na ten temat wiele razy zaopiekowalam sie bezdomnymi psami i takie sa niestety procedury ;/////
szkoda ze nie zadzwonilas od razu na policje lub straz miejska bo bylo by po klopocie a tamtych idiotow by złapali

Jak nie znajdziesz chętnego , to dzwoń w poniedziałek z samego rana do urzędu i powiedz w jaki sposób znalazłaś psiaka. Ze względu na wolne od pracy dni na pewno uznają za bezdomnego, ale jak potrzymasz go jeszcze z tydzień wtedy na pewno stwierdzą że jest już twój.

Dziekuje bardzo za informacje. Juz znalazlam dla Pieska Domek. Do tego ona jest strasznie wystraszona i chudziutka.... nie dziwne po tym co jej zrobili 2 dni ja karmilam i ciagle spi ale poki co jeszcze nie doszla do Siebie. Ale dziekuje za rady.

beauty lashes <--- My dzwonilismy do Srazy Miejskiej odrazu taki koles dzownil zanim oni przyjechali tych chlopakow nie bylo a ja mialam pieska na reku i oni sie spytali czy pani go wezmie czy mamy go zabrac i pytalismy sie co z nim zrobicie a oni ze go uspia p o2 dniach wiec niech sie bujaja i sami sie Uspia wolalam go wciaz i znalesc mu prawdziwy i Cieply dom.

Dobrze że są jeszcze tacy ludzie jak Ty. Wielki szacunek dla Ciebie:) Możesz być z siebie dumna:)

Wziąć go nie mogę, bo mam własnego psa, ale jedynie co mogę to pogratulować postawy Kylle88, bo być może nie każdy o tym napisze, ale kto ma własnego zwierzaka, na pewno podziwia Twoje starania. Niech obecni właściciele mają z niej pociechę. ( a niejednokrotnie będą mieć na pewno, małe to niesforne, sama bałam się wracać do domu, jak suka była mała, bo moje myśli nie sięgały tak daleko jak jej,w życiu bym się nie domyśliła, że uchylona łazienka i rolka papieru toaletowego może być najwspanialszą zabawą dla psa na cały dzień:), dni było dużo, a codziennie inna zabawa w tej dziedzinie jestem fachowcem z doświadczenia :)

skubi18 ... dziekuje :) trzeba nie miec serce zeby pozwolic na to zeby szczeniak zdechl zglody albo zimna.

Figa <-- dzieki. Tak nie kazdy bo jesli ktos niema psa to nie wie jak to jest.. i moze przejsc obojetnie albo sie jeszcze posmiac jak ktos sie zneca nad biednym pieskiem. Tak w tej rodzinie mam nadzieje ze bedzie szczesliwy piesek. Ona sie musi oswoic i dobrze ja dobrze dorzywic.

Dziwne, wiesz że ten pies ma 3 miesiące i że pochodzi od małych rodziców ale skąd kto ci to powiedział ?? przecież tamci uciekli. A może wcale tak nie było może ty chcesz sie pozbyć niepotrzebnego balastu ?? Oczywiście nie mówie że tak jest na 100% ale na to wychodzi.

Na wakacje zabaweczka
na rok szkolny kłopoteczka :(

Uspać???????!!!! jak ja zadzwonilam to spytali czy moge go zawiezc czy maja przyjechac mam samochod wiec to zaden problem jak tam zajechalam akurat byli przed schroniskiem wzieli go ode mnie i jeszcze sie nim zachwycali i przy mnie dano mu jesc (chociaz ja juz go nakarmilam) i zaniesli do klatki
zalezy na jakich sie trafi ludzi bo tak jest ze procedury procedurami ale serce sercem

Nie wierzę, ze ktoś ze straży miejskiej mógłby coś takiego powiedzieć, że uśpią po dwóch dniach psa. To już twój wymysł. Oni znają przepisy z ustawy o ochronie i zwierząt i w Łomży jest schronisko gdzie trafiają bezdomne psiaki i tam w spokoju żyją.

Kamillo25 <--- DOBRZE SIE CZUJESZ ?? ja mam Swojego Psa wiem ze on ma 3 miesiace bo bylam z nim u deteryniarza on mowil ze on ma okolo 3 miesiecy i pytalam czy on bedzie duzy on mowil odrazu ze nie bedzie. On sie zna ja nie.

debi40 <-- bylo tam Byc bys uslyszala ze oni mowili ze jak po 2 dniach nich nie wezmie pieska ze schroniska to go USPIA!! Glucha nie jestem a nikt nie chcial go wziasc nawet nikt nie fatygowal sie po niego do wody TYLKO JA

: beauty lashes <-- a ja z nim bylam to nie chcieli go bo powiedziala ze on jest malutki a za jakis czas bedzie duzy i trzeba go bedzie wieciej karmic a oni nie maja pieniadzy. A do urzedu miasta nie mialam po co jechac. Bo wole zeby on trafil do jakiegos cieplego domu a nie do budy na podworko.

Kylle88
coś ty kręcisz... chyba trochę fantazjujesz
Straż miejska ci powiedziała, że w schronisku po dwóch dniach psa uśpią, niesamowite, oni to wymyślili, czy ty to wymyśliłaś?
Schronisko nie ma czym karmić? Przyjedz i zobacz jakie tam psy grube.
Rzeczywiście, gdyby schronisko brało psy od ludzi prywatnych omijając pozwolenie od urzędu miasta, to by nie otrzymywało pieniędzy na utrzymanie schroniska i dopiero wtedy by było biednie i głodno. Ale gdy pracownicy trzymają się się przepisów to jest okey.
Tylko ci nie chcą zgłaszać do urzędu miasta "znalezione" psy którzy mają nieczyste sumienie.
Jak może weterynarz po szczeniaku kundelku rozpoznać do ilu centymetrów urośnie, chyba przeprowadził badania genetyczne, znów fantazjujesz.
Nawet zdarza się, że szczeniak rasowy wyrasta na większego niż się spodziewaliśmy.

kupuje swoim serduszka w czekoladzie, czy one szkodza ,jak sie daje zwierzakowi?

debi40
Powiem Ci tak mnie nie obchodzi w to co ty wierzysz i w to co ''NIBY'' mowisz ja tam bylam tak samo jak i inni ludzie. I kazdy sie dziwil i mowil jak to mozliwe 1 koles chcial dzownic na policje ja mowilam niech pan nie dzowni ja wezmie PIESKA................ Mi nie zalerzy zeby pisac tutaj **** wie co bo mnie tutaj nikt nie zna i na nic mi sie to nie przyda. CHCIALAM POMUC dla tego Biednego pieska pomoglam ma DOM cieply.. opiekuja sie NIA I ona jest szczesliwa!! Wyglada juz lepiej!!
Takze mysl sobie co chcesz....
Psy gurbe w Schronisku ?? dziewczyno SKAD TY JESTES ?? bylas na woj.polskiego ?? JA TAM BYLAM TE SPY SA CHUDE brudne i zaniedbane.
Jedz sama i sie zapytaj czy wezma Pieska ktorego znalazlam NIE WEZA bo trzeba do Urzedu MIASTA a ja nie chcialam oddac tego pieska do Schroniska bo on zasluguje na NORMALNY DOM a nie spanie w budzie na podworku.

Kylle88 ty naprawdę jesteś jakaś pokręcona i piszesz same bzdury,ja tydzień temu adoptowałam dorosłą wysterylizowaną suczkę ze schroniska i zanim ją sobie wybrałam to z poł h chodziłam i oglądałam psy, te psy są zadbane i baaaaaaaardzo niechude, tyle jest tam sympatycznych psiaków, że miałam problem z wyborem

Kylle88, chwali Ci się, że osobiście postarałaś się o dom dla psiaka. Nie mów jednak, że w łomżyńskim schronisku miałby źle. Oczywiście to nie to, co własny dom, ale u nas krzywda z ludzkiej ręki mu nie grozi (akcja z uspaniem po dwóch dniach to jakiś kosmos). Widocznie nie widziałaś innych schronów. Na pewno słyszałaś o Paluchu - imprezy, ogromne pieniądze, które idą na to miejsce, akcje z gwiazdami show biznesu i co? A no to: http://www.dogomania.pl/threads/138865-Psy-i-koty-w-potrzebie-PALUCH-bezpodstawny-atak-czy-okrutna-rzeczywisto%C5%9B%C4%87
A mówią, że tam taki luksus, prawda? Cud, miód, malina. Jeśli temat Cię zainteresuje to poszukaj o innych schroniskach - przy niektórych nawet Paluch się chowa. I nie mów proszę, że nasze schronisko jest złe.

KYLLE88
Bywam bardzo często w schronisku na Wojska Polskiego, ponieważ lubię psiaki - jestem wolontariuszką. Widzę czym są karmione - podstawowym składnikiem jest mięso drobiowe bez kości. Psy są wypasione. Czasami trafi się chudy, ale jest to świeżo przyjęty pies. Pani karmiąca pieski podtyka takim
chudzielcom lepsze kąski aby szybko przybrały na wadze.
Co do brudnych i zaniedbanych - piszesz bzdury. Znów fantazjujesz.
Sama widziałam jak kierowniczka latem strzygła psy długowłose, aby im było chłodniej i żeby sierść się nie filcowała. Co niektóre były nawet kąpane, a masowo wszystkie odpchliwane. Psy w łomżyńskim schronisku nie mogą być brudne, ponieważ mieszkają w takich warunkach, że nie mogą się zabrudzić.
Nie gadaj bzdur o naszym schronisku, bo to źle o tobie świadczy.

debi40
Ja nie mowie Zle o Schronisku ale musiala bym BYC glupia zeby takiego MALEGO SZCZENIACZKA oddac im do Schroniska. Juz niema o czym tu mowic POSTARALAM SIE SAMA I ZNALAZLAM MU DOM.

snobka

Tam sa fajnie pieski... widzlam duzo fajnych pieskow Ale ja nie mowie o tych pieskach Zle tylko nie wyobrazam sobie zeby Piesek maly tam teafil!! TO nie dla niego miejsce i tyle. Ja je widlzam te psy sa Chude. A te co widzialm byly brudne akurat. Lataly wolno bez lancucha ani smyczy. Ale to nie moja Sprawa ja ta Sprawe ZAMYKAM !! chcialam ODDAC PIESKA.. juz ma DOM KONIEC

ola**

Dla Tego Pieska schronisko to nie jest dobry pomysl..... On musi miec Dom wlasny dom w ktorym sie nim beda opiekowac i dbac.
O schronisku z Lomzy nie wspolne bylam tam i nie chcialabym tam wrocic NIGDY. Tyle mam do Powiedzenia.

Na pewno te psy biegające luzem wolą być utytłane w błocie w dni deszczowe, niż być czyściutkie zamknięte w boksach (nawet gdy są wybiegi).
Na pewno wszystkie psy wolą luzem biegać w naturalnych warunkach, ale jest to niemożliwe. Patrzyłaś przez bramę na schronisko, nawet do środka nie weszłaś i nie wiele widziałaś, a psy biegające luzem nie są chude, kłamiesz jak najęta. Jesteś rozgoryczona, bo pracownica nie przyjęła od ciebie szczeniaka tylko odesłała cię do Urzędu miejskiego i teraz mścisz się obsmarowując schronisko , fe!

Porzucony kundelek

Dlaczego nikt mnie nie kocha i nie pragnie?
Czy dlatego, że nie jestem maleńkim yorkiem,
czy też spasionym labradorkiem.
Jestem tylko zwykłym kundelkiem
z uszkiem oklapniętym i zadartym ogonkiem.
Gdybym był szpicem z długim włosem,
albo mopsem ze spłaszczonym nosem
leżałbym na łożu pana,
lub u pani na kolanach.
Że nie jestem pekińczykiem z puchatym ogonkiem
śpię na deskach w murowanym boksie.
Dobrze, że choć w misce smaczna strawa,
chociaż lepsza jest kiełbaska z ręki pana.
Pudelek ostrzyżony jak panienka,
a w mej sierści tańczy pchełka.
Cóż nie jestem słodkim ratlerkiem
co po parkiecie biega dumnie
zaś moje paznokcie są zdarte
od dreptania po betonowym dywanie.
Cóż psim arystokratą nie jestem
lecz porzuconym kundelkiem jestem
co z tęsknotą patrzy
przez schroniska kraty.

Psia dola

Byłam bita i przeganiana
ciągle komuś przeszkadzałam,
a to jajko z gniazda wyciągnęłam,
a to kurę za ogon capnęłam.
A czy to moja wina,
że wciąż głodna chodziłam.
Czasem pani się nade mną litowała
i kawałek chlebka cichcem dała
Pan był ciągle zły
i nie raz przyłożył
mi do grzbietu kij.
Ja ze strachu i z tej złości
obszczekiwałam go nieznośnie.
Pan mnie nie lubił,
pan mnie kochal
i często mocno poturbowal.
Pobita, zmaltretowana
do chlewa ze świniami się chowałam.
One bardzo mi współczuły
i kilka pchełek podrzuciły.
Pani pożałowała, pogłaskała
i na pocieszenie
jakimś przysmakiem poczęstowała.
Moja sierść piękna i długa,
lecz nie szczotkowana,
szybko stała się sfilcowana.
Los się też uśmiechnął do mnie
gdy znalazło się mieszkanie w ARCE dla mnie.
Teraz wiem, że w życiu może być cudownie,
kiedy ma się pełną miskę
i na głowie przyjazne dłonie

jaka sliczna poezja a o poetce nie wspomne

przeslij mi foto.

...

debi40

NIE PRAWDA. ja do tego schroniska NIC nie mam. To nie ja bylam w Schronisku pytac o psa tylko Kolezanka. Odeslala ja bo przeciez Oni nie maja kasy zeby ich utrzymywac Dlatego trzeba zglaszac sie z Pieskami do urzedu Miasta. TO sie nie dziwie tej kobiecie bo Urzad Miasta daje im kase na jedzenie dla PSOW. Psy sa jakie sa ja widzialam i wiem swoje. JA MAM w dupie to schronisko i CIEBIE. ''TERAZ SIE MSCISZ'' ty jestes CHORA kobieto !! Ja do tego SCHRONISKA nic nie mam! NAUCZ SIOE CZYTAC ALBO BARDZIEJ kumaj co PISZE.

Mateusz995

Piesek ma juz dom.

Kylle88

Ty jesteś dokładnie pokręcona. Najpierw pozbywasz się jednego psa, a teraz interesujesz się amstafem , którego ktoś na tym forum chce oddać. To właśnie ty jesteś chora.

tak czytam i czytam i sama nie wierze w to co widze ... kylle88 interesujesz sie moim amstafem mimo ze jak piszesz masz pasa a jednego juz oddalas (tego znalezionego) Skad tacy ludzie sie biora? ja gdybym mogla nie oddawalabym mojego psa bo jest dla mnie wazny ale niestety nie zawsze ma sie wszystko to co chce :( ...

zziiuuttaa

Tego Psa nie chcialam dla Siebie tylko dla Kolezanki bo bardzo chce miec Amstafffaaaa poprostu choruje na niego dlatego spytalam sie nic w tym zlego. Ale potem doczytalam sie ze Twoj pies ma Rok. A ona chce szczeniaczka poprostu przeoczylam i nie potrzebnie wyslalam. Ja znalazlam pieska i nie moglam go miec bo mam Amstaffa tez.

debi40

Jak bys czytala uwaznie bys wiedziala po co sie pytalam i ze do konca nie przeczytalam. I PO 2 ja sie nie pozbylam Tego pieska ktore ocalilam tylko Oddalam go w DOBRE RECE.

amstafy to agresywne burki nie lubie tej rasy i odradzam

burczymucha

Buraki one moze i sa agresywne...
Ale trzeba je Sobie wychowac.

zanieś go do złotego smoka.

angella

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org