sobota, 26 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
MPWiK w Łomży. Obsługa tech. rodem z PRLu.

Jak w skeczu J. Kobuszewskiego "Chydraulicy".
Pewnego wieczoru w ramach akcji pt. wymiana liczników bez uprzedzenia wkracza ekipa fachowców do domków jednorodzinnych by wykonać zamierzony cel.
1. Panowie zmieniający licznik z postawą jak w PRLu wykonują powierzone zadanie nie zwarzając na moje uwagi dotyczące iż jest to sezon mrożny i wcześniej wykonane ocieplenie rur i licznika powinno być zostawione w takim samym stanie w jakim zastali. Odpowiedzieli stanowczo iż są fachowcami i wiedzą co czynią zostawiając po sobie bałągan.
2. Dwa dni później wkracza następna ekipa w celu wymiany łicznika, po mojej uwadze iż licznik jest wymieniony dali się na spokój.
3. Pech chciał iż tego samego dnia przychodzi pan spisujący licznik notabene bardzo kulturalny, nie mogąc wpełni wykonać swego zadania iż nie zgadza się ze stanem licznika.
Teraz jest mi wiadome z kąd u takiego monopolisty biorą się koszty. Stwierdzam że jest brak koordynacji wykonanych robót. Panie dyrektorze zasadą NR. 1 w usługach jest by zostawić po sobie stan rzeczy jaki się zastało. Tego typu usługi itp. przez MPWIK w Łomży doświadczyłem przez wiele lat.

Łomżanin

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: MPWiK w Łomży. Obsługa tech. rodem z PRLu.

Markolo5,
nie powinieneś napisać oficjalnej skargi na MPWiK i złożyć na ręce wspomnianego Dyrektora? A nie żalić się na forum. Zresztą może komuś przydadzą się takie informacje o niesolidnych fachowcach.....

A może będziemy wpisywać informacje o partaczach i stworzymy swoistą bazę firm pod kątem jakości świadczonych przez nie usług?

Jak tylko mi ktoś spieprzy jakąś robotę to zaraz Was powiadomię...

Jest dobrze, jak jest dobrze.

MRO: doskonały pomysł. Samą skargę wywalą do kosza. Ale lista, takich pożal się Boże rzemieślników, może ustrzec przed niesolidnym wykonawcą, dostawcą. Mogą się na niej znaleźć nawet lekarze, serwisanci, urzędnicy czy też firmy w kontekście ogólnym. Popieram !

ADALL

MPWiK nieweim co z nimi sie dzieje.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org