Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Panie Brzeziński można dać na klub! Oto przykład! |
http://www.moja-ostroleka.pl/narew-przetrwa-miasto-dolozy-150-tys-zl-ale-klub-ma-awansowac-do-ii-ligi,1246546559,3.html
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Panie Brzeziński można dać na klub! Oto przykład! |
Co z tego, ze moze skoro niechce?;/ Musimy jakos przetrwac do konca kadencji tego pana.
|
|
oczywiscie ze mozna,ale kiedy w koncu przejrzycie na slepia ze nie trzeba,ani nie powinno sie dac.piłka to nie wszystko w tym miescie,sa inne ciekawsze sporty ktore nie dostaja badz dostaja za mało,prezydent nie lubi piłki badz tez ludzi ktorzy zarzadzali tym bajzlem na zjezdzie i ma do tego prawo.Miejcie pretensje do tych co to rozkradli badz tez nie umiejetnie zarzadzali tym syfem.
|
|
zgadzam się z fedorem - studnia bez dna, a jest wiele innych sportów które są bardzo zaniedbywane!
|
|
Dajcie spokój, jest tyle rzeczy do zrobienia w mieście a wy wyskakujcie z klubem. Już wolę żeby prezydent i urzędnicy mogli parkować samochody w nowym garażu za ratuszem za 11 baniek niż ładować kasę w ten beznadziejny klub. Żeby nie Engelking to ŁKS by nie wyszedł z IV ligi.
|
|
a moze sam dasz na klub? to ty chcesz aby dalej działał to płać za swoje zachcianki Zaara pusta samotna idiotka :)
|
|
Przypomnę tylko że ŁKS reprezentował Łomżę w całej Polsce nie tak jak łomżyńskie kluby innych dyscyplin, które działają w regionie. Na dodatek piłka kopana ,dla jednych stety dla innych niestety, jest najpopularniejszym sportem w Polsce i zawsze będzie miała dużą rzeszę fanów nawet gdy jakiś Łomżyniak wygra Mistrzostwa Świata w rzucie trzonem od miotły. Pozdrawiam
|
|
Zgadza się. Nikt nie wiedział w Polsce co to Łomża dopóki ŁKS nie zagrał w 1 lidze.
|
|
"a inne ciekawsze sporty ktore nie dostaja badz dostaja za mało" Wymień mi chociaż jeden klub w Łomży,który zrzesza więcej ludzi niż ŁKS (chodzi o liczbę zawodników i KIBICÓW).
|
|
Nikt nie wiedziałby w Polsce co to ŁKS, gdyby nie był sponsorowany przez Browar :P
|
|
"Wymień mi chociaż jeden klub w Łomży,który zrzesza więcej ludzi niż ŁKS (chodzi o liczbę zawodników i KIBICÓW)." widzisz, mało jest ten sport ekonomiczny skoro musi latać 11 po boisku, a drugie tyle kopaczy musi grzać ławę, też za pieniądze. I w sumie nie w tym problem, problem w tym, że każdą firmę można zatopić jeśli się nią źle kieruje, tym bardziej że prezesi ciągle myślą że będą dostawać wieczne zapomogi... A wiesz czemu kibiców ma najwięcej? Bo kibicowanie polega na siedzeniu przed TV z piwem, tudzież siedzenie na krzesełku (też przy piwie). Wiesz może również czemu inne kluby nie maja tylu kibiców? Bo się o nich nie mówi! A czemu się o nich nie mówi? Bo nie mają kasy na przygotowanie zawodników tak aby mogli wygrywać. ŁKS dostał swoją szansę i wszystko totalnie jakby to ładnie rzec "skopał". ŁKS może być Twoją miłością, ale gdybyś naprawdę kochał ten klub to też byłbyś za jego zburzeniem i powstaniem nowej "firmy" z ludźmi, którzy poświeciliby się aby zbudować coś od nowa.
|
|
Taka dyskusja jest pozbawiona sensu !!! Łomżę reprezentuje wiele osób ( sportowców ) na całym świecie, nie tylko w Polsce ! Nie chciałbym zostać uznany za wroga ŁKS`u ale wszyscy wiedza jak się zakończyła działalność klubu, wiec nie oczekujcie że ktoś jak święty mikołaj bez powodu "sypnie groszem" A rzucanie mięsem we władze miasta ? - po ile macie lat .... myślicie że po wyborach NOWI "rozprują" kasę i wszystko pójdzie na klub ? ;-)
|
|
nie dotyczy - sam sobie zaprzeczasz, bo pisząc, że gdyby nie jak to Ty go sobie nazwałeś -Engelking,to by ŁKS z 4 ligi nie wyszedł, po 1sze, to On Nas z trzeciej wyciągnął, wcześniej Go nie było, a po drugie, jak już sobie lubisz pogdybać, to żeby była kasa, to Taki Engel nie jeden by się w klubie znalazł, a że jest bida, to wyniki są jakie są i Wy "wszechwiedzący kibice" widzicie tylko to, co jest teraz, a nie co mogło by być, jakbyśmy finansowo dobrze stali, a finanse w klubach sportowych, to podstawa! fedor - weź mnie chłopie te ciekawsze sporty powymieniaj,bo właśnie zgłupiałem, bo według mnie, to pytając byle którego mieszkańca Łomży o to, co to jest ŁKS - to KAŻDY, powtarzam KAŻDY odpowie że chodzi o piłkę nożną, a weź spytaj o te inne, wg.Ciebie CIEKAWSZE SPORTY, to czuję, że się nieco zdziwisz. A to że prezydent nie lubi piłki, to nie powinno nas obchodzić, ważne jest to, że My ją lubimy,a skoro On piastuje najważniejsze stanowisko w mieście, to ma swego rodzaju obowiązek wydać pieniądze na to, na co rządni są ludzie, czyli ŁKS, bo takich jak Ty,którym nic nie pasuje, jest zdecydowanie mniej w tym mieście. A prawda jest taka, że jak są wyniki, to i Ty fedor na mecza polecisz, a wyników juniorami nie zrobimy, oni muszą brać z kogoś przykład, a jak kasa pusta, to nikt Tu grać nie będzie.
|
|
"Wymień mi chociaż jeden klub w Łomży,który zrzesza więcej ludzi niż ŁKS (chodzi o liczbę zawodników i KIBICÓW)." wymień mi inne kluby sportowe w Łomży. porównaj dyscypliny sportowe oraz światową liczbę kibiców/zawodników danej dyscypliny z lokalną, a może pewną zależność zauważysz...
|
|
Każdy, kto ma trochę wiadomości wie, że problem tkwił bardziej w złym gospodarowaniu pieniędzmi z UM, czy browaru, niż w ich braku.
|
|
Ja bardzo lubię piłkę nożną. Jednak do ŁKS Łomża przekonać się nie mogłem. I to nie z powodu gry piłkarzy, ale z powodu włodarzy. Ja w głowę zachodzę jak można było mieć takiego sponsora i go stracić. Pokażcie mi gdzie w powiecie znajdziecie sponsora większego niż browar. Browar nie tylko dawał kasę, ale zapewniał materiały potrzebne do funkcjonowania tego klubu. Potężna kasa szła na odżywki dla piłkarzy, koszulki itd. A co sponsor chciał w zamian?? Tylko reklamę. Po ostatnich negocjacjach sponsor dawał kasę, ale mniejszą. I ja tu się wcale nie dziwię, z punktu widzenia marketingowego sponsorowi zależy by klub wygrywał, stawia to marke sponsora w dobrym świetle. Jednak zarząd nie potrafił utrzymać ŁKS-u na wysokim poziomie mimo wcześniejszej większej gotówki. ŁKS spada, przegrywa, włodarze robią dziwne ruchy, a potem płacz i lament i wołania o pomoc do prezydenta bo klub ma długi. Pretensje do zarządu a nie do UM.
|
|
A ja myślę że pretensje można podzielić między wszystkich.
|
|
III, IV liga co za różnica... mi chodziło o to, że trener E. zamieszany jest w aferę korupcji w piłce i na ustawianych meczach pewnie dobrze się obłowił. Tak sobie gdybam
|
|
http://www.90minut.pl/news/96/news968472-Wladze-Kluczborka-zwiekszyly-dotacje-dla-MKS-u-Kluczbork.html Kolejny przykład że można, a nie jak to zawsze u nas w mieście, że nie można. I to nie małe pieniądze 950tysięcy łącznie co rok.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |