poniedziałek, 14 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
toalety w marketach

zdarzenie ktore obsewowałem w jednym z marketow w Łomży bardzo mnie poruszyło. Tata z paroletnim synkiem ma oroblem bo chłopak woła że musi iść do ubikacji. Ojciec niewie co ma zrobić, proponuję mu aby zapytal kogoś z obsługi. Jedna z tych Pań mówi że niema żadnej toalety dla klientów.Ojciec wyprowadza synka na zewnatrz i tak rozwiazuje problem.
Po tej obserwacji nasuwa mnie sie pytanie, gdzie w takich sytuacjach korzystają pracownicy sklepu.
Dlatego uważam że w tych sprawach stanowisko powinno zająć Inspekcja Sanitarna i w użyć swoich kompetencji w stosunku do dużych sklepow jak Stokrotki, Lidle, Biedronki i zmusiź te firmy by pomieszczenia WC udostępniły również swoim klientom.

RS

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: toalety w marketach

galerie i centra handlowe TAK , ale niekoniecznie małe markety,

często w sklepach dostępne są toalety wyłącznie dla pracowników, znajdują się one w części socjalnej, poza salą sprzedaży. W związku z tym, nie ma możliwości, by z toalet dla pracowników mogli korzystać klienci

... idąc np. zakupy do małego sklepiku osiedlowego np. ok. 50-100m2
jak dostaniesz sraczki,
to właściciel musi cię wpuścić do WC ?

vide i .... Żabka, Dino, Netto ....

a i są sklepy z hydrauliką, elektryką, materiałami budowlanymi,
odzież /obuwie - tam też musisz srać ?

koszty sprzątania, przyborów higienicznych, czy wody, faktycznie istnieją

obiektywny realista

Masakra ...

Torby dają na ubranie?

Trzeba dodatkowo pamiętać, że pracownicy sklepów a szczególnie tych ze spożywką maja rygorystyczne badania lekarskie w tym jakieś sanepidowskie i nie mogą do swoich toalet wpuszczać postronnych osób. Nie oznacza to jednak, że problemu toalet w większych sklepach nie należałoby rozwiązać.

Piszę poprawnie po polsku.

ręczniki są często nieświeże

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org