Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Chcę zmienić imię... |
Jak w temacie - co powinnam zrobić i czy to łatwe .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chcę zmienić imię... |
Jest to bardzo łatwe i często wykonywane. Przerestartuj kompa, potem kliknij: zaloguj. Następnie wybierz nowy Login. Wpisz nowy nick. Na przykład: zmien dotychczasowe Landriness na Landrynka. Aby było fajniej moze dodaj Różowa. Z nowym imieniem Różowa Landrynka "będzie Ci do twarzy". ![]() Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
kolego nie LOGIN a IMIĘ chcę zmienić
|
|
musisz iść do urzędu stanu cywilnego
|
|
Imię zmienić..? Daj spokój,poprostu je zaakceptuj..:) Napewno nie jest jakieś tam obraźliwe,a że niemodne..to nie znaczy że musisz zaraz je zmieniać..:) Raz są modne takie, raz takie..Za modą nie da się nadążyć.. Z resztą myślę że to nie taka prosta sprawa...
|
|
Zmiana imienia nie jest prosta... Nie zmienią Ci imienia od tak bo Ci się nie podoba... Muszą zaistnieć ważne względy.. A są nimi tak jak przy zmianie nazwiska: ośmieszające albo nielicujące z godnością człowieka, brzmienie niepolskie
|
|
Krok po kroku W odpowiednim dla naszego zameldowania Urzędzie Stanu Cywilnego musimy złożyć: wniosek o zmianę imienia i nazwiska, ankietę osoby ubiegającej się o zmianę imienia lub nazwiska, odpis skrócony aktu urodzenia wnioskodawcy – jeśli urodzeni jesteśmy poza Kościołem, odpis skrócony aktu małżeństwa, jeżeli wnioskodawca pozostaje w związku małżeńskim, który został zawarty poza Kościołem, odpis wyroku sądowego orzekającego rozwód, jeśli wnioskodawca jest po rozwodzie, odpis zupełny aktu urodzenia dziecka małoletnich dzieci, jeżeli zmiana je obejmuje, zgodę drugiego z rodziców na zmianę nazwiska małoletniego dziecka, zgodę dziecka na zmianę imienia lub nazwiska, gdy ukończyło 14 lat, do wglądu dowód osobisty, w przypadku zmiany nazwiska dla dziecka pozostającego w rodzinie zastępczej, postanowienie władzy opiekuńczej o umieszczeniu dziecka w rodzinie zastępczej,zgodę władzy opiekuńczej na zmianę nazwiska dziecka pozostającego w rodzinie zastępczej. Do wniosku należy dołączyć również dowód uiszczenia opłaty skarbowej za wydaną decyzję w sprawie zmiany imienia i nazwiska. Zwolnienie z opłaty za wydanie takiej decyzji przysługuje osobom i potomkom osób, którym bezprawnie zmieniono nazwisko. Po złożeniu wszystkich dokumentów urząd powinien w ciągu miesiąca wydać decyzję. W sprawach szczególnie skomplikowanych sprawa może przeciągnąć się nawet do 2 miesięcy. W przypadku otrzymania niezadawalającej nas decyzji przysługuje nam odwołanie, które w ciągu 14 dni od dnia doręczenia nam decyzji wnosimy do wojewody za pośrednictwem kierownika Urzędu Stanu Cywilnego. ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
dzięki Zaara ja właśnie nie mam poważnego powodu po prostu mam długie imię i długie nazwisko dlatego chcę zmienić, a i do tego nie podoba mi się moje imię. ale skoro nie można to trudno
|
|
a jak masz na imię? :D Pozdro 600
|
|
wlasnie jak masz na imie? i jest fajnie
|
|
juzefa jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
jestem Adam dobrze wkładam :)
|
|
Kunegunda????
|
|
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ - własnie tak mam na imie
|
|
Aleksandra:D
|
|
w końcu ...
|
|
Genowefa :D
|
|
w grę wchodzą tylko imiona mające w swym składzie 10 liter... czyli narazie prowadzi PoNiO ;)
|
|
zenek juz sie dawno opatrzyl
|
|
a ja mam tak: - - - - - - - - - - - jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
najdłuższe polskie imię to Wierzchosława i Włodzieżysława więc nie martw sie :) nie masz najdłuższego imienia :) ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
Moja koleżanka ma Bernadetta:) mimo imienia kocham ja;D i jest fajnie
|
|
Bernadetta wcale nie jest brzydkim imieniem:) Support Your Local Football Team.
|
|
znalem jedna berndetkę i miło mi sie kojarzy ;D
|
|
dziuniek to moze ta moja :) i jest fajnie
|