Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
toalety w marketach |
zdarzenie ktore obsewowałem w jednym z marketow w Łomży bardzo mnie poruszyło. Tata z paroletnim synkiem ma oroblem bo chłopak woła że musi iść do ubikacji. Ojciec niewie co ma zrobić, proponuję mu aby zapytal kogoś z obsługi. Jedna z tych Pań mówi że niema żadnej toalety dla klientów.Ojciec wyprowadza synka na zewnatrz i tak rozwiazuje problem. Po tej obserwacji nasuwa mnie sie pytanie, gdzie w takich sytuacjach korzystają pracownicy sklepu. Dlatego uważam że w tych sprawach stanowisko powinno zająć Inspekcja Sanitarna i w użyć swoich kompetencji w stosunku do dużych sklepow jak Stokrotki, Lidle, Biedronki i zmusiź te firmy by pomieszczenia WC udostępniły również swoim klientom. RS
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: toalety w marketach |
galerie i centra handlowe TAK , ale niekoniecznie małe markety, często w sklepach dostępne są toalety wyłącznie dla pracowników, znajdują się one w części socjalnej, poza salą sprzedaży. W związku z tym, nie ma możliwości, by z toalet dla pracowników mogli korzystać klienci ... idąc np. zakupy do małego sklepiku osiedlowego np. ok. 50-100m2 jak dostaniesz sraczki, to właściciel musi cię wpuścić do WC ? vide i .... Żabka, Dino, Netto .... a i są sklepy z hydrauliką, elektryką, materiałami budowlanymi, odzież /obuwie - tam też musisz srać ? koszty sprzątania, przyborów higienicznych, czy wody, faktycznie istnieją obiektywny realista
|
|
Masakra ...
|
|
Torby dają na ubranie?
|
|
Trzeba dodatkowo pamiętać, że pracownicy sklepów a szczególnie tych ze spożywką maja rygorystyczne badania lekarskie w tym jakieś sanepidowskie i nie mogą do swoich toalet wpuszczać postronnych osób. Nie oznacza to jednak, że problemu toalet w większych sklepach nie należałoby rozwiązać. ![]()
|
|
ręczniki są często nieświeże
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |