Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Serwis Historyczny Ziemi Łomżyńskiej |
Witam, ponad miesiąc temu powstał Serwis Historyczny Ziemi Łomżyńskiej. Do tej pory nie wspominałem o nim ponieważ trwały ciągle prace rozwojowe zarówno pod względem technicznym jak i merytorycznym. Dziś postanowiłem przekazać Wam informację o jego istnieniu i tym samym zapytać się o Wasze opinie lub ciekawe uwagi na jego temat. Można tam znaleźć fotografię archiwalną, współczesną, opisy ulic, zabytków, ludzi, budynków, instytucji oraz artykuły historycznych wydarzeń. Każda osoba ma możliwość rejestracji w serwisie, komentować bez logowania oraz pisać własne artykuły. Może ktoś z użytkowników portalu 4lomza interesuje się historią, zabytkami, fortyfikacjami etc. i miałby ochotę oraz trochę wiadomości aby podzielić się nimi na http://historialomzy.pl ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Serwis Historyczny Ziemi Łomżyńskiej |
ciekawe informacje,w pozniejszym czasie popracuj troche nad szablonem strony a zwlaszcza prawej strony za dużo jest tam tego nawalone, slaba galeria, nie wspomne juz o tym jak mogles w zabytkach zapomniec o Łomżyńskim cmentarzu na ul kopernika ktory jest jednym z najstarszych w Polsce lub o katedrze. dobrym pomyslem jest porownianie ulic tamtych i tych współczesnych, jak na poczatek nie jest zle
|
|
Bardzo ciekawa inicjatywa, może nawet znajdą się chętni i kompetentni do pomocy. Małe niedociągnięcia są do naprawienia. Powodzenia!
|
|
Cmentarz nie był pierwszym obiektem który powstał w Łomży. Przyjdzie czas i na niego i na kościół Farny, Katedra od 1925 roku. Trudno w pierwszym miesiącu działalności we dwóch ogarnąć jakby nie było długą historię Łomży i dość długą listę zabytków. Serwis rozwija się i czeka na pasjonatów historii Łomży
|
|
Fajna inicjatywa. Sugerowałbym rozpoczęcie poszukiwań szybszej "podstawy" dla stronki. Jak się rozrośnie i zbierze "czytaczy" może byc ciężko. Już teraz zauważa się momentami jej wolniejsze działanie. Pozdrowienia dla znajomków zaangażowanych w rozwój! :) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
logic86 dziękuje za uwagi. - Wydaje się mi że jeżeli osoba w sędziwym wieku (nie obrażając nikogo) rozumie przejrzysty układ i dodatkowo potrafi korzystać z prawego panelu strony to nawet jak jest tam tego dużo sprawdza się on funkcjonalnie. Aczkolwiek będę miał to na uwadze przy kolejnych zgłoszeniach. - Jako Galerię to tak na prawdę trzeba by traktować cały serwis w którym przez miesiąc nazbierało się już ponad 1500 zdjęć. Dodany dziś został link przekierowujący do prezentacji zdjęć z tematów ![]() - W kwestii cmentarza widzę, że maciek już wyjaśnił problem. Ja tylko zaznaczę, że serwis to projekt rozwojowy dla tego właściwie codziennie pojawiają się nowe artykuły. Tak jak zostało to wspomniane każdy ma okazję przyłączyć się do rozwoju serwisu poprzez propozycję własnych tematów - opracowań. logic86 być może chciałbyś pomóc przy gromadzeniu informacji na temat cmentarza? - zapraszamy :) Beth dziękujemy. Kefas cześć kolego :) słuszna uwaga i jeden z większych problemów serwisu o których wiemy i nad którym pracujemy. Może znalazłbyś trochę czasu i dołączył do zespołu? Pozdrawiam MP - admin projektu historialomzy.pl
|
|
Bardzo mi się podoba - oby tak dalej! Krzysztof Babiński www.grod.org
|
|
Indar pierwszy raz widzę tę stronę grod.org Nie chciałbyś może napisać artykułu w serwisie historialomzy.pl na temat grodu Łomżyńskiego? Myślę, że to ciekawa propozycja i warta informacja z historii.
|
|
Zadzwoń do mnie - numer telefonu podany jest na stronie. I.
|
|
Indar dziwnym zbiegiem okoliczności temat o grodzie został opublikowany na portalu. Rozszerzony również o informacje z Waszej strony. :) Pozdrawiam
|
|
Na Serwisie Historyczny Ziemi Łomżyńskiej Rozpocząłem prezentację zabytków sakralnych Łomży. Powiedzcie mnie, który kościół został wybudowany jako pierwszy w Łomży?
|
|
Bardzo fajna inicjatywa - świetna strona! Dobra robota.
|
|
W ramach informacji i małego podbicia tematu :) 4 marca 2009 zostaliśmy zaproszeni do udzielenia wywiadu dla Radia RMF MAXXX Łomża na temat tworzonego Serwisu Historycznego Ziemi Łomżyńskiej. Tym samym dziękujemy serdecznie za promocję serwisu. Liczę tylko, że ta informacja w wiadomościach przyniesie pozytywny skutek i przyciągnie większe grono sympatyków historii. Brzeczyszczykiewicz - dziękujemy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |